Förlossningsberättelsen

Torsdag den 10 november så gick slemproppen och små molnande värkar kom och gick.
På fredagen så var vi in på kontroll och allt såg bra ut. Magen växte som den skulle.
Vi gick och fikade och handlade lite sen åkte vi hem till svärmor och svärfar och var där hela dagen. Mina värkar blev starkare. Molnande gick till kraftiga sammandragningar. På kvällen runt 7 tiden så var dem riktigt starka. Dem kom ganska tätt.

Jag började känna att de var på gång. Under natten sov jag riktigt dåligt.
På morgonen gick jag upp och klockade värkarna och dem var rätt täta, mellan 3-5 minuter så jag ringde in. Är man omföderska ska man höra av sig om de är mellan 5-6. Dem sa att jag skulle komma in så dem fick kolla mig. jag kom in och då var jag öppen 4-5 cm så då var förlossningen igång och jag fick stanna kvar. Vi gick iväg och åt lunch sen gick vi och köpte lite godis och sen vandrade vi tillbaka till förlossningen. Jag duschade och sen satt jag i badet i 2 timmar. Var rätt skönt och värkarna kom igång. Jag andades igenom dem riktigt fint.
När jag suttit där så blev det skiftbyte. Alla jag hade var riktigt bra. Underbar personal.
Sen gick vi tillbaka till förlossnings salen och dem kollade om jag var öppen ngt mer. Då var det 7 cm så de hade gått fort. Jag ville ha bedövning så vi satte en som heter spinal. Det är en ryggbedövning som inte sitter i lika länge som den andra. Den varar bara i 2 timmar.
När jag fått den blev benen och kroppen helt varm och jag blev trött. Jag fattade inte hur jag skulle orka med förlossningen. Dem tog hål på vattnet och hinnan. När dem gjorde de så var det så mycket vatten så en av barnmorskorna fick vatten på sig och var tvungen att byta kläder. Haha vi skrattade allihopa inne på rummet. Efter att vi tagit hål försvann värkarna så  dem gick ut en stund och funderade på att sätta dropp så de kom igång men när dem var ute så fick Robban springa och hämta dem. Det smällde bara till och det började trycka på. Dem kom inspringande och då hade jag redan börjat krysta. Första krystvärken kom 17.10 och han föddes 17.15. Dem tyckte att jag hade gjort ett superbra jobb. Jag var tydligen skapt för att föda barn. Dem sa att jag inte hade behövt någon bedövning. Då hade förlossningen gått snabbare.

Stora killen var 50cm och vägde 4210g

Nu är vi så glad att vi har våran Casper hemma :)

Ha en fortsatt trevlig dag så kommer de lite mer uppdateringar

Jag blev inskriven 12 och sen föddes Casper 17.15. De gick rätt fort :)
Puss och kramKommentarer
Postat av: annelie

Casper!! Ååå så gulligt :)

2011-11-15 @ 19:22:38
URL: http://recently.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0