Påväg hem till GÄVLE!

Hej!

Nu sitter jag på tåget påväg hem till Gävle för 4 dagars semester. Ska bli så skönt att träffa mamma och pappa och kompisarna. Imorgon bär det av till Sandviken för att träffa gamla jobbarkompisar och äta lunch med gamla chefen sen ska jag in till stan igen och då blir det nog en fika med Elin och även kolla om jag kan hitta lite kläder åt den lilla krabaten som växer i mig.
På fredag går jag in i v 19. Snart bara halva tiden kvar. Längtar verkligen.:)
Såhär ser det ungefär ut nu. Om 8 dagar ska jag känna rörelser. Jag tror redan jag gjort de men är inte 100 %. Kommer bli spännande när man känner första sparken.

Hur långt gången är du?

  • Beräknad förlossnings dag torsdag, 25. november 2010 (+ 280 dagar)
  • Du är nu 18 uker + 6 dagar in i graviditeten.li>
  • Fostrets ålder är ca 16 veckor + 6 dage.

Viktiga datum

  • De viktigaste organen är färdigutvecklade: torsdag, 06. maj 2010 (+ 77 dager)
  • Risken för spontan abort minskar från: torsdag, 13. maj 2010 (+ 84 dager)
  • Fosterrörelser bör vara märkbara: torsdag, 08. juli 2010 (+ 140 dager)
  • Mammaledigheten startar lördag, 25. september 2010

4 hela timmar kvar innan vi är hemma. Tar verkligen lååång tid att åka hem med natt tåget!

Ha de bra allihopa.
Puss & Kram

Tisdag

Godmorgon!

Igår tog jag de mest lugnt innan jag började jobba kväll. Det var bra att jag gjorde de för vi hade verkligen fullt upp igår. 194 gäster på 3 personer var de. Riktigt mycket så vi hade att göra. Idag ska jag försöka hinna med att göra så mycket som möjligt här hemma, men måste även hinna med att vara ute i solen en stund innan jag måste cykla ner till Götene och ta bussen till jobbet för ett kvällspass. Imorgon väntar ett dagpass sen tar jag natt tåget upp till gävle :)
Ska bli så roligt att komma hem några dagar. Längtar verkligen efter er och de vet ni säkert vilka de är också. Synd att alla inte har tid att träffa mig men så är de.
Ha en fortsatt trevlig dag

Puss & Kram

Midsommar & jobbhelg slut!

Hej!

Nu är midsommar helgen slut. Har jobbat midsommarafton och midasommardagen. Rätt segt att jobba då när alla andra har så ROLIGT. Midsommarafton började med sill lunch hemma hos hjärtats systers sambos bror med familj, men jag äter ju inte sill så de blev kycklingfilé och färskpotatis för min del. Sen åkte vi ner till en midsommarstång, men vi dansade inget. Haha inget för mig de. Se åkte jag och jobbade. Fy vilken kväll det var. En massa fulla människor och bråk på campingen, även en spya i restaurangen var de. Slutade sent så var inte hemma förrän halv 4 så då var jag trött.

Midsommardagen var rätt okej. Inget bråk på campingen eller jo en var de när jag kom och började jobba. Han skrek åt några i personalen för att han inte fick dricka nå mer. Men han gav sig inte så cheferna bar ut honom och han gick väl iväg sen. Vakterna och poliserna kom, men då var han inte kvar. En riktig idiot var de...Sen var det lugnt på kvällen men en rätt okej försäljningskväll.
Var inte hemma förrän efter 4 men jag var uppe i tid. Klockan 10 i 11 satt jag ute med frukost i solen sen har jag varit ute nästan hela dagen. Har tvättat. Så underbart att bli av med de när man är ledig också. Sen har jag och syrran spelat monopol och jag vann båda gångerna. ÖVERLÄGSET också.
Nu är det dags för en dusch sen sova. Väntar på att hjärtat ska komma hem. Han åkte kl: 9 imorse för att börja på nya jobbet men har inte kommit hem än :(

Natti natti
Puss & Kram


Vagnen beställd :)

Idag vaknade jag kl kvart i 9 och de blev frukost. Sen skulle vi skjutsa in Linda och David till Skövde för att dem skulle åka på kryssning. När vi lämnat dem åkte vi till BABYPROFFSEN och kollade efter en vagn till den lilla.

Vi köpte en Emmaljunga Duo vagn med både ligg & sittdel & skötväska för 8100 kr. Eller betalade bara handpenningen nu och betalar resten om en månad eller när vi hämtar den.
Den är svart och grå. Jag gillar den för att den kan man ju ha till båda könen. Fast jag tror att det är en kille men får se i November.

Nu ska jag lägga mig och vila en stund för att ikväll väntas det jobb. Inte så lockande just nu men man måste ju få in pengar nu innan den lilla kommer till världen. Han/hon kommer kosta några kronor i månaden.

Ha en bra dag allihopa.
Puss & Kram

Läckö slott

ÅÅ vad skönt det har varit att vara ledig idag. Det har varit underbart väder. Gick upp kl 8 och var till barnmorskan och kollade lite. Tog prover och kollade vikten. Har gått upp 2 kg på 17 veckor. Så det är inte så mycket tror jag. Sen fick vi lyssna på bebisens hjärtljud. Dem var bra, den hade 140 och jag hade 70. Det var häftigt att höra.
Sen åkte vi hem och hämtade syrran och sen plockade vi upp erik på vägen. Vi åkte in till lidköping och åt mat innan vi åkte vidare till Läckö slott. Det var verkligen ett fint ställe. Häftigt slott tycker jag.
Erik, Syrran & Robban utanför slottet :)

Underbar utsikt från trädgården på Läckö slott :)
En gammal säng inne i slottet
Sen var vi ut till spiken och åt glass och sen spelade vi minigolf. Gick ju skitdåligt. Jag förlorade, men det var kassa banor tycker jag. Haha jag kom iaf 2:a igår. Erik var inte heller så glad för att det inte gick bra för honom idag. Han vann igår så han var rätt besviken.

Erik försöker bjuda johanna på en cigarett men hon tackade NEJ. Duktig flicka.
Efter minigolfen så åkte vi vidare och jag badade. De var riktigt underbart. Synd att det är så långgrunt i Värnen. Jag gick nog minst 400 meter eller mer och det var inte ens till knäna men jag la mig där och bara flöt. Jobbigt var det att gå tillbaka för att det blåste så mycket så de var kallt i luften.
Sen var det dags för att åka hem och laga mat. Blev grillat kött, färskpotatis, sallad, tzatsiki och baguett. Det var riktigt gott. Nu har vi suttit här på altanen och bara haft det bra hela kvällen. Solen har gått ner och nu börjar de bli kallt men de går ett tag till.
Imorgon börjar jag jobba kl: 6 på kvällen så jag kommer att ta de väldigt lugnt:) Åker nog in med hjärtat för vi ska skjutsa in David och Linda så vi åker nog in på babyproffsen och kollar om vi hittar en vagn. Finns ett ex antal hundra vagnar att välja på...Har hittat en men den kostar 7500 kr men tror att det blir en lite billigare. Får se vad de blir.
Ne nu börjar myggen bita mig så jag ska snart gå in.

Puss och Kram på er alla underbara och tack för gratulationerna.

Ledig dag +Ams

Idag har jag varit ledig. Känns skönt. Har cyklat in till Götene och tagit bussen in till Skara för att gå på arbetsförmedlingen. Tjejen jag träffade var riktigt trevlig. Vissa handläggare brukar ju vara griniga på ams. Sen åkte jag hem igen. Var in och handlade och cyklade hem igen. Var rätt tungt att cykla med en korg full med mat, och en väska och en till påse på styret, men de gick bra.
Har lagat lyxig mat idag, brukar ju inte bli mer än snabbmat när jag lagar när jag är ensam men idag så köpte jag med mig färsk lax som jag strödde på med citronpeppar. Stoppade in den i ugnen i ca 10 minuter. Sen blandade jag ihop en halv burk vanlig créme fraiche & en halv med tomat och basilika. Den kokade jag upp innan jag hade på den över fisken. Sen hade jag också skivad tomat på fisken innan jag hälde på såsen. In i ugnen i ca 5-10 minuter.( tills den fått lite färg). Blev kokt färskpotatis till. MUMS de var gott.

Sen har jag legat ute i solen, såklat somnade jag där. Gör jag jämt så jag var lite röd. Nu är det molnigt och kallt ute så nu blir det att passa på att pyssla lite innan hjärtat kommer hem. Han har varit upp till Gävle och hämtat en bil som pappa köpt till mig. Visst, jag har inte körkort men han köpte den för den var billig :) Syrran följer också med ner. Hur ska hon klara av att vara på landet tills nästa onsdag när hon och jag åker hem till Gävle ;)

Ne nu ska jag bädda sängen och dona lite innan den kommer hem. Blir att vi åker ut och äter idag och spelar minigolf tror jag :)

Ha en trevlig kväll allihopa.

Puss och kram


Godmorgon!

Godmorgon!

Igår jobbade jag men först satt jag på jobbet och kollade på bröllopet för att jag var så tidig. Sen small de till och restaurangen var överfull. Jobbigast den kvällen var att de var ett möhippe gäng som hade bokat bord men det stod inte något i pärmen. Det var så konstigt. Dem var så arga. Jag var tvungen att försöka flytta på ett sällskap som hade suttit och ätit klart sin mat för länge sen. Men dem blev arga och sa att vi inte kunde ge bort deras bord. Men vi är tvungen att göra så att vi har 2 timmar på borden pga att det är så mycket folk som ringer och vill äta. Men iaf så blev dem jättesura på mig och de var inte roligt. Jag vill ju inte vara elak mot någon. Hon tyckte att jag hade varit otrevlig men jag menade ju inte att vara de. Möhippe gänget fick plats men dem var så sura och skulle ha kompensation. Dem fick 25 % på maten men dem ville att vi skulle bjuda på sprit men de får vi absolute inte göra. Jag tror inte att dem bokat bord för att det fanns inte med i våran pärm. Jag tror bara dem hade bokat för 5-kampen och bubbelpoolen i relaxen. Men men de löste sig iaf. Tur att det fanns några trevliga gäster iaf. :)

Var hemma vid halv 4 inatt så jag sov till kvart i 11 och nu ligger jag i sängen och ska vila en timme innan det är dags att göra en låda med lite mat som jag kan värma när jag kommer till jobbet. Börjar 4 idag och jobbar till stängning. Får se om de blir mycket folk men de tror inte jag en söndag. Vädret är så tråkigt och då blir det inte mycket.

Nu ska jag vila så jag orkar med dagen :) ha det bra allihopa!

Puss & Kram

19 juni

Idag är det den 19 juni och då kungliga bröllopet :) Synd att jag ska åka och jobba då så jag missar bröllopet. Idag har vi fullbokat igen så kommer vara en massa att göra.
Nu ska jag fortsätta kolla på tv och lite inför bröllopet.

Ha en bra dag.

Kramar

Ledig en fredakväll :)

Å vad skönt de är att vara ledig en fredakväll. Har jobbat idag och det har gått bra men har varit lite folk idag. Jag plockade upp en massa backar & kartonger med ölflaskor så min kropp tog stryk av de. RIktigt ont i benen gick jag av de. Inte så bra för min rygg att lyfta så tungt. Känner mig duktig. Har cyklat hela vägen till Götene i morse och hem från Götene idag. Så jag har fått motion.

Skönt att komma hem och maten stod på bordet. Då blir man verkligen glad :)
Blev tacos så de var gott.

NU blir det bara att ta det lugnt och vila tills imorgon. Man orkar inte göra så mycket nu för tiden ;)
Ha en bra kväll allihopa :)

Puss & Kram

Trevlig kväll :)

Riktigt trevlig kväll har det varit. Vi var hembjudna till David & Linda. Fick en gratäng med potatis och köttfärsås och gratinerad med ost. Var riktigt smarrigt. Till efterrätt blev det rabarberpaj och vaniljsås. Sen har vi lekt med lindas lilla dotter Felicia som är nästan 2 år. En riktig buse som säger Hej,hej,hej hela tiden. Det var första gången jag träffade henne och hon var riktigt trevlig. Roligt när vi bara bor 1 km från dem så de är ju cykelavstånd.

Nu sitter jag och slöar i soffan och det blir snart sängen. Upp och jobba imorgon. Ska bli skönt att jobba dag imorgon.



Solig dag & en massa saker gjorda...

Hej!

Ojj jag vaknade klockan 07.40 på en ledig dag och somnade inte om. Tog och satte mig ute och åt frukost sen så lite senare la jag mig ute på solstolen i bikini en timme tills jag fick upp Robban. Han var trött i morse. Sen åkte vi in till Skövde och uträttade lite ärenden.  Jag köpte en cykel på Biltema. Äntligen har jag en cykel så jag kan åka om jag vill göra något. Man är annars fast här ute i hålan. Kommer ingenstans annars. Var även in på ÖB och köpte en tvättkorg och lite tvål.

Lunchade på max efter de. Maxmål & orginaldressing. Mums vad gott de var. Har inte ätit där på länge.


Nu ska jag även berätta att jag har varit på Ultraljud. Är i vecka 17 idag och allt såg bra ut. Bebisen ville inte ligga stilla utan rörde sig hela tiden när hon skulle kolla. Det är verkligen häftigt att kolla på den lilla. Så skönt att inget var fel. Det enda hon inte såg var ena njuren för att han/hon bökade så. Om 4 veckor får jag komma tillbaka så ska dem kolla igen.


Vårat lilla <3
BF 25/11-2010

Nu ska jag göra mig klar sen ska vi hem till Robbans kompis och grilla ikväll. Ska bli skönt att slippa laga mat idag.

Ha en bra dag allihopa.

Puss & Kram


Äntligen kväller!

Äntligen är det dags för att borsta tänderna och krypa ner i sängen. Idag har det varit en lång dag. Vaknade före 9 och sen har jag varit till läkaren i Skövde en sväng. Sen skulle jag ta bussen till Lidköping från Skövde, men stannade i Skara och åt lunch först innan jag åkte vidare in till stan och mot jobbet. Kom in till stan när klockan var halv 3 och jag skulle inte börja jobba förrän kl 6 så jag gick ner på stranden och la mig på en handduk och bara njöt i den underbara värmen som varit idag. Synd att jag inte hade någon bikini med mig. Hade jag haft de hade jag tagit årets första dopp i VÄRNEN men de får nog bli dem närmaste dagarna.

Sen var det dags att jobba. Fullbokat har det varit hela kvällen så jag har haft att göra. Men som tur fick jag gå hem först idag. Blev bara 4 timmars jobb men skulle ha varit ledig egentligen.
Nu är jag ledig imorgon så då ska jag in till en annan läkare imorgon. Sen ska jag köpa mig en ny cykel och en massa andra småsaker som behövs hemma.

Dags för sängen!

Natti natti

Puss & Kram


Bild på VÄRNEN och stranden vid campingen!

Underbart väder!

Gokväll:)

Idag har jag varit LEDIG! Har varit riktigt fint väder idag. Jag vaknade tidigt idag, kl 9. Är ovanligt att jag går upp så tidigt när jag är ledig. Blev frukost framför datorn, sen satte jag igång en tvättmaskin och när den tvättades så ringde underbara Sigrid :) Var så länge sedan vi pratade nu. Tråkigt när man bor så långt bort från alla underbara vänner. :(

Har suttit ute en stor del av dagen och gjort en del nytta här hemma. Känner mig rätt nöjd att jag fått så mycket gjort. Solstolen har jag legat i ett tag för att på em var det varmt så jag kunde ligga ute i bikini och sola.

Runt 5 tiden kom hjärtat hem och då startade han grillen. Blev grillad kycklingfilé med hasselbakspotatis och 2 kalla såser och grönsaker. Var så smarrigt. :)

Erik kom också förbi och hälsade på oss så vi har suttit och kollat på filmen JIDDRA INTE MED ZOHAN :) Riktigt rolig komedi med Adam Sandler.

Nu har vi krypit ner i sänge. Ska upp i skaplig tid imorgon för att jag ska till läkaren och sen ska jag in och jobba vid 6 tiden. Var snäll och tog kvällspasset åt frida, men var ju ändå ledig så då kan man ju passa på och ta några timmar.

Hoppas de är bra med alla.

Natti natti

Puss & Kram

Personaldag med utbildningar!

Hej!

Idag var jag tvungen att kliva upp kl: 05.30 för att jag var tvungen att åka med robban in till stan. Vi åkte vid 6 för att han hade inställelsetid på jobbet kl: kvart i 7. Min utbildningsdag skulle inte börja förrän kl 8 så jag var rätt trött när jag kom till jobbet en hel timme innan allt skulle börja. Som tur var det öppet in på jobbet så jag kunde gå in och sätta mig. Så jag läste Göteborgsposten och åt min frukost.

Utbildningen började 20 minuter för sent för att Anticimex som skulle ha första utbildningen om Livsmedel hade missuppfattat tiden. Efter de var det dags för att gå ut och ha Brandutbildningen. Alla fick släcka en eld med en brandspruta och sen fick vi täcka över en docka med en brandfilt. Sen var det dags för utbildning HLR= Hjärt & Lungräddning. Jag har varit på den förr men det är alltid bra att göra de flera gånger och hålla minnet färskt.

Dags för lunch sen kom Securitas och informerade vad dem gör på campingen och vad dem kan hjälpa oss med i olika situationer. Turistbyrån var också på besök och berättade lite om Lidköping och Götene/Kinnekulle. Dem berättade hur vi skulle visa turister vart dem kunde få sin information om alla sevärdheter. Jag har inte sån stor koll för att jag nyligen har flyttat ner, men när jag är ledig ska jag försöka åka runt och kolla lite för att det är sån fin miljö här nere runt värnen. Det var väl en skapligt  dag.

Slutade vid halv 3 så jag tog bussen hem och handlade lite innan det var dags att promenera hela vägen hem. Är nog 4 km tror jag så jag var rött trött när jag kom hem. Lagade mat sen blev det jordgubbar och mjölk efter de sen somnade jag i soffan. Så nu är jag nyvaken och ska väl sova om en timme tror jag. Hjärtat börjar jobba imorgon kl 5 men jag är ledig. Skulle vara ledig tisdag till torsdag men jag tog en tjejs pass på onsdag kväll men skönt att vara ledig imorgon. Då ska jag tvätta lite och fixa hemma sen blir det nog att slöa i en solstol också om vädret blir bra. Måste ju på på när man är ledig.

Nu ska jag slöa lite. Ha en fortsatt trevlig kväll.
Puss & Kram

Ledig lördag+personalmöte idag!

Hej!

Igår grillade vi och det var trevligt. Var massa gott till köttet. Blev även jordgubbstårta till efterrätt. Mums vad gott de var. Sen så satt vi och snackade och kollade på film.
Idag blev det sovmorgon och det var skönt. Så nu är det dags för mig att göra mig klar för att åka på personalmöte några timma.

Ha en bra dag.

Puss och Kram


Spiken!

Hej!
Nu har jag varit jättedålig på att blogga men ska försöka göra de ofta igen. Har varit mycket nu. Jobbar en del så är rätt slut när jag kommer hem från jobbet och orkar inte med datorn. Det går bra på jobbet men det är mycket att göra. Inget VILOHEM är de.
Förra söndagen var jag ledig så då åkte jag och hjärtat iväg till ett ställe som heter SPIKEN. Det ser ut som man är på en ö. Gamla fiskbodar, stor båthamn och en massa annat att kolla på. Det stället ligger nära Läckö slott utanför Lidköping. Vi käkade lunch där ute. Lax med potatissallad & grönsaker. Mums vad gott det var!! Sen köpte vi blommor som vi planterade och sen blev det grillat på kvällen. Var en riktigt mysig dag.

Bilderna är från Spiken :)
Idag har jag städat en massa och sen har vi varit och handlat. Jag har även bakat en tårta och fixat en sallad så de blir grillat ikväll med lite folk här nere :)

Nu ska jag gå och fortsätta med maten.

Om 18 dagar kommer jag hem till Gävle igen. Ska bli roligt. Blir dans den 1 juli i Forsbacka på Laduholmen. LÄNGTAR verkligen efter att dansa :)

Puss Hej :)

RSS 2.0