Söndag :)

Nu är helgen slut igen och vi har gjort en del saker.

Fredag:

Jag och Liam var upp med svärmor till Götene och handlade sen tog vi en fika. Blev en semla då :) Sen kom Robban, Faster Mia och kusin Wilma. På kvällen åkte vi över till Mia och åt middag. Blev ganska sent. Vi hade en bra natt. Liam sov tills vi skulle gå upp eller en stund före.

Lördag:

Var in till Lidköping och shoppade lite igår medans Robban jobbade. Jag köpte en ny stekpanna, en mössa till Liam, 2 par byxor till honom, en macara. Blev en lunch på stan med Frida, Lenny, Saga och Mia. Halv 2 mötte jag upp Maria och följde med henne hem tills Robban slutade jobbet. Blev lite tjejsnack å te drickande. När vi kom hem så blev det fuskmat. Kebabpizza och kebabtallrik. Blev att kolla lite på Melodifestivalen. Gick å la oss tidigt och kollade på änglagård men jag somnade efter halva. Så jag får sätta mig och kolla på dem någon dag.

Söndag:

Har sovit riktigt bra inatt :) Började morgonen med att städa lite och tvätta. Blev lunch med skidor på tv. Idag har vi även varit och kollat på tårtan till Liams dop. Den skulle kosta 580 kr för 20 bitar. Den är riktigt fin. Vi har inte bestämt motiv än, meb det lutar mot Nalle Puh :)

Nu blir det att kolla lite på tv sen sova tidigt. Imorgon måste jag gå upp till Götene och fixa lite saker.

Ha en fortsatt trevlig dag

puss puss

Onsdag


Nu har helgen passerat. Har gjort en massa saker så det har varit dåligt med uppdateringar.


Fredag:

På fredag kväll var vi hem till Linda och David på fikade lite. Var en riktigt trevlig kväll.



Lördag:

Liams faster, kusin, farmor & farfar kom förbi på en fika. Hjärtat jobbade fram tills klockan 6. På kvällen var vi bortbjudna till ett par längre ner på gatan. Vi fick älg och hjortfilé :) Mums vad gott det var. Till efterätt blev det glasstårta. Vi satt där fram tills klockan var halv 1 då vi klädde på oss och gick hemåt. Det var -20 grader ute då. Höll på att frysa ihjäl.

Söndag:

Vi var och handlade och slängde alla sopor. Vi hade samlat på oss 8 kassar med en massa skräp. Sen åkte vi hem och lagade mat. Vi fick sedan besök av sandy och koppen och hennes son kevin. Det var full fart på honom. Han sprang runt och jagade katterna.

Måndag:

Var bara hemma och tvättade å städade lite. Beställde även säsong 7 av one tree hill som skulle komma i veckan :) Så nu vet jag vad jag kommer att göra på dagarna när jag har tråkigt.

Tisdag:

Promenerade upp till Götene för att gå på babycafét. Riktigt trevligt att sitta där och prata med andra mammor. Det är många som är i min ålder. Några yngre och några äldre.

Onsdag:

Idag var jag uppe med tuppen. Klockan var halv 8. Liam ville inte sova så de var bara att knalla upp. Jag gillar att sova på morgonen, men inte lilleman. Sen så blev det lite frukost, tvättade 2 maskiner och åt lunch. Liam fick mat sen var han så trött och skrek som bara den så jag lyckades få honom att somna så jag la mig på soffan och kollade på tv. Jag somnade nog också till en halvtimme eller timme. Vid 2 tiden vandrade jag upp till Götene för att kolla om jag hittade något till Liam, men hittade inget. Sen mötte jag upp Malin och hennes lilla son Milian:) En riktig gobit. Vi fikade och pratade en massa. Var riktigt trevlig. Sen gick vi och handlade och efter de vandrade jag hemåt i kylan. Var nog -15 när jag gick hem. Det tog mig 38 minuter att gå hem så jag gick nog riktigt snabbt. Nu har jag ätit lite tacos och liam har fått mat så han har somnat på min mage :) Jag ligger och kollar på Livet på BB på kanal 5. Tänk att man hade så ont som dem stackars tjejerna har :(

Idag kom ONE TREE HILL så nu längtar jag tills jag kan börja kolla på den :)

Imorgon ska jag åka med Linda och hennes barn till leklandet i Skövde. Hoppas det blir roligt :)

Jag ska försöka lägga upp lite bilder någon dag :)

Ha en fortsatt trevlig kväll.

Lite suddig bild på mina ÄLSKLINGAR<3



Puss och kram


Skövde

Idag har vi varit in till Skövde för att dem skulle kolla lamporna på våran bil. Hoppas att dem fungerar nu. Får se när vi kör senare idag.
Sen har vi ätit lite lunch. Rester från igår så nu är det vila på sängen innan vi ska upp till Götene och handla lite och ikväll blir det en fika hos Linda och David.



Full fart hela dagen...

Idag har det varit full fart sedan kl 7 imorse. Liam var inte så sugen på att sova då så han satt i babysittern å skrattade :) Jag fick äta frukost i lugn och ro:)
vid 9 gick vi upp till Götene för att lyssna på NTF som har hand om barnstolar å säkerhet. Dem berättade hur barn ska sitta och hur länge dem ska sitta i vissa stolar. Det mesta visste jag. Dem berättade mer om stolar för barn som är 3 år och uppåt, men de är för att det är på öppna förskolan. Dem skulle ha för yngre barn på babycafét :)

Anna,Astrid & Liam


Mötte fåren när jag gick hem


Molly la sig i Liams babysitter


När jag kom hem så sov Liam i vagnen en stund så jag hann äta :) Hjärtat var i närheten och jobbade så jag lagade mat till honom också :) Skönt att träffas mitt på dagen :)

Cathrine kom med sina 2 av 4 barn och hälsade på. Blev fika och lite prat. Liam fick en tröja och byxor av dem :) Riktigt söta.

Johannes & Liam


Nu har jag bakat matbröd och en tacopaj :) Mumma ska det bli att äta paj :) Tråkigt att hjärtat inte är hemma ikväll. Han är på affärsmöte så han kommer senare ikväll.




Nu är Liam klar för kvällen. Jag skulle bada honom men jag tog med honom in i duschen istället :) Det gick riktigt bra. Tror att han gillade de:)



Nu sitter jag och äter å Liam är så trött så han vet inte vad han ska göra.
Ska försöka få honom att sova. Resten av kvällen så blir det att bara att tillbringa i soffan :)

Puss och kram



Ensam..

Då blev jag och Liam ensamma idag. Hon om skulle komma med sina barn kom inte för att 1 fick feber, men hon kommer nog på torsdag :) Jag har legat och kollat på Time out och försökt fått lilleman att sova men det gick inte så bra. Han låg bara och fillosoferade i sängen och sen skrek han sig svettig. Nu har han somnat på min mage :) Riktigt mysigt men VARMT. Han svettas som sin far.





Bvc, barnmorskan och babycafé

Idag så har vi varit upp till Götene. Mötte upp Anna & Astrid kl 9 sen gick vi upp. Det var riktigt halt och kallt. Minus 10 grader men det blåste så det kändes kallare.
På babycafét var det riktigt mycket folk idag. Baren som var där var mellan 2 ½ månad till 4 ½ tror jag :) Mycket folk som jag aldrig träffat. Jag sprang ner till Bvc en sväng för att väga Liam. Han gick ju ner 20g förra veckan när han var sjuk, men nu har han ökat från 5460g till 5735g så de har gått fort, men han har blivit ett riktigt matvrak :)
Tillbaka till babycafét en stund innan jag skulle till barnmorksa på efterkontroll. Var gynundersökning och Liam skrek så han fick ligga på min mage medans hon kollade allt och det såg bra ut =)
Var in på Ica och handlade lite kakor för att kompletera upp mitt fikaföråd. Har ju bara morotskaka å de gillar nog inte små barn. Cathrine kanske kommer med sina 4 barn om alla kommer med. Hänger på om dem hade feber. Hoppas att dem inte har så jag får träffa hennes lilla Johanes som är 8 dagar äldre än Liam.

Nu ligger lilleman i vagnen och sover så jag har hunnit äta lunch för första gången på jag vet inte hur länge. Dags att ta hand om all tvätt och lägga in det i garderoberna innan han vaknar igen :)

Ha en fortsatt trevlig dag :)

Alla hjärtans dags middag..

Nu har jag börjat med maten. Idag blir det fläskfilé med ugsstekt potatis och morötter och avocadoröra å sallad såklart :) Mums
Väntar bara på att hjärtat ska komma hem så jag kan stoppa in de i ugnen.
Nu sitter Liam i mitt knä och myser. Han sov nog i 2 timmar så nu har ha ätit mat.

Det får bli såhär. Har ju inget rött nu men lila är också mysigt =)


Potatisen & Moröttera



Det kommer flera bilder sen när maten är klar =)

Ha en fortsatt trevlig Alla hjärtans dag :)







Alla hjärtans dag :)

Nu är det måndag och Alla hjärtans dag :)
Helgen har gått så fort.

Fredag kväll tillbringade jag och Liam hos Malin och Fredrik och deras barn. Det var riktigt trevligt. God mat och trevligt sällskap. Robban var ute med sitt jobb på fest så han var väl inte superpigg. Han låg hela lördagen. Jag vaknade och kunde inte somna om på lördag morgon eller rättare sagt var det Liam som var pigg så de var bara att gå upp och jag städade hela huset så de var skönt att få gjort. Sen blev det tidig lunch för mig. Robban gick upp och sen låg han på soffan hela dagen. Jag var lite irriterad så jag och Liam tog oss en promenad till Götene och handlade lite mat :) Var underbart väder.
Väl hemma började jag och robban med mat. Det blev fläskfilé med ungstekt potatis och rotfrukter och en sås som robban gjorde =)
Erik kom förbi och åt med oss. Han var också bakis. Haha jag tyckte inte ett dugg synd om dem. Grabbarna får skyllla sig själv.
På kvällen kollade vi på melodifestivalen och sen blev det ganska tidig kväll, men jag hade en jobbig natt med Liam. Han var hungrig. Han vaknade efter att ha sovit ca 2½ timme och skulle ha mat så jag var upp mellan 3-4 gånger. Jag har ingen koll på nätterna för då är jag så trött.

Igår morse gick jag upp och gjorde pannkaka till frukost/lunch sen så var det dags att göra oss klara och åka in till Lidköping. Robban släppte av mig och Liam hos Maria och han hämtade upp hennes sambo för att dem skulle iväg och repa med de bandet dem har startat =)



Idag så har jag inte gjort så mycket. Har tvättat en maskin och den andra är igång nu. Har en gnällig kille. Försöker få honom att sova men de går inte så bra idag :(
Jag var upp på övervåningen idag och kollade efter lite kläder till Liam så hittade jag min fleas dress jag sytt på gymnasiet :) Den passade på honom så den ska han få ha imorgon när vi går till babycafét, bvs och barnmorskan.











Nu får Lilleman mat sen hoppas jag att han kan sova så jag kan äta lunch å få lite saker gjort :)


Ha en fortsatt trevlig dag allihopa :)



Bihåleinflamation...

Ja igår ringde jag hälsocentralen igår för att jag har haft så ont i bihålorna i 2 dagar så jag åkte dit. Har ju vari förkyld i över en vecka så då fick jag konstatera av läkaren att jag hade bihleinflamation, så nu blir det att knapta pencilin och värktabletter :(
Idag har det varit full fart på mig fast jag igentligen skulle vara hemma och bara slappa. Men såg ju ut som en svinstia så de var bara att röjja här hemma.
Nu blir det att fixa mig, sen vandra ner till grannarna och äta lite mat :)


Sjukan idag igen

Idag har vi varit in till barnkliniken igen. Dem skulle kolla om Liam blivit piggare och göra samma som igår. Läkaren kom och kollade på honom och hon tyckte att Liam var på bättringsvägarna så vi inhelerade och sen lånade vi en vagn och tog en promenad och gick in till stan och handlade koksalt och näsdroppar till lilleman. Det har varit underbart väder idag. Sol, blå himmel och +6 grader :) Börjar bli vår nu. Det är inte mycket snö kvar. Hoppas att det inte kommer nå mer :)
När vi kom tillbaka åt vi lunch och liam var så duktig och fick i sig 150 ml :)
Barnläkaren kom in igen och kollade honom och sen blev det en till inhelering sen skulle vi få åka hem. Läkaren ville ta med Liam hem.haha men de fick hon inte. Sköterskan vi hade tog med honom och visade honom för dem i personalrummet:) Våran gobit de. Han är duktig på att charma folk. Idag skrattade han riktigt mycket:)

Nu är vi hemma och diskar, tvättar och bakar en morotskaka :)

puss och kram


Barnkliniken

Idag har vi tillbringat nästan hela dagen hos läkare. Började dagen på BVC kl. 10.40 och där var det 2 månaders kontroll. Han hade gått ner 20 gram från förra veckan så de var ju inte så bra, men han växer på längden. Sen så lyssnade läkaren på Liams lungor för att han har varit dålig sen förra veckan och han tyckte att vi skulle åka in till barnkliniken i Lidköping eftersom han hade massa slem i lungorna. Vi fick en remiss så det var bara att åka in.
Som tur var det att jag hade svärmor med mig så hon var med mig där nästan hela dagen.

Dem började med att kolla syresättning, halsen, näsan, lungorna, tempen och en massa annat. Sen fick jag uppdrag att försöka få honom att kissa. Tog en stund men sen så kom det en stråle. Lyckades fånga lite ialla fall. Haha.

Sen fick jag komma in på ett rum där vi skulle vara. Vi fick gå till ett undersökningsrum varje timme. Dem använde en mask som det kom rök ur som gör att slemhinnorna löses upp. Inhallera hette de :) Han blev mycket piggare och hostade inte lika mycket och det släpte också lite i näsan. Dem gjorde de 3 gånger med 1 timmes mellanrum. Sen fick han även näsdroppar. Imorgon ska vi tillbaka dit och dem ska göra samma sak som idag. Hoppas han blir frisk snart så han kan sova utan att vakna varje timme av att hosta och snora :(

Nu ligger han och myser på min mage. Ska kolla lite på tv sen blir det sängen för det blir nog några timmar på barnkliniken imorgon också :(

Liam på barnkliniken


Natti natti

Några dagar i Gävle

Igår kom jag och Liam hem efter att ha spenderat några dagar uppe i Gävle.

Måndag:

I måndags bakade jag morotskaka och sen hade jag besök av Anna & Astrid, Malin och hennes 3 barn.
På kvällen kom mamma och pappa ner för att hämta mig.

Tisdag:

Vi började morgonen med att vi åkte till BVC för kontroll med Liam och allt såg bra ut och han växer så de knakar. Han är en stor kille nu. :) Sen åkte vi mot Gävle och Liam sov bra. Vi stannade en gång och då åt han. Duktig är han våran lilla kille :)
På kvällen var vi och hälsade på Elin och hennes Ludvig.

Mormor & Liam


Onsdag:

Åkte ut till Sandviken för att hälsa på mina gamla jobbarkompisar och det var riktigt trevligt :) Saknar verkligen dem där hemma :)
Malin & Liam


Torsdag:

Jag, syrran och Liam var ner på stan med pappa och åt lunch och kollade efter lite saker. Jag hittade inget eller jo en ditoxkur blev det iaf. Den ska jag börja med på måndag. Får se om jag mår bättre av den. Blev sedan en promenad hem till mamma och pappa med grannen. Var skönt, men jag hade ju blivit riktigt förkyld så de är inte nå roligt alls :(
På kvällen kom Susanne, Ernesto, Amanda & Johan och åt tacos och hade en mysig kväll.

Susanne, Liam & Ernesto


Morfar, Morbror & Liam


Fredag:

Lunch på stan med Mamma, Susanne & Sofia =)
Sen blev det lite shopping. Köpte ett par jeans, 2 tröjor och sen hårfärg. Sen fick Liam en jeansjacka av mamma :) Riktigt söt =)
På kvällen så var det mat hemma hos Hanna & Sofia. Sen färgade Sofia håret på mig. Riktigt skönt att göra något nytt med håret :)

Anders, Maria & Liam


Hanna & Liam



Lördag:

Va inte alls pigg då. Blev bara sämre och sämre varje dag som gick. Blev inte mycket gjort då. Jag och Liam var bara hemma hela kvällen och kollade på Melodifestivalen och bara hade det mysigt :)

Söndag:

Igår så var det dags att åka hem. Jag och Liam åkte tåg och det gick skapligt bra. Lilleman var ledsen men han klarade resan ganska bra =)
Hoppas att hans hosta ger sig snart.

Idag blir det bara att ta de lugnt och kanske plocka lite men ska vila när Liam sover. :) Men nu ligger vi här i sängen kollar på film och bara myser. Han ligger klarvaken och jollar lite.
Så tråkigt att jag missar mammagruppen idag nu när vi har återträffen, men kan ju inte gå dit när både lillen och jag är sjuk :(

Ha en fortsatt trevlig dag



Liam prövade dopklänningen :)


Liam fick en jeans jacka av mormor :)






RSS 2.0