31 oktober

Idag skulle man ställa om klockan. Jag hade ingen koll vad klockan var när jag vaknade i morse. Jag trodde att klockan var halv 9 men klockan var inte ens halv 8. Så vi var uppe tidigt och åt frukost och slappade och kollade på film på morgonen :)
Sen skulle vi åka upp på en julmarknad, men vi kände inte för att betala 60 kr/pers så vi åkte ner till Götene och åt lunch istället. Sen har vi varit till Götene parken och snackat med Blender lite. Dem ska spela idag så vi ska väl dit. Jag ska inte dansa så mycket. Har sammandragningar och bebisen sparkar en del nu. Hoppas den kommer snart :) Den får gärna komma ikväll :)

Nu ska jag snart göra mig klar :)

Ha en trevlig kväll
Puss och Kram

30 oktober

Igår var trygg hansa hos oss. Hon snackade i 2 ½ timme om försäkringar. Var mest om bebisen och mig de skulle handla om, men tror att hon fick Robban att byta. Jag täcknade till bebisen men den ska vi starta så fort den kommit :) Om en månad ungefär. Den kostade mer än min försäkring. Trodde jag aldrig att den skulle göra.

Sen var vi ut till Lidköping och Robban släpte av mig vid Jysk så där köpte jag ett täcke, kudde, påslakan & underlakan till vagnen. Sen gick jag vidare in till stan och köpte 2 små tunna mössor på H & M. Gick sedan vidare till Babyproffsen som ligger minst 1 km från stan. Jag var helt slut när jag kom dit. Men där inne köpte jag skydd till hjulen på vagnen så man kan ha den inne utan att det blir skitigt på golven, sen blev det ett froteunderlag till vagnen också. Är ju alltid bra att ha ifall att det händer en olycka. Lättare att tvätta den än madrassen i vagnen. Sen tog jag en sväng in till Kappahl och där hittade jag en tjockare mössa som jag letat efter så länge :)

Skydden till hjulen

1. Den tjockare mössan

2. Den tunna mössan

Magen idag v.36+1

Den har nog börjat sjunka nu ser det ut som. Tycker att den kan komma inom 2 veckor. Är så tungt att bära på. Har så ont i ryggen. Jobbigt att sitta och gå länge. Ligga på sidan går bättre. Jag har funderat på om jag ska gå på gravidmassage.



Vi var även ut till Robbans jobb för att han var tvungen att ta emot gods för ingen annan var på gården. Sen åkte vi hem och vilade en stund innan vi skulle hem till Mia, Anders & Wilma. Blev mat där. Riktigt skönt att slippa laga maten igår. Bakpotatis och skagenröra åt dem, men jag fick kyckling och curry röra och kebabröra eftersom att jag inte äter skaldjur.

Vi åkte hem och kollade på Wallander sen somnade jag.

Idag har jag plockat upp, tagit hand om disk, tvättat nya sängkläderna till barnvagnen , bytt till nya kuddar som jag köpte till våran säng. Snart ska jag hänga upp tvätten som är i maskinen och dammsuga som man får göra här varje dag eftersom katterna skvätter ut sand och drar med sig allt runt i huset :(

Får se vad som händer resten av dagen/kvällen.

Ha en fortsatt trevlig helg!

Puss och Kram


4 veckor kvar :)

Godmorgon :)
Vaknade tidigt idag för att ringa till försäkringskassan och jag kom fram på en gång :) Första gången jag inte behöver sitta i kö och vänta en halvtimme. Ska fixa med E-legitimation så jag kan fixa med mina dagar på nätet istället för att skicka in en massa dagar.
Idag kommer det hem någon dam från Trygg Hansa som ska prata om försäkringar. Sen ska vi till Lidköping och handla de sista som behövs nu innan bebisen kommer om 4 veckor. Dags att göra frukost och sen städa upp lite.

V. 36

Fostret kissar ca 30 ml urin per timma i graviditetsvecka 26. Det betyder att fostervattnet tillsätts ca ½ l. urin varje dag. Detta rensas genom moderkakan som nu väger ca 500 g, är ca 20 cm, i diameter och ca 2,5 cm tjock. Fostrets hud slätas ut.

Vissa får ökad tendens till havandeskapsförgiftning mot slutet av graviditeten. Var uppmärksam på svullna anklar, stor viktökning, huvudvärk och magsmärtor. Är du orolig? Ta kontakt med barnmorska eller läkare.

På graviditetskontrollen kommer läkare/barnmorska att göra rutinmässiga undersökningar som visar om du ev. har havandeskapsförgiftning.
Förstagångsföderskor har större risk för havandeskapsförgiftning.

Fostrets längd: ca. 45 cm
Fostrets vikt: ca. 2900 g




Ha en fortsatt trevlig dag :)
Puss och Kram


Imorgon v.36

Imorgon går jag in i v. 36 :) Bara 4 veckor kvar då innan bebisen kommer :) Jag tror ju som sagt att den kommer tidigare, men man vet ju aldrig. Idag har det varit dåligt med rörelser men den sover nog.
Idag tänkte jag inte göra så mycket saker. Blir att vila och plocka lite. Som varje dag :)

Ha en bra dag :)

Puss och Kram

Piggare

Somnade om och vaknade före 10. Ringde barnmorskan och kollade lite saker. Det kan ju vara förvärkar men tror att bebisen håller sig inne ett tag till. Är ju bra om den kan vara kvar i magen i 2 veckor iaf. Jag har tagit det rätt lugnt idag. Tvättat lite, lagat mat och nu så har jag legat i sängen och ätit glass :) Har även kollat igenom vagnen å jag skulle behöva köpa ett täcke, kudde och lakan till vagnen. Även ett påslakansett till den också. Borde ta och packa BB väskan idag om det är så att den lilla kommer inom dem närmaste veckorna :) Imorgon är det 4 veckor kvar :) Spännande ska de bli. Längtar efter H*n nu.

Nu blir det att vila i sängen tills hjärtat kommer hem då det är dags att börja med maten.

Ha en fortsatt trevlig eftermiddag.

Puss & Kram

Kan inte sova...

Jag har haft en hemsk natt. Har knappt sovit något och varit upp en massa gånger på toa. Sen har jag även varit uppe och druckit. Vaknar och är så törstig. Jag börjar fundera på om bebisen vill komma ut snart för att jag har en del sammandragningar och sen har jag som mensvärk också. Hoppas bara den stannar iaf en vecka till. Skulle var bra om den inte blir allt för tidig. Den kan ju gå över också. Sen har jag så ont i ryggen så jag vet inte hur jag ska sova heller :( Allt är bara tungt och jobbigt nu :( Usch vad jag klagar..

Igår var jag ner till grannen som också ska få barn. Var nog där i 4 timmar och vi snackade om allt =) Blir ju roligt om man senare i vinter kan börja gå tillsammans och hitta på lite saker.

Nu ska jag försöka sova en timme innan jag ska upp och ringa till barnmorskan.

Ha de bra

Puss och Kram

Tisdag 26 oktober

Godmorgon :)
Idag ringde jag facket och kollade upp en sak. Dem vill verkligen hjälpa mig med ett ärende om jag inte får ut pengar som jag ska från ett jobb. Ska ringa jobbet senare idag å se vad som händer.
Inatt har jag sovit rätt dåligt. Sprungit upp en massa gånger för att gå på toa. När jska de ta slut..?
Nu har jag tvättat en maskin, dammsugit som man får göra varje dag när man har katter..Har även betalat räkningarna å såg sen att jag får ersättning från A-kassan på torsdag :) Jippi. De är skönt att det äntligen rullar in några kronor :) Ska nog snart värma på tacopajen till lunch sen blir det att gå ner och hälsa på "grannen" som också ska ha barn och ta en fika =) Blir en promenad på kanske 1.6 km t.o.r :) Skönt att komma ut men måste klä på mig ordentligt. Det är minusgrader ute fortfarande. Burrr..

Idag är det bara 30 dagar kvar innan beräknad förlossning :) Tänk vad tiden går fort :) Bebisen bökar runt i magen. Den trycker lite med rumpan och sparkar lite. Igår tröck den hårt så de gjorde ont på vänster sida. Tror att den snart vill komma ut till Mamma & Pappa :) Men h*n får gärna stanna kvar i 2 veckor tycker jag :)

Ha en fortsatt trevlig dag :)
Puss och kram


Tacopaj :)

Nu står tacopajen i ugnen :) Börjar verkligen bli hungrig nu. Bebisen sparkar och det känns som förvärkar i magen. Eller bara lätta menn de är ju tydligen vanligt runt dem sista veckorna :)
Ska ta och dammsuga nu innan pajen är klar.



Frost!

Burr vad kallt de är ute. Kollade nyss på termometern och då var det -2. Helt vitt på marken men och solen lyser. Det är underbart, men jobbigt att det bara är så kallt bara. Ska försöka ta mig ut en sväng idag, men de får bli när det blivit lite varmare. Först ska jag ta tag i städning för att det är inte så rent längre på golven här. Blir ju smuttsigt på en dag..


Ha en fortsatt trevlig dag så hörs vi :)



Söndag :)

Sista dagen på helgen..Idag har vi inte gjort mycket alls men det har varit skönt. Vi åkte iväg och åt pizza. Inte bra för min mage. Blir uppsväld och får ont. Sen åkte vi hem och la oss och kollade på Göta Kanal 2 men jag somnade och sov i 3 timmar. Kl: 18.00 blev det middag eller enkelt med varma mackor och bingolotto, men ingen vinst idag :(

Nu ligger vi och kollar på Beck och snart blir det sängen men jag måste ta något att äta först för att det kurrar i min mage.

Bebisen har rört sig lite nu på kvällen :)
Längtar så mycket när jag går förbi vagnen. Vill bara ut och gå nu.

Godnatt

Molly ligger bredvid mig nu och snarkar :)


Helgen

Godmorgon :)

Nu har jag varit uppe i en halvtimme och sitter och äter frukost. Ett tänt ljus på bordet gör de mysigt :)
Igår förmiddag var vi bjuden hem till svärmor på lunch. Blev kycklinggryta och ris. Innan maten så hade jag sån värk i magen. Som om att ngn vred runt. Så jag låg i soffan en stund å de blev bättre. Jag och Robban tog med oss Wilma ut på promenad. Hon skulle dra vagnen. Envis liten tjej de som inte vill åka vagn.

Sen åkte vi hem och då blev det tacos och dansbandskampen lite senare på kvällen.
Efter de så gick ja och la mig. Halvsov under filmen. Hjärtat var fyllechafför igår så jag fick tillbringa lördagskvällen nästan själv. Har ju mina små kissar.
Bebisen i magen var så lugn igår, men inatt kom den igång lite men de var inte mycket. Får hoppas på att den rör sig mer idag :)
Undra vad vi ska göra idag. Det regnar så man vill ju inte göra så mycket ute, men finns ju alltid att göra inne. Städa och dona lite men de tror jag att jag gör i veckan när jag är ensam hemma och han jobbar. Jag ska nog börja med att väcka Robban som sover sen göra mig klar.

Ha en bra dag :)

Puss och Kram

7 gånger...

Ja jag har varit uppe på toa 7 gånger inatt. Gick och la oss tidigt igår. Klockan var nog inte mer än 10. Det är hemskt att vakna och springa upp så många gånger. Visst kommer jag få gå upp med bebisen sen men de blir nog inte lika jobbigt.
Nu sitter jag och äter frukost. Såg nyss två rådjur som stod utanför fönstret, men fick ingen bra bild på dem.

Nu ska jag äta klart sen blir det att fixa lite hemma. Hoppas vi hittar på ngt att göra idag. Orkar inte bara vara hemma. Var rastlös igår.

Ha en bra dag
Puss och Kram

Barnmorskan..

Nu har vi varit hos barnmorskan och kollat. Värderna såg bra ut, men jag får inte sänka järnen så jag ska sköta mig med dem tabletterna. Hjärtljuden var lägre idag och då är det en kille. Dem låg på 136 idag. Dem har varit mellan 144-160 alla andra veckorna vi kollat. Eller de sägs att de är så men man vet ju inte. Jag tror fortfarande att det är en tjej men får se om 5 veckor :)

Bebisen är fixerad så nu ska den bara ut. Nu sparkar den och bökar. Trycker hårt med rumpan upp mot revbenen.

Ikväll blir det bara att vara hemma och det blir tacos och film :)

Ha en fortsatt trevlig kväll :)

22 oktober

Så mysigt att vakna och kolla ut genom fönstret och se att snön ligger kvar, men den försvinner säkert om det blir varmare idag. Känns som en julmorgon när man sitter med tänt ljus och äter frukost :) Underbart. Längtar redan till jul, men först bebisen :)

Idag ska vi nog inte göra så mycket. Robban är och servar sin lastbil i Skara så jag ska väl pyssla lite här hemma. Sen ska vi till barnmorskan kl: 15.45. :)
Alltid lika härligt att höra bebisens hjärtljud :)
Så skönt att Robban kan vara med dem sista gångerna vi ska dit nu innan förlossningen. Det är ju bra att han får reda på lite saker också :)

NU ska jag äta klart sen ska jag ta hand om DISKEN :( Men måste ju göras de också.

Sen ska jag även försöka fixa en bild på magen eftersom jag gått in i en ny vecka igår :)

Ha en fortsatt trevlig dag allihopa :)

Kramkram


Underbart med snö :)



Smälte bort och nu mer SNÖ...

Snön smälte bort och nu har det snöat ännu mer :) Får se hur det ser ut imorgon när vi vaknar. Är nog lite då :)
Var iväg till Mariestad med svärmor och jag köpte en köksmatta och sen blev det handla mat på Willys. Dem hade så billig nötfärs så jag köpte 4,4 ´kg. Nu har vi så det räcker ett tag ;)

Vi har inte gjort så mycket på kvällen. Blev mat sen har vi kollat lite på tv och jag har städat i köket. Moppade och la på nya mattan så nu är det fint i köket :)

Nu ska jag sova. Upp i skaplig tid och göra lite nytta innan jag ska till barnmorskan och få en chock när jag kliver upp på vågen.

Godnatt
Puss och Kram

Jag ser de snöar...

Jag ser de snöar. Det är mycket snö som faller nu :) Får se om det blir vitt på marken :)
Lägger upp en bild senare :)

Har tvättat 3 maskiner och plockat lite här hemma. Nu väntar jag på att svärmor ska komma och hämta mig. Ska åka till Mariestad. Hon skulle till JYSK. Jag ska inte handla ngt alls. Blir nog bara mat på Willys.

Ha de bra :)


V.35

jj ojj ojj vad tiden går fort. Kan inte förstå att det bara är 5 vekor kvar idag, alltså bara 35 dagar kvar till beräknad förlossning :)
Den lilla bebise levde om hela tiden igår när jag skulle somna. Idag har jag bara känt lite men den har väl inte vaknat än ;)

Vecka 35

I graviditetsvecka 35 är fostret 44 cm långt och väger ca 2700 gram. Tänk på att det är skillnad på hur stora fostren är. Hur stor var du själv och barnets far när ni föddes? Normal längd och vikt varierar med 10 cm och i varje fall 1 kilo hos nyfödda, fullburna barn. Barnets hjärta slår med 120-160 slag i minuten. Barnets binjurar växer och producerar hormoner. Nu är lungorna nästan färdigutvecklade.

Börjar du bli trött på att vara höggravid? Hm, det var konstigt! De flesta älskar att väga 10-25 extra kilo, ha rygg- och höftsmärtor, rikliga flytningar, känna att de aldrig får tillräckligt med vila, men ändå inte kunna sova på grund av magen som är i vägen, ha förvärkar och åderbråck, vara andfådd och täppt i näsan och ganska växlande humör. Tyvärr är det inte sällan att man upplever allt detta på en gång.

Är du berusad av oxytocin? Cirka 5 veckor före förlossningen sjunker progesteroninnehållet hos dig som är gravid. Samtidigt sker en ökning av östrogen och oxytocin. Oxytocin påverkar faktiskt din personlighet i slutet av havandeskapet och förbereder dig på att bli mor. 


Ska även fixa en bild på min mage idag också :)

Idag ska jag vara hemma och det blir tvätt och städdag. Hela korgen är full så jag har att göra, sen blir det ju så mycket sand i huset efter katterna när dem varit på lådan så man måste ju dammsuga en gång per dag. Rätt drygt men blir ju så. Ska även packa upp resväskan från igår. Där är det lite bebissaker som jag fått av min faster :)

Ha en fortsatt trevlig dag så hörs vi sen.

Puss och Kram

Magen v.35+1


Saker från faster :)



Leksaker från faster :)



Jag var tvungen att köpa en till body, men de blev i strl 62. Nu är det STOPP med inköp av kläder innan bebisen kommer. Får säkert en massa sen :)



Hemma igen

Igår var jag med Elin sen på kvällen så träffade vi Sofie och Maria och fikade på stan. Tre gravida tjejer av 4. Var roligt att träffa dem. Var ju ett tag sen sist :)

Nu har jag kommit hem. Tågresan gick bra hem idag. Inga förseningar alls :P Blev hämtad av hjärtat i Skara. Åkte hem och lagade pannkakor så sen har vi inte gjort så mycket mer. Nu ligger vi och kollar på film eller han och Molly sover på soffan.

Fick med mig lite saker hem från Gävle. Bland annat kamerasladden så jag har lagt in bilderna nu. Fanns nästan 500.

När jag fick reda på att jag var gravid :)
2010-04-01



Ligger här och den lilla sparkar och bökar som bara den. Full fart hela dagen har det varit i magen. Snart vill nog den lilla bebben komma ut. Imorgon är det exakt 5 veckor kvar :) LÄNGTAR

Puss och kram och ha en fortsatt trevlig kväll :)

18 oktober

Idag har jag hunnit med en massa saker. Åkte först ut till Sandviken och lunchade med Malin. Har inte träffat henne på 8 månader. Sen åkte jag in till Gävle igen och träffade Madde, Jimmy och lilla Alexander. Var lika längesedan som jag träffade dem.

Sen har jag varit till valbo med mamma och pappa. Åkte till Ikea och jag fick med mig ljus och några småsaker. Har även ätit Max idag. Var jättelängesedan så de var riktigt gott.

Nu ligger jag i soffan och slöar. Imorgon får jag se vad jag hittar på.

Saknar min älskling där hemma.

Godnatt

Gävle

Igår var jag på dans. Blev några danser. 6 foxlåtar under en kväll men jag vågar inte dansa så mycket. Man vet ju inte om de kan sätta igång vattnet. Det vore ju inte så bra om det hände när jag var i Gävle.
Idag ska jag åka till mitt gamla jobb och träffa några gamla arbetskamrater sen vet jag inte hur jag ska lägga upp dagen.

Ha en bra dag allihopa.
Puss och Kram

Försenat tåg!!

Hej :)

Nu har tåget ÄNTLIGEN rullat från Sthlm till Gävle. Jag skulle åka från skövde kl:11.47 men de blev 20 min sent därifrån sen så skulle jag vara i Stockholm kl: 13.50 och byta till ett tåg som skulle gå 14.30, men så blev de en timme försenat så jag fick vänta i över en timme på nästa :(
Men skönt att iaf vara påväg nu..

Ska upp till parken och äta först sen kanske de blir någon fox. Får ta de lugnt så inte jag sätter igång vattnet. Bebisen får inte komma nu och inte i Gävle. Hjärtat måste vara med.

Imorgon ska jag åka ut till gamla jobbet och äta och träffa några gamla jobbarkompisar sen så blir det nog iväg och shoppa med mamma och pappa lite senare :)

Puss och kram och ha en fortsatt trevlig dag :)

Dansbandskampen

Idag startade dansbandskampen. Var rätt okej och upplägget var bra tycker jag. Blev tacos till de idag. Christer kom över och käkade med oss.

Sen har vi slappat och kollat på Rolands och ätit godis och chips så nu är magen som en ballong. Bebisen har levt om som bara den när jag legat ner idag. Skönt att veta att den lever där inne.

Nu längtar jag verkligen efter Hon eller Han. Vill att den kommer nu. Vill ut och gå med vagnen. Snart komme väl jag gå runt med vagnen inne ;)

Nu blir det sängen. Imorgon vet jag inte vad vi ska hitta på. Blir iaf bingolotto imorgon kväll men på dagen har jag ingen aning. En slappdag kanske=)

Natti natti så hörs vi imorgon


Riktigt Höstväder ute..

Solen lyser och himlen är blå och bladen på trädena är orange som dem ska vara på hösten. Vill vara ute, men det är så kallt så jag ligger i sängen och kollar ut.
Tror att jag ska slå på en Wallanderfilm. Somnade efter halva igår så ska ta och se klart den. Är rastlös nu och vill hitta på något. Önskar att bebisen kommer snart så vi kan ut och gå med vagnen =)


Det var FROST imorse när vi vaknade. Låg kvar länge idag. Var -4 vid 10 tiden idag.
Sen låg det även kvar hagel från igår på vissa ställen i skogen där vi åkte när vi skulle hem.



Städdagar

Hej Hej!

Har inte hunnit uppdaterat nu på 2 dagar för att det har varit fullt upp här hemma. Igår morse åkt vi in till Skövde och hämtade barnvagnen och sen köpte vi en åkpåse också. Var sedan in på ÖB och där hittade jag en förvaringsskåp eller vad man ska kalla de, så nu har jag den till mina saker i badrummet. Sen var vi och handlade mat och lite annat =) Blev en DYR dag men nu är nästan allt fixat tills bebisen kommer. Saknas bara några enstaka saker.

Bebisens vagn




Sen när vi kom hem så var det storstädning som stod på schemat. Vi städade vardagsrummet, baren och ena hallen. Planterade nya blommor och satte upp tavlor och hyllor på väggarna. Det blev så mysigt. Så skönt att få rent och fint i hela huset =)

Matsalsdelen i vardagsrummet


Soffhörnan


Hallen


Baren


Baren


På kvällen kom Ida & Christer över på middag. Alltid trevligt med lite besök :) Åt mat och snackade lite sen kollade vi på Stefan & Krister.

Idag vaknade vi tidigt. Åt frukost vid 8 sen så började jag storstäda resten av rummen. Båda badrummen, sovrummet, köket och kontor så jag har haft fullt upp på morgonen, men det är så skönt att allt är klart nu. Har tvättat upp allt också. Så skönt.
Nu har vi bara övervåningen kvar att fixa, men den är bara 2 rum och en hall. Sen är båda rummen full med en massa kartonger så vi tar och väntar lite med de. Vi ska flytta upp kontoret från nedervåning upp istället men får bli när vi orkar. Ingen panik.
Sen har vi varit till Götene och ätit. Blev pizza för mig, men jag mår inte bra alls på kvällarna när jag äter sånt. Åkte sedan vidare till Robbans syster och dem drack kaffe. Lilla Wilma skulle sitta hos mig och mysa och vi kollade på SALTKRÅKAN. Alltid mysigt =) Men när vi skulle åka hem blev hon så ledsen :( Har sedan varit ute och åkt en sväng så nu är vi hemma. Får se vad vi hittar på ikväll. Tar dagen som den kommer. Blir nog DANSBANDSKAMPEN ikväll tror jag.


Jag lämnade datorn en snabbis och då var Molly snabb upp på bordet och drack vatten ur min kopp =) Hon är så goo lilltjejen =)


Ha en fortsatt trevlig dag

Puss och Kram

Marknad

Nu har jag kommit hem från Höstmarknaden i Götene. Är som vanligt en massa knallar med strumpor, kläder och billiga 10 kronors lådor. Jag gjorde bara av med 20 kr. Hittade en liten bebismössa, men den är för stor för en nyfödd. Sen när vi kollat klart mötte vi upp svärfar så då blev de lunch. Jag hade sån tur att bli bjuden idag :) Åt på Arlas restaurang där Robbans syster jobba. Blev köttbullar och mos. Mumma är de =) Sen har jag inte gjort så mycket här hemma. Plockat ur diskmaskinen och tvättat, men jag har så ont så jag måste lägga mig. Det trycker sen har jag ont i ryggen. Börjar ju bli tungt nu.

Längtar verkligen tills imorgon när jag får hem vagnen :) Får väl se om man går runt och kör den inne :)

Ha en fortsatt trevlig dag så hörs vi nog senare.

Lilla mössan :)



Torsdag och helg imorgon

Kan inte förstå hur tiden kan gå så fort. Imorgon är det helg igen. Igår var jag på mammagruppen och det var trevligt att sitta och prata lite. Sen när jag kom hem lagade jag tacos. Mumma var det. IDAG är det exakt 6 veckor kvar tills beräknad förlossning men den lilla kan ju dyka upp om 4-8 veckor. Hoppas jag går tiden ut. Det skulle vara bra. Imorgon får vi äntligen hem vagnen. Kommer väl gå runt inne med den :P



Info om V. 34

Hickar fostret? Det är helt normalt! Du märker det genom att känna rytmiska rörelser i magen. Det kommer att fortsätta hicka en del efter födseln också.
Fostrets fot eller hand kan ibland puta ut på din mage. Genom att pressa mot foten eller handen drar barnet till sig kroppsdelen. Kanske det kort tid därefter sätter tillbaka foten av nyfikenhet. "Vad händer nu? Händer det igen? Detta var skojigt!" Tänk att du nu kan kommunicera med ditt barn! Ungefär vid denna tid fixeras de flesta foster med huvudet ner i bäckenet. "Nu vill jag snart ut!"
Din mage är tung som bly nu. Ditt barn har fått mindre plats att röra sig på, men är lika aktivt som förut.

Vissa kvinnor måste av olika orsaker föda med hjälp av planerat kejsarsnitt.
Din mage är nu stor och fin. Kom ihåg att fotografera.

Fostrets längd: 42,5 cm
Fostrets vikt: 2400 g


Nu ska jag ta och göra mig klar. Före 11 kommer svärmor och hämtar mig. Ska på höstmarknad nere i Götene. Det kan bli spännande =) Får se om jag hittar något roligt, men ska hålla hårt i pengarna eftersom det kommer gå lite imorgon när vagn ska hämtas å en massa andra saker.

Ha en fortsatt trevlig dag allihopa :)

Mamma och pappa längtar efter dig nu =)

.


Bilderna är tagna idag och jag ser höggravid ut. Men är ju som sagt 6 veckor kvar. Undra hur jag kommer se ut då...


Redan onsdag snart helg igen...

Igår kom hjärtat hem tidigt. Han var hemma efter halv 4. Det var skönt så vi hann med att ta in & fixa till på altanen. Så nu sak bara möblerna täckas över men de ska vi göra i helgen. Sen var vi upp till en blomsteraffär och köpte 9 nya blommor som jag skulle plantera idag, men så hade vi inte 6 enhetliga krukor till vardagsrummet så jag får fixa de på fredag när vi ska iväg och shoppa lite :)

Idag blir det att pyssla lite hemma och sen ska jag på ung mammagrupp också. Bara sitta och prata lite med andra mammor :)

Ne en clementin nu och sen en dusch och fixa lunch.

Ha en bra dag :)


Söndag 10/10-2010- Tisdag 12/10-2010

Söndag morgon tog vi sovmorgon eller jag vaknade tidigt och gick upp och gjorde mig klar sen blev det frukost. Vi åkte iväg runt 11 tiden till Ullared och det var en del bilar på parkeringen, men inte lika som lördagen. Vi behövde inte köa utan det var bara att gå in. Underbart var de. Blev en massa saker handlade då också. Jag fick en till full kundvagn. Så det blev 2000 kr men det var bara bra saker.

Jag var bara tvungen att köpa mig ett par trosor =)






Efter att vi shoppat åt vi lunch sen åkte vi hem och väl hemma packade jag upp alla kassar :)
Sen var vi så trötta så de blev tidigt i säng och kollade på film.

Igår (måndag) vaknade jag efter 9. Var lite trött. Åt lite frukost sen cyklade jag upp till Götene för att ta bussen till Lidköping och hämta ett papper. När jag satt på bussen blev jag dålig. Exakt som förra veckan när jag åkte buss. Blev helt kallsvettig sen såg jag knappt ngt. Mådde så dåligt, men drack vatten och efter 10-15 minuter var synen helt tillbaka. Ringde svärmor så hon kom och hämtade mig och jag gick in och köpte frukt för att få i mig ngt. Sen pratade jag med barnmorskan och hon sa att när magen spänner så trycker de mot blodkärlen och då kan man få så. Det är läskigt :( Hon sa att man skulle ställa sig upp och luta sig framåt och inte luta sig bakåt.

Åkte sedan tillbaka till Götene och då postade jag mitt brev till försäkringskassan. Hoppas dem behandlar de fort så jag får börja räkna på föräldrarpeningen. Bebisen får allt vara kvar i magen i 6 veckor så vi hinner fixa allt hemma och att allt blir klart hos försäkringskassan.
Sen bjöd jag svärmor på lunch och sedan var jag hemma hela em och fixade och donade.

Idag vaknade jag sent. Klockan var kvart i 10. Så jag har inte gjort mycket alls. Jag har tvättat en maskin som jag ska hänga upp nu sen så ska jag tvätta och städa idag :)

Ha en bra dag så hörs vi senare.

Puss och Kram

Lördag 9/10-2010 Shopping på Ullared (Långt inlägg med en del bilder ) ;)

Vaknade långt före 8 och gick upp och duschade sen var det dags för frukost. Var en lagom stor buffé. Hotellet och matsalen var i engelsk stil.



Hjärtat äter frukost




Sen åkte vi iväg till Ullared. Klockan var lite efter halv 10 när vi kom dit och då kvar det KÖ. Vi hämtade våra vagnar och ställde oss där. Tog 1 ½ timme att komma in, men som tur var det underbart väder så de var ingen fara med att stå ute och vänta.

Köerna gick runt, runt, runt.


Inte långt kvar in nu :)


Mitt nr på kundvagnen


När vi kom in var det fullt med folk. Var svårt att komma förbi för att dem parkerar ju vagnarna huller om buller. Roligt att se att gubbarna sitter på bänkarna och tanterna springer runt i varuhuset och plockar på sig. Var ungefär lika hos oss :) Robban drog vagnen och jag handlade :) Men han hittade också lite saker.

Här kommer bilder på de jag handlade. (Allt kommer inte att vara med)


Amningskudde 179 kr(butikspris över 300kr)


Hängmobil eller vad de kallas till spjälsängen 189kr


Overall 169kr
Köpte den eftersom jag tror de är en tjej. Men blir de en kille får jag spara den ;)


Overall 129kr med snobben


Overall strl: 50/56. Blir den som bebisen får ha på sig påväg hem från sjukhuset :)
99 kr


Ett babygym 399 kr. Lite billigare än i en vanlig butik.

Spjälsängsskydd med Nalle Puh 129kr


Badtermometer
Schampo & badolja
Nagelsett
Borste
Skedar
2 nappflaskor
Flaskborste
Tops
Bitring 3 månader och uppåt
Nässug

Robban hittade skyltarna till bilen :)



Till vagnen 60 kr


Små vantar


Söt dress och 2 par strumpor


Nalle Puh body 49 kr


Pjamas


Body strl 56


Snuttefiltar


Köpte 2 lika dana snuttefiltar i fall att en går sönder.


Badhandduk


Hållare till nappar, men den passar inte till dem jag har köpt.


Mysfilten som ska med till BB


2 uppsättningar med sängkläder
2 lakan
1 kisskydd till sängen


Lite hjärt tavlor för att fixa till hemma.


Sen blev det en massa andra saker som jag inte har kort på. Det skulle bli ett långt inlägg då.
Totalt gick lördagens shopping på 4000 kr

Åkte sedan hemåt mot Falkenberg och då stannade vi på vägen och kollade vart dem har alla teatrar med Stefan och Krister på sommaren. Ett riktigt fint ställe :)







Nästa sommar ska vi försöka åka dit och kolla på en pjäs :)

Sen blev det att åka tillbaka till hotellet och göra oss klar för att gå ut och äta på ett av stans populäraste restaurang.



Jag tog pasta bolognes och dem andra åt kött, fisk och en annan pasta. Det var bara en massa krångel med maten. Dem hade missat en massa saker. Robban hade inte fått det han skulle så vi fick säga till, sen var det så att dem som åt pasta kunde inte äta för att den var så stark.





Robbans efterrätt som jag var tvungen att smaka på :)
Vaniljglass med några bär som var blandade med chokladsås och lättvispad grädde på toppen :)

Sen vandrade vi runt en sväng på stan och kollade men vi gick sedan hemåt mot hotellet eftersom att vi bestämt oss för att åka till Ullared och shoppa på söndag igen :)



Fredag 8/10-2010

I fredags började dagen med att vi åkte till barnmorskan. Var på hälsocentralen först för att jag skulle lämna ett prov och det tog så lång tid. Dem var underbemannade också. Sen var jag till barnmorskan och allt såg bra ut :) Bebisen ligger som den ska och hjärtljudena var på 160 den här gången. Den rörde sig hela tiden och då ska ljudena vara högre. Jag hade också ökat i vikt. Två kg till. Nu har jag gått upp totalt 12 kg så de blir nog några till innan de är klart. Vi fick även med oss barnstolen som vi ska hyra men den ska man inte betala förrän bebisen är född.



Sen åkte vi in till stan och uträttade lite ärenden och sen var det dags att åka hem och packa väskan inför helgens tripp till Falkenberg och Ullared :)

När vi kom ner till Falkenberg på fredag kväll checkade vi in och sedan var det dags att gå ner på stan och äta middag. Alla åt pizza förutom jag som tog schnitzel. Jag får magknip av pizza. Sen gick vi tillbaka till hotellet och kollade på idol och dem andra drack lite öl och whiskey. Jag höll mig till vatten :)

Gänget som var ner i helgen :)



Robban, Maria, Anders, Madde & Martin.
Jag knäppte kortet

Sen var det dags för att sova eftersom de skulle bli en lång dag med shopping på Ullared :)

Äntligen :)

Äntligen har papperen från Försäkringskassan kommit :) Synd bara att hon som ska fylla i dem inte är på jobbet förrän på måndag, men jag ska ut med dem imorgon och sen får hon fylla i den på måndag så åker jag ut och hämtar dem och skickar iväg alla papperen. Måste verkligen få in allt nu så jag kan få pengar när bebisen kommer :)

Jag har tagit hand om disk & tvätt nu sen dammsugit av lite eftersom att Molly drar runt med kattsand i hela huset. Förstår inte hur man kan skvätta så mycket som hon gör. Nu ligger jag i sängen och kollar på DJUNGELBOKEN och skriver om Ullaredslistan tills på lördag. Ska packa ihop kläder till helgen också, men det får bli en liten väska så vi får plats med en massa kassar med saker :)

Har även ätit lite fruktsallad :) Mumsit är de =)

Bebisen sparkar och bökar nu :) Mysigt är de =)


Ha en fortsatt trevlig dag.

V.33

Idag går jag in i v.33. Endast 7 ynka veckor kvar innan bebisen är beräknad. Kan inte fatta att tiden har gått så fort :)

Fostret ser nu ut som ett litet nyfött barn. Vikten är ungefär som en stor mjölpåse.
Kanske barnet sparkar kraftigt, så kraftigt att det gör lite ont? Här är det stora individuella skillnader. Det kan också omföderskor bekräfta. Det är stor skillnad på hur foster rör sig.

Din blodmängd har ökat våldsamt för att ge fostret, livmodern och moderkakan det de behöver av syre och näring.

Har du och din sambo/man ev. annan person som ska vara med vid förlossningen varit på förlossningsavdelningen och tittat er omkring? Ofta anordnas sådana besök av förlossningsförberedande kurser. Du kan också ringa förlossningsavdelningen och boka tid för en visning.

Fostrets längd: ca. 41 cm
Fostrets vikt: ca. 2200 g

'

Magen idag V.33 =)



Jag har åkt på någon förkylning nu. Snorig och ont i halsen. Inte roligt när vi ska bort över helgen. Idag ska jag vara inne och kurrera mig, men först ska jag gå till hyresvärden och säga till att vårat vatten inte fungerar igen. Vet inte vad de är som gör att de slutar komma i kranarna. Är en LITEN stråle i alla kranar nu. Rätt irriterande när man behöver köra igång diskmaskinen.

Ha en fortsatt trevlig dag.

Puss och Kram


Väntar på att posten ska komma...

Sitter och väntar på att posten ska komma. Väntar på ett papper från försäkringskassan. Hoppas verkligen att de kommer idag. Måste få de ifylt idag och skicka in de så jag får föräldrarpenning. Har papperet kommit åker jag in till Lidköping och får de påskrivet på en gång och lägger de på brevlådan, sen blir det att kolla lite inne i stan och ta en fika med Frida och lilla Saga. 

Inatt har jag drömt en massa. Drömde att våran bebis föddes, men de var ju inte så när jag vaknade. Var ju bra att den inte kommit idag. Måste ju hinna med att fixa en massa saker innan den får komma och sen vill jag inte att den ska behöva ligga kvar på sjukhuset i flera veckor för att den är för tidig.

Nu ska jag fixa lite lunch och göra mig klar för att åka. 
 Ha en toppendag allihopa :)

Puss och Kram 


Dåligt med uppdateringar...


Hej kära läsare.
Jag har varit väldigt seg med att uppdatera nu så jag får väl göra ett LÅNGT inlägg idag då.

I lördags var vi upp till svärmor på dagen och åt lunch. Blev tacopaj. Mums de var gott. Åkte sedan hem och fixade till gula Audin som vi hade. Den blev ÄNTLIGEN såld. Jippi. Tre trevliga ungdomar som kom och köpte den. Sen på kvällen kom Robbans syster och sambo och dotter över på mat. Dem sov även kvar.
Söndag morgon så kom den lilla fisen upp i sängen kl: halv 7 och kramades men hennes pappa hämade henne och när klockan var halv 9 kom hon igen. Han gick iväg och la sig så vi fick äta frukost med henne. Såg ut som en svinstia under bordet när hon hade ätit sin frukost.


Wilma matar hönsen :)

På dagen så var vi ut til Robbans jobb. Lastade hans lastbil och sen åkte vi och handlade och köpte bingolotter.
På söndag kväll blev vi bortbjudna på tacos hemma hos Cathrine och Peter. Sen blev det bingospel och JAG VANN 100 KR :) Har ju inte vunnit på länge :) Var lite roligt.

Måndag hände de väl inte mycket. Ringde försäkringskassan och beställde ett papper, sa upp mitt telefonabonemag from. januari och sen bakade jag en äppelkaka till fikat på föräldrargruppen :)
Igår var det sista gången på föräldrargruppen. Om några månader när alla fått barn blir det en återträff. Skulle vara roligt om man kunde träffas tidigare och fika. Kommer det säkert att bli.
Åkte hem och lagade fisk och potatis, morötter och sås tills hjärtat kom hem. Sen satt jag och kollade på tv på kvällen. Gick och la oss tidigt igår.

Idag har jag varit in till Skara på arbetsförmedlingen. När jag satt på bussen blev jag dålig. Mådde illa, såg knappt ngt och var yr. BLODSOCKERFALL var de nog. Jag hade bara ätit lite fruktsoppa till frukost så när jag kom till skara åt jag och då mådde jag bättre, men det är läskigt när de blir så. Blev bara ett kort möte på ams sen åkte jag hem. Har varit i farten sen kl: 3 när jag kom hem. Städat av dynorna på altanen och plockat in dem för vinter, tvättat 2 maskiner, damsugit 3 rum av 6, plockat upp några kartonger och flyttat dem på övervåningen. Nu ska jag fortsätta och pyssla lite och fundera på vad vi ska äta ikväll :S Alltid lika svårt varje dag :(

Ha en trevlig dag allihopa

Puss och Kram


RSS 2.0