Banken

Idag har jag varit på Banken för att fixa med konton. Har flyttat ner min bank från Gävle och det skulle ta några dagar. Sen har jag öppnat ett konto till Liam så han får en summa varje månad. Jag fick även med en spargris. Fick välja mellan, svart, vit, orange eller genomskinlig så de blev den genomskinliga. Lite roligt att se vad som finns där i :) Vi får ställa fram den varje gång vi har folk här så han får lite pengar :) Hihi

Det ligger iaf några mynt på botten :)


Sen var vi och fikade och storhandlade.
På em så var jag bara hemma och slöade. Hade ingen ork att göra annat. Imorgon ska jag TA ner dem sista JULGARDINERNA som fortfarande hänger uppe ;)

Liam blir 7 veckor imorgon. Tiden bara springer iväg.



Ha en fortsatt trevlig kväll

Ps. Längtar tills nästa vecka när jag kommer upp till Gävle och ska hälsa på gamla arbetskamraterna och alla andra vännerna =)




Tisdag 25/1-2011

Liam har nu sovit 3 nätter i sin säng nu och det fungerar riktigt bra. Han har nu sängen bredvid min och det är skönt att det inte är så långt när man ska ta upp honom. Han sover mellan 3-7 timmar i rad nu och det är skönt.
Idag har jag varit till babycafét och sen bvc. Det var inget roligt väder att gå i. Snöstorm!!
Liam väger nu 5390g och är 58cm lång. Våran stora kille :)

Nu sitter jag och äntligen äter lunch. Blir ju så att när jag ska laga mat så ska han också äta.
Blir nog att ta de lugnt och plocka lite. Kanske kryper ner i sängen med Liam och kollar på en film.

Nästa vecka kommer jag nog hem till Gävle igen. Ska bli roligt att träffa folk igen :)
Saknar er där hemma =)

Ha en fortsatt trevlig eftermiddag

Söndag 23 januari 2011

Nu är helgen över igen. Den går så fort. Igår var vi in till Lidköping och hämtade våran säng som vi köpt. Den var underbar att sova i nya sängen. Jag fick sova rätt länge innan Liam vaknade. Idag har det varit en slappardag fram tills Wilma kom och vi skulle vara barnvakt en stund å det var full fart på henne. Jag har inte varit nå pigg idag. Helt slut i kroppen är jag. Vet inte vad de är för fel :( Ska snart ta mig en dusch sen blir det att slappa vidare.

Vi har haft hela RObbans familj här på fika så då blir det ju full fart å en massa disk att ta hand om men de är undanplockat nu :)


Liam har lärt sig att lyfta på huvudet


Ha en fortsatt trevlig kväll:)

Puss och Kram


19 januari 2011

Hej hopp!

Nu har jag varit dålig på att blogga igen. I söndags tog vi en promenad till Götene för att köpa snus åt Robban. Det var riktigt halt så vi fick gå sakta. När vi kom hem lagade vi mat sen ringde de folk som ville komma och ge Liam presenter så då var det bara att ställa sig och baka en paj och en kladdkaka. Dem blev faktiskt riktigt goda =)

Måndag så var det en slappdag :)

Igår var det babycafé så jag och Anna tog oss dit. Riktigt trevligt att träffa nytt folk. Hoppas jag kan börja umgås med någon. Så tråkigt när man inte har körkort för man kan ju inte ta sig så långt.

Inatt har det varit jobbigt. Liam har knappt sovit. Varit upp och gett honom mat 3 gånger. Måste försöka hålla honom vaken på dagarna så han kan sova på nätterna. Idag har han sovit rätt mycket men nu ligger han på babygymmet så jag hoppas att han kan vara vaken rätt länge och sova inatt :) Skulle verkligen jag behöva. Mår dåligt när jag inte får sova något på nätterna. Jag har nu bestämt att jag ska sova på dan när han sover :)

Har varit på mammagruppen idag och nu så ska jag börja med maten sen blir det bara att slappa i soffan eller sängen :)

Ha en fortsatt trevlig kväll

Puss och Kram

Lördag

Godförmiddag!

Idag tog vi liten sovmorgon. Jag gick nog inte upp förrän kl 10 men det var skönt att sova idag. Vi har haft en toppen natt. Liam åt 11 igår sen sov han fram till halv 7 sen somnade vi om igen. Riktigt skönt var de.
Igår var vi in till Lidköping och gjorde en massa saker. Beställde en säng på Jysk som vi får hämta på fredag, försenad julklappar till 2 barn och sen lite andra saker. Blev sedan en fika hemma hos Andreas och Maria. Blev bärpaj, riktigt gott.

Maria & Liam


Tilde & Liam


Sen var vi och storhandlade lite för att vi skulle få besök på kvällen. Två kompisar kom över på 2 rätters. Blev förrätt och varmrätt

Förrätten

Avokadoröra med räkor, toppad med räkor, röd caviar & dill

Varmrätt

Fläskfilé med klyftpotatis och robbans hemgjorda sås och sallad

Sen blev det Lets dance och sen blev det sänge.

Idag vet jag inte vad vi ska hitta på. Något vill jag göra. Annars blir jag så rastlös så jag nästan klättrar på väggarn. Jag har iaf tvättat 2 maskiner idag.

Ha en fortsatt trevlig lördag

Puss och Kram


Städdag

Idag har det varit en städdag här hemma. Alla rummen är dammsugna och golven torkade. Nu luktar det riktigt gott här hemma. Tänkte inte göra så mycket mer idag. Ska plocka ur diskmaskinen och sen göra lite fruktsallad sen blir det nog att lägga sig och kolla på en film eller något.

Igår kväll tog pappa en öl, men lite för tidigt för Liam



Ha en fortsatt trevlig eftermiddag

Puss och kram

11 Januari 2011

Igår skulle jag ha en städ dag, men kom inte så långt. Fick besök av IDA och vi pratade och åt mat och fikade så klockan tickade iväg. Sen kom Robban hem och då åkte vi upp till affären och handlade lite mat och godis sen hyrde jag en film också. Robban skulle på möte så jag ville ha något att göra. När vi kom hem så var Robbans kusin förbi och Liam fick en riktigt mysig elefant =)

Idag gick jag upp 7 för att göra mig och lilleman klar för babycafét i Götene. Vi gick och mötte upp Anna & Astrid halv 9 för att det öppnade halv 10. Det tog oss bara 35 minuter att gå fast det var snorhalt. Uppe på cafét var det bara jag och Anna och dem som har hand om de. Vi satt och pratade lite men senare så kom det en tjej från våran mammagrupp och en annan tjej. Det var riktigt trevligt.

Liam & Astrid


Jag hade tid hos barnläkaren på bvc för att kolla vikt och längd, men sen även huvudet eftersom det växt så fort enligt kurvan, men läkaren är helt säker på att dem skrivit fel när dem knappat in i datorn. Hans huvud kunde ju inte ha växt från 35,5 cm till 39,6 på 2 veckor och 4 dagar. Han tror att huvudet var 38,5cm för att det är så normalt med kroppen. Nu är det 40cm. :) Man blir ju orolig när det var så konstigt på kurvan.
Han vägde 5015g & var 57cm lång:) Han följer kurvan så fint :)

Nu är jag hemma och nu äter Liam så jag hoppas jag får äta sen :)

Idag skulle jag försöka städa lite men blev inget. Tog bara hand om tvätten sen somnade jag i sängen med Liam i 1½ timme. Det var riktigt skönt. Ska försöka ta och sova middag med Liam ibland för det behöver jag verkligen göra.
Nu på kvällen så badade jag Liam och han gillar det :) Han ligger bara där och myser och säger inte mycket. När man tar upp honom så blir det ett j*vlar liv.





Han fick ligga i babygymmet och då blev det tyst igen. Han gillar nog att ligga där för att han kan sparka lite på sakerna som hänger.
Robban låg nyss och mös med honom så han spydde ner honom och sig själv. Han luktade ju så gott nyss men nu luktar han spya igen :(







Nu ska jag kolla på tv en stund sen blir det att krypa ner i sängen.

Ha en fortsatt trevlig kväll

Puss och kram

10 januari 2011

Igår var vi på dans till Zlips i Göteneparken. Det gick riktigt bra med Liam. Han sov en del och sen åt han 2 gånger under kvällen. Folk kom fram och kollade på honom och tyckte han var söt :) Han är en riktig GOBIT!

Jag dansade inte så mycket eftersom jag fortfarande inte har läkt riktigt. Men jag dansade 6 låtar i rad och efter dem var jag HELT SLUT. Märks att man inte har någon kondis längre men den ska jobbas upp nu med alla promenader till Götene :)

Togge i Zlips blev störtkär i Liam :)

Togge i Zlips

Melissa i Zlips


Idag tog jag sovmorgon. Gick inte upp förrän kvar i 10. Liam har ätit 2 gånger inatt men han är rätt duktig på att somna om nu för tiden :)
Snart är det dags att plocka ner det sista från julen och dammsuga och torka golven. Hoppas jag hinner göra det innan lilleman vaknar senare :) Ska även försöka få äta lite lunch i lugn och ro för en gång skull. Inte ofta jag kan göra de :( Får nästan ALLTID kall mat.

Ha en fortsatt trevlig dag :)

Puss och kram


9 januari 2011

Igår var jag och Liam med hans farmor och farfar och handlade på Jula och ÖB. Jag fick med mig skurmedel och tvål.

Sen åkte vi hem till Liams faster och åt pannkakor. Som vanligt när vi ska äta så ska Liam också äta så det var bara att ge honom mat så svärmor fick skära upp mina pannkakor så fick jag äta med en hand.

Var sedan hemma och städade bort julsakerna.

På kvällen åkte vi tillbaka till Liams faster och åt mat. Fylld  Kycklingfile med fetaost och soltorkade tomater och ungstekra rotfrukter och potatis :) Mums vad gott det var.

Idag har vi varit och kastat alla sopor från julen och sen var jag och handlade. Nu är det dags att göra mig ordning för dansen.

Ha en fortsatt trevlig dag :)

Puss och Kram

7 januari 2011

God förmiddag

Inatt har liam sovit i våran säng för att han inte ville sova. Han åt 2 ggr inatt sen sov han 3 timmar och vaknade igen.

idag har jag börjat plocka ner julsaker men nu ger jag Liam mat sen ska jag äta och sen blir det fortsätta plocka ner tomtarna och kulorna  granen.



Kl 2 ska jag och en granne ta en promenad till Götene:)

Ha en trevlig fredag :)

Puss och Kram


Liam 1 månad :)

Idag är det Liams 1 månaders dag :) Tänk vad fort de går.

Igår var vi in till Skövde för att hälsa på bandet som Robban spelat med förr. Så det var dans till Nova och Pure Divine. Robban spelade med Nova. Liam hade sina söta lurar på sig och sov nästan hela kvällen i en kompis famn. Jag tog några danser sen satt vi och pratade. Det kom fram en gubbe som var lite berusad och sa att han inte tyckte att man skulle ha med sig små barn, men de tycker inte jag är ngt fel. Han skriker inte och stör utan sover så gott. Han skriker bara när han är hungrig elller när det är något i blöjan.

Vi kom hem sent. Klockan var efter 12 och inatt har han väl inte varit super rolig. Han har sovit dåligt så Robban sov knappt något och han som skulle upp och inventera idag. När han åkt till jobbet så låg jag och lilleman i sängen tills 11.30. Då var det bara att gå upp och ge honom mat sen så åt jag lite flingor och fil.

Tog mig även ut idag. Gick till Götene och handlade lite mat. 8 km har jag gått idag och det känns i kroppen. Jag är ju inte van att röra på mig så. Jag kommer att gå till Götene ca 2 ggr i veckan. Är mammagrupper, baby café, BVC å lite andra saker så jag kommer nog att få bort mina kg som är kvar :) När jag gick snöade de som bara den och på vissa ställen var det inte plogat så det var halt och slirigt men de gick bra endå. På hemvägen snöade de ingenting så de gick lite lättare då. Jobbigast på hemvägen var att det är en bro som det blir en riktit brant uppförsbacke och jag hade 2 matkassar under vagnen + att det var halt där så jag hade MJÖLKSYRA när jag kom upp.

På eftermiddagen när jag kom hem så har jag inte gjort så mycket. Diskat och tvättat 2 maskiner. Blir ju ett ex antal spyhanddukar varje dag.

Nu väntar jag bara på att hjärtat ska komma hem så vi kan börja med maten.

Puss och kram


1 månad sedan

Idag är det 1 MÅNAD sedan jag blev inlagd på sjukhuset och imorgon bitti är det en månad sen våran älskling föddes. Han bara växer och växer för varje dag som går.

Inatt har väl inte varit den bästa natten. Liam har vaknat 2 gånger och ätit men somnat om ganska fort. Jag halvsover varje gång jag ska ge honom mat.

Idag på fm har jag hunnit med och plockat lite, men ska försöka få lilleman att sova nu så jag kan dammsuga och moppa golven.

Senare idag tror jag att vi ska åka in till SKÖVDE och hälsa på robbans gamla band NOVA där han spelade förr.

Ha en fortsatt trevlig dag :)

Puss och Kram


BVC

Badet idag gick riktigt bra. Han låg bara där och njöt när jag tvättade av honom :) Det är så skönt att han tycker om att bada. Det syns på honom att han gillar de.
Sen har jag varit till BVC med honom och det gick bra. Han växer så det knakar. Hon mätte inte honom idag för att hon sa att dem inte växer så mycket på en vecka. Men hon vägde våran lilla klump. Han vägde 4800g idag och har gått upp 600g sedan han föddes den 9 december. Han blir ju en månad på torsdag. Sen mätte hon huvudet och hon tyckte att statistiken var konstig. Hon tror att dem har mätt huvudet fel på förlossningen för att det kan inte ha växt så mycket som det stod. Allt såg bra ut. Huvudet är runt och fint som det ska vara :) En frisk liten kille har vi.



Nu vaknar lilleman så dags att ta hand om honom.

Ha en fortsatt trevlig eftermiddag :)

Puss och kram

Dags för bad

Nu är det dags att bada Liam. Får se om han gillar det idag. Det brukar ALLTID vara pappa Robban som gör de men nu är det jag som ska göra det själv eftersom vi ska till BVC och han luktar verkligen inte gott nu. Han stinker spya.

Senare idag vet jag inte vad jag ska göra men blir väl att åka hem och göra lite. Har ju en hel korg med tvätt så jag ska nog ta hand om den iaf.

Ha en fortsatt trevlig dag :)

Puss och Kram


Fruktsallad

Nu har vi ätit mat. Hjärtat kom hem och lagade maten :) Efter maten så fick Liam mat sen åt vi lite fruktsallad och grädde. Nu ligger hela familjen i soffan och kollar på PISTVAKT så snart blir det sängen och fortsätta kolla på Wallander som Robban började kolla på igår.

Imorgon ska jag och Liam till BVC och väga och mäta honom igen. Gissar på att han har gått upp i vikt och blivit längre. Han växer för varje dag som går.
Han var 55cm & vägde 4500g förra veckan så han har nog gått upp en del.
Tycker inte han ser ut som en nyfödd bebis. Han ser äldre ut. Tiden går verkligen fort.





Ha en fortsatt trevlig kväll

Puss och kram


Mysdag med Liam..

Idag har jag och Liam haft en riktig mysdag. Jag skulle ha gjort en massa när han sov men jag har varit lat och bara gjort lite och kollat på tv. Ska försöka plocka lite mer om en stund. Snart är det nog dags att laga mat för hjärtat kommer nog hem om en eller två timmar.

Våran lilla älskling
Puss och kram från Liam och Malin

3 januari 2011

Godmorgon eller förmiddag.

Nu ligger jag och Liam och myser i sängen och kollar på Tomten är far till alla barnen :)
Han ligger bara här och filosoferar och kollar på allt :) Han är så underbar. På torsdag så är han 1 månad. Fattar inte att det var en månad sen som jag var in på förlossningen för första gången.

Nu ska jag ta och göra lite nytta och sen kanske jag tar mig en promenad.

Puss och Kram

Någon dag innan Liam kom till världen. Nu är jag iaf 10 kg lättare men har ju fortfarande 8 kg kvar så de tar nog ett tag, men ska ändra om kosten och ta bort sötsaker och sen motionera :)



Jul & Nyår

Nu har det varit jul och nyår så jag har inte varit så aktiv vid datorn.

23 december kom mamma, pappa, syster och bror ner för att fira jul med oss. Vi var hem till Robbans syster, sambo och Wilma för uppesittarkväll med bingolotto. Blev tacopaj och lite smått och gott.

Julaftonsmorgon så var jag uppe tidigt. Vi var tvungen att gå upp och göra skinkan tidigt för att den hade jag inte gjort. Sen åkte jag och pappa iväg till Citygross och handlade lite saker som saknades.
Kl 13.00 var det dags för julmaten. Mums vad gott det var och mycket mat också så vi blev mätt. Kalle Anka var de ju som vanligt men jag såg nog inte ens hälften eftersom jag har svårt att sitta still. Var och hjälpte till att ställa in allt i kylen.
Tomten kom och Liam fick rätt mycket saker:

* Presentkort på Kappahl av mitt gamla jobb i sandviken
*Pengar till sparkontot av Mormor och Morfar
*Presentkort Lindex av mina grannar i Gävle
*Pengar av hyresvärdarna vi har på gården
*Traktor av farfar
*Liten lastbil och spargris av farmor
*Kläder av mormor och morfar
*Kläder av faster med familj & bokstäver med LIAM
*Gröna hörselskydd av morfar

Sen var det bara myskväll med lite spel och kolla på tv.














Juldagen 25 december


Började morgonen med frukost sen tog jag, mamma, maria och wilma en promenad. Det var riktigt skönt att komma ut. Kl 1 kom Robbans bror med familj och då firade vi lite jul igen med mat och julklappar. Liam fick en mugg och en nappflaska då.
På kvällen spelade vi monopol. Jag vann som vanligt :)

Annandagen

Min familj skulle åka hem då och det var ett riktigt skitväder. Det hade kommit massa snö men resan hem för dem gick bra :)

Måndag

Vi hade tid hos BVC då för att mäta och väga Liam. Han var 55cm lång och vägde 4500g så han börjar växa nu. När sköterskan höll på med honom så kissade han på henne 2 gånger.
Sen var vi till socialkontoret för att kolla upp hur vi ska göra för att skriva på papper att Robban är pappa till Liam. Hon som har hand om dem ärenden hade semester så hon skulle ringa oss den 3:e januari.

Efter BVC åkte vi hem och städade och packade klart för resan till Gävle. Vi skulle åka på tisdag hade vi bestämt med mamma och pappa, men vi åkte en dag tidigare och det visste inte dem om :) Innan vi kom till Gävle stannade vi hemma hos min gamla chef i Sandviken och där fick vi mat sen åkte vi vidare och när vi kom hem så fick dem en chock men mamma blev glad att hon fick träffa Liam igen.

Grattis ELIN till lilla Ludvig. Han föddes den 28 december kl: 01.14 :)

Under veckan som vi varit i Gävle har jag hunnit träffat dem flesta, men svårt att hinna med alla. Vi träffade Madde & Jimmy och lilla Alexander sen fikade vi med Malin, Maria, Sofia, Hanna, Jossan, Emelie och Kim.

Jag var ner på stan varje dag för att hitta ett par byxor och linne till nyår men hittade inget :( Chansade och gick in på vero moda innan jag skulle ta bussen hem i torsdags och då hittade jag ett par byxor :) Det var svarta mammabyxor, men dem satt bra =)

Liam fick presenter när vi var i Gävle.
Massa kläder av mina kompisar. Tack allihopa :)

Nyårsafton

Jag tog en promenad med Liam till affären för att kolla efter en ersättning, men den verkar inte finnas någonstans så det är bara att leta vidare. Vi tog sedan en lång promenad så vi var ute en timme. Det var underbart :)
Blev sedan en vila och sedan var det dags att göra oss klara inför supén och dansen på parken i Gävle. Liam var så snäll hela kvällen. Vi gick och matade honom 2 gånger sen låg han i vagnen och sov med sina gröna hörlurar. Jag dansade 4 låtar med marcus sen 2 fox med älsklingen under kvällen. Jag orkade inget mer, men nu är det dags att börja ett nytt liv 2011. Ändra kosten och börja röra på mig. Vi åkte hem efter 12 slaget för att vi började bli trötta och vi skulle lägga liam också.

Lite utsmyckning på parken :)

Jag och älsklingen )´=)

Det syns att jag fortfarande har en massa kg kvar


Liam sover med sina hörlurar :)


Nyårsdagen åkte vi hem. Resan gick bra :) Det är så skönt att Liam sover när vi åker bil :)
När vi kom hem lagade vi lite mat sen blev det film i soffan. Jag var så trött så jag somnade i soffan.

Nu ska jag fortsätta plocka lite här hemma innan hjärtat kommer tillbaka. Han skulle ut till jobbet en sväng och lasta sin lastbil tills imorgon då han börjar jobba igen.

Ha en fortsatt trevlig kväll :)

Puss och Kram

RSS 2.0