Måndag

Idag tog jag och Liam cykeln upp till Götene för att lämna in en film som vi hyrt sen cyklade vi vidare hem till Malin och Milian. Grabbarna lekte.
Malin hade bakat en riktigt smarrig äppelpaj. Det ska jag också göra någon dag.
Efter att vi hade varit där tog vi en sväng förbi affären och handlade. Blev faktiskt bara 2 varor idag, men det fick inte plats så mycket i korgen. Bara bröd och bananer.

När vi cyklade började de regna men det kom inga störtskurer. Lite mer än dugg var det.

Nu har jag gjort ett storkok av korvstroganoff till lilleman så nu finns det mat till honom igen :)
Som tur var så sover han äntligen. Han har inte sovit något på fm och det var inte lätt att få honom i säng men han har sovit i en timme nu. Riktigt skönt så man hinner göra lite saker.

Ha en fortsatt trevlig dag


Liams första rally..

I helgen så har det varit full fart. I fredags började vi med lunch hemma hos svärmor och svärfar. Vi fick kålpudding. Mums va gott de var. Var inte bara jag som gillade de utan Liam också. Han åt 1 ½ portion. Det är så skönt att han börjar äta våran mat. Sen var vi iväg till Götene och slängde sopor och då mötte vi Robbans syster och vi bestämde att vi skulle grilla på kvällen. Dem kom hem till oss och vi hade en trevlig kväll.
Vi lyckades filma liam när han klättrade upp för trappan från altanen. Det går i full fart upp där nu.
Jag ska försöka lägga in den filmen någon dag :)


Liam skulle få testa att åka gräsklippare med pappa Robban men efter ett varv gallskrek han.


På lördag morgon var det bara att gå upp tidigt. Liam krånglade så de var bara att göra frukost till alla som sov här.
På förmiddagen skulle Robban stå som funktionär på rally. Han åkte före och vi efter. När vi åkte var det kolsvart på himmelen, åskade och regnade. Vi satt i bilen en stund innan vi packade ut våra stolar och vagnar. Vi satt och kollade på alla rallybilar. Lyckades få Liam att sova i 1 ½ timme. Då passade vi på att fika.

Robban och Liams kusin Wilma

En trött kille på rally
.

Det är spännande att kolla på alla bilarna...


Vädret var rätt okej fast det blåste mycket där vi stod. Vi klarade oss från ovädret. Allt gick runt oss. Det var kolsvart och det blixtrade som bara den några km från oss.

Det kom en bil in till våran station. Den bilen hade sån tur att det var vid ett ställe där det stod en funktionär. Dem fick soppatorsk. Dem hade missat att tanka när dem gjorde servicen innan starten. Dem var inte så glada men dem ringde servicekillen och han kom med bensin så dem kunde fortsätta. Dem gasade iväg och 300 meter bort hörde vi att de small. Det var deras bil som gick sönder. Tydligen så var de något som small från pedalerna och gick rakt upp i motorhuven.
Dem hade ingen turdag alls, men dem verkade iaf på ganska bra humör trots allt som hänt.



Vi åkte sedan och åt pizza och sen hyrde vi film. Blev BIG Mommas house och Himmelen är oskyldigt blå. Två riktigt bra filmer :) Blev även att vi kollade på några avsnitt av skilda världar.

Idag så har jag inte gjort så mycket. Fick gå upp runt 7 och fixa en flaska till Liam och sen lyckades han somna om och jag fick sova en stund till. Skönt var de.
Har dammugit och torkat golv och plockat undan.
När lilleman fick lunch idag och jag skulle äta så mådde jag så dåligt så att jag gick på toa och spydde som en gris. Vet inte om jag ätit något igår eller vad de kan ha varit. Sen var ju Liam pigg så jag fick leka med honom på golvet. Lyckades få honom att sova så jag kunde ligga på soffan och ta de lugnt. Senare på kvällen fick jag i mig en portion med potatismos, köttbullar, brunsås, gurka och lingonsylt. Inte fel de :)

Nu har jag lagt Liam och det blir nog bara att slappa i soffan nu. Orkar inte göra något mer idag.

Ha en fortsatt trevlig söndagkväll =)


Godmorgon..

Godmorgon!

Liam vaknade kvart över 6 så då fick han en flaska välling och sen somnade vi om igen. Kl 8 då hade han sovit klart och ville gå upp. Nu på morgonen har jag betalat räkningar och nu är det dags att fixa lite frukost.
Idag är ♥ ledig så vi får se vad vi hittar på. Ska iaf äta lunch hemma hos svärmor idag sen så har vi nog inga direkta planer. Jag ska nog iaf ut och rensa lite ogräs efter frukosten. Det har behövts göras ett ex antal dagar men de har ju inte varit något väder som varit bra sen har inte jag varit hemma på dagarna.

Ha en fortsatt trevlig fredag


Graviditetsvecka 29

V.29
Vad tror ni att de är? Tjej eller kille?


V.29




Nu är jag inne i vecka 29 och det är bara 11 veckor kvar tills beräknad förlossning.


Från denna graviditetsvecka erbjuder MVC ofta kontroller varannan vecka. Förmodligen känns det nu som om alla organ trängs undan av magen och barnet. När du börjar närma dig slutet av din graviditet känns benen ofta tunga och trötta. Räkna med att du behöver extra mycket vila. Trycket på venerna som leder blodet från benen tillbaka till hjärtat kan ibland bli för hårt, och det kan leda till åderbråck. Många kvinnor börjar nu fundera på den förestående förlossningen. Skriv gärna ned dina tankar om att vänta och föda barn. Det är ett bra sätt att bearbeta det du har framför dig. 

Barnets vikt är ca 1,4 kg och längden runt 26 cm från huvud till stjärt. Det fortsätter att lägga på hullet, samtidigt som hjärnan och de inre organen växer till sig. Nu finns det inte plats för akrobatik konster i livmodern längre, men barnet kan fortfarande sträcka ut sig och sparka. Barnets huvud står i proportion till den övriga kroppen. Hjärnan växer mycket snabbt och gör så att de mjuka skallbenen pressas utåt. Vindlingarna som är karakteristiska för hjärnans utseende, blir allt fler eftersom den blir snabbare och kraftfullare samt förbindelserna mellan nervcellerna ökar. Hjärnan kontrollerar nu andning och kroppstemperatur.I ögonhålorna rör sig ögonen och barnet börjar bli känsligt för ljus, ljud, smaker och lukter. Det kan också skilja på naturligt och artificiellt ljus genom livmoderväggen.


Bebisen kommer att komma om ca 9-13 veckor. Kan inte fatta att jag snart är 2 barnsmamma. Det ska bli roligt men det kommer att bli tufft. Har ju en massa att göra nu på dagarna. Jaga lilleman som kryper och står på allt. Undra hur det kommer att vara när den andra kommer till världen. Fullt upp kommer det att bli. Hoppas att det finns möjlighet att vila när dem sover på dagarna. Jag ska börja vila nu på dagarna när Liam sover. Behöver ju börja samla krafter. Har ju varit riktigt trött dem senaste dagarna. Jag har börjat med järntabletter eftersom värderna var lite sämre.
1 gång den här veckan blev jag helt kallsvettig och såg lite suddigt. De gjorde jag 2 gånger när jag väntade Liam också. Det kan vara en massa saker. Det är tydligen fler som får så men det är läskigt. Sitter bara i max en minut. Kan vara olika saker som gör att man får de. Blodbrist, vätskebrist och andra saker.



Nu ligger jag i soffan och bebisen sparkar som bara den :) Det är så mysigt att känna alla sparkarna och se dem också :) Längtar efter pyret.

Öppna förskolan

Idag vaknade Liam tidigt. Vi var uppe mellan halv 7 och 7. Då var jag riktigt trött. Han fick gröt sen åt jag lite också. Efter frukosten var det lekdags. Man är ju inte så sugen på att leka vid halv 8 på morgonen. Vid 9 blev vi hämtade av Catherine och hennes barn. Vi skulle till öppna förskolan.
Det gick bra en stund men sista timme så var Liam riktigt grinig. Han skulle ju ha sovit middag.
När vi åkte hem somnade han i bilen och när vi kom innanför dörren så vaknade han. Blev lunch men sen fick han gå och sova.

Då passade jag på att baka en sats bullar igen. Nu har jag nästan 100 bullar i frysen. På eftermiddagen fick jag även besök av svärmor, Liams faster och kusin.
Svärmor hade med sig en jättefin kofta och mössa till lilleman.





På kvällen så har jag badat liam och lagat mat. Blev pannkakor idag.

Nu sover lilleman så jag ligger i soffan och slappar. Väntar på att hjärtat ska komma hem.

Ha en fortsatt trevlig kväll :)


Bullbak

Fick Liam att sova en stund på förmiddagen innan Malin och Milian skulle komma och hälsa på. Han vaknade ju såklart när jag höll på att baka ihop bulldegen men fick ihop den. Killarna lekte på golvet. Dem hade roligt men som vanligt ska dem slåss om en sak när det inns en masa att välja på.

Kramkalas



När jag skulle börja med maten så satt en fjärill på spisen.


Det blev totalt 50 kanelbullar och vaniljbullar. Orkar jag imorgon så ska jag baka en till sats. Är ju bra att ha i frysen om de kommer folk och hälsar på :)


På eftermiddagen så sov Liam och jag tog en powernap på soffan. Det var så skönt :)

Sen har jag inte gjort så mycket mer. Slappat vidare och lekt med Liam.  Nu sitter vi och väntar på att hjärtat ska komma hem så vi kan äta mat. Blir makaroner och köttfärsås.

Ikväll blir det nog att kolla på fångarna på fortet eller börja kolla på skilda världar.

Ha en fortsatt trevlig kväll :)


Hur många lingon finns det i världen..



Handling:

FILMEN BYGGER FRITT PÅ GLADA HUDIK-TEATERN OCH DERAS VERKSAMHET SOM GJORT SENSATIONELL SUCCÉ SÅVÄL I SVERGE SOM INTERNATIONELLT.
Alex är en charmerande slarver som varken tar ansvar för sig själv eller sina närmaste och hans liv är allt annat än under kontroll. Relationen rill flickvännen Lisa är urusel och dessutom är han arbetslös. När så Lisa plötsligt får nog och kastar ut Alex på gatan tvingas han att söka ett jobb för sin överlevnad och plötsligt befinner han sog som assistent till ett gäng utvecklingsstörda och det får honom att steg för steg se livet med nya ögon...

Filmen är verkligen värd att se om man inte sett den. :)

Sen fick jag även hem 3:e säsongen av skilda världar, så nu har jag att göra.

Nu har jag lagt ner Liam i sängen för att han är så gnällig så jag ska försöka få lite saker gjorda innan Malin och Milian kommer och hälsar på.

Ha en fortsatt trevlig dag :)


Bvc 8 månaders kontroll

Nu har jag varit upp till Bvc med Liam. Killen växer som han ska. Följer kurvan riktigt fint. Han vägde nu 8980g och 72cm lång.
När vi var där så kröp han runt och klättrade på allt inne i rummet när jag och min bvc sköterska pratade. Jag fick med mig en massa broschyrer om olyksfall och nummer man ska ringa till giftcentralen om dem får i sig något farligt.
Sen fick jag även en lapp där jag fick hämta ut "De små barnens bok" på bibilioteket. Passade även på att skaffa mig ett lånekort. Har ju inget så nu kan ju jag gå och låna lite böcker till mig och Liam.

Lilleman somnade när vi cyklade hem så nu ligger han i sängen och sover. Ska försöka passa på att göra lite nytta innan han vaknar.



Ha en fortsatt trevlig dag :)

 


Terminstart på babycafét

Inatt har Liam sovit bra men han vaknade när klockan var kvart över 6 och då var ju inte jag lika pigg som honom. Det var bara att gå upp. Inte vanligt att jag går upp så tidigt, men idag gjorde jag de. Vi skulle ju cykla iväg vid 9 för att gå på terminstarten av babycafét. Liam fick sin gröt halv 7 sen fick jag leka med honom på morgonen. klockan 8 så la jag honom i sängen och han somnade så jag fick väcka honom 10 i 9 eftersom vi skulle cykla iväg. 

Det gick bra och cykla och han satt där och kollade. Det som han nog tycker är jobbigt ibland är hjälmen. Han försöker få av den.
På babycafét var det riktigt mycket barn. Ojj ojj ojj vad alla har växt. Liam härjade som vanligt. Kryper runt, klättrar på allt. Men de är roligt att se att alla har utvecklats.

Nu ska jag ta och passa på att vila en stund innan vi ska cykla tillbaka till Götene för att gå på 8 månaders kontroll.

Ha en fortsatt trevlig tisdag eftermiddag :)

Puss och kram

 


Fikat

Anna och Astrid kom förbi på em och tog en fika. Dem lekte och hade roligt.
Det var full fart på båda barnen.



Liam var så trött när Anna och Astrid åkt så jag gick ut en sväng och försökte få honom att sova men de ville inte han.  Liam har ätit våran mat idag till lunch och till middag. Det blev hemlagade köttbullar och stuvade makaroner till kvällen sen fick han makaroner och köttbullar med smör till middag. Han älskar verkligen hemlagad mat :)
När klockan var halv 7 började han krångla så han fick en flaska och somnade utan ett ljud kl 18.50. Det är inte så vanligt att han lägger sig så tidigt. Jag brukar försöka få honom i säng runt halv 8-8 tiden men dem senaste nätterna har det varit mellan 7- halv 8.
Nu ligger jag i soffan och slappar. Är så trött. Robban är på möte så de är så tyst här hemma.

Imorgon börjar babycafét igen och det ska bli så roligt att träffa alla föräldrarna och se hur deras barn har växt. Kan gissa på att alla har växt som bara den.
Efter cafét imorgon ska jag cykla hem sen ska jag tillbaka upp till Götene för att gå på bvc på 8 månaderskontroll. Hade tid på onsdag men hon ringde och kollade om de gick bra att jag kom imorgon och de passade mig riktigt bra =)

Nu ska jag fortsätta kolla på Barnaskrik och Jäkelskap på 4:an

Ha en fortsatt trevlig dag :)

Puss och Kram


Sommarland, kalas och cykelsits

Den här helgen har vi haft fullt upp varje dag. I lördags kl halv 10 skulle vi åka till Skara sommarland. Såklart när vi satt oss i bilen bajsade Liam så de var bara att gå in igen. Tror jag sprang in 5 ggr innan vi kom iväg. Det var Nobina, västtrafik som bjöd all sin personal på entré och fika. Det var mulet och sen kom solen. Det som är tråkigt när man är gravid är att man får inte åka några attraktione

Sötnosen min :)


Bild 2: Kusin Saga, Kusin Wilma, Malin och Liam

Bild 3: Coolingen har lånat farbrors glasögon

 

 

Efter 1 tiden skulle vi gå och äta men de var ju ingen ide att äta inne på sommaland. Var ju sånna köer i alla restauranger så vi åkte in till Skara och åt på en grill. Blev ett hamburgemål för oss.
Åkte sedan hem och slappade. Fick Liam att sova sen somnade jag och Robban på soffan en stund. Det var riktigt skönt eftersom vi skulle på kalas hos Liams faster på kvällen.
Det blev mat och tårta. Vi fick inte liam att somna förrän klockan var 11 eller om de nästan var senare.

Kl var runt 3 när vi gick och la oss i husvagnen.

Blev inte mycket sömn den natten. Liam vaknade 7 och sen fick han en flaska. Han ville inte somna om alls. Han bara skrek och klättrade. Kl 9 gick vi upp och åt frukost sen  åkte vi hem en snabbis innan vi åkte in till Skövde och kollade på cykel till Robban och Anders och en cykelsits och hjälm till Liam. Grabbarna hittade en varsin cykel på Biltema och vi köpte en hjälm till Liam. Cykelsitsen där var ju inget att ha så vi svängde in på Coop och där hittade jag en bra och stadig sadel. Visst fick jag betala mer men kvaliteten var ju 100 % bättre. Fick betala 499kr och det tycker jag den var värd.


Åkte sedan hem och monterade cyklarna och sitsen. Är väl inte de lättaste att få ihop dem. Det tog ett tag. När vi skulle sätta på sitsen på min cykel så var vi tvungen att ta bort de stora låset som jag hade i hjulet, för annars gick den inte att ha på. Så nu har jag bara ett tunt fjantigt lås. Måste upp till Götene imorgon och fixa ett rejält lås så att ingen snor cykeln.
När vi fått ihop allt tog vi premiärturen upp till byn och köpte glass. Liam var så trött så han satt och halvsov och skrek ibland.
Imorgon när vi ska cykla går de nog bättre. Han måste ju vänja sig med den.

Liam åker kundvagn inne på Biltema


En trött kille testar sin hjälm och cykelsits :)


 

Idag har jag tvättat 2 maskiner, vikt ALL rentvätt och plockat undan samt tagit fram dammsugaren. Nu blir det en liten paus innan jag fortsätter.
När lilleman vaknar blir det lunch. Får försöka göra lite saker när han är vaken men det är ju inte de lättaste. Han ska ju bara klättra på allt.
När jag låg på golvet och lekte med honom idag så ställde han sig mot mig och släppte taget i 3 sek innan han ramlade. Snart står han själv och går.

Ha en fortsatt trevlig dag allihopa :)

Puss och kram

 


Pissväder

Idag är det verkligen pissväder. Det vräker ner och det kommer de göra hela dagen. Visst är de skönt för då kan man få lite gjort. Just nu sitter jag och funderar på om jag ska ta fram skurmoppen. På fm fick vi besök av en kompis och hennes dotter sen har vi ätit lunch och som vanligt tvättat och dammsugit.
Behövs nästan dammsugas flera gånger om dagen men de orkar man inte göra. Blir att man tar fram sopkvasten och tar de värsta.

Ne jag tror jag tar fram moppen så blir de gjort idag:)

Ha en fortsatt trevlig fredag :)


Barnmorske besök

Idag så har vi varit upp till barnmorskan. Det såg bra ut. Mina järnvärden hade sjunkit så jag ska börja äta järntabletter igen. Sen hade jag gått upp 2 kg så nu väger jag 80kg. Börjar kännas jobbigt när man ser vågen nu :( Jag räknar med att gå upp 10 kg till på dem sista 12 veckorna.
Bebisens hjärtljud låg på 135 idag så de var rätt låga. Dem säger ju att killar har de. Jag tror ju som sagt att de är en kille men de skulle ju vara skoj att få en liten tjej också. Vi får se vad de blir när H*N ploppar ut i november :)

Nu ska vi ta och väcka lilleman och bege oss iväg och kolla på en liten bebis som bara är några veckor gammal. Är nog i den storleken som liam var när han föddes.

Ha en fortsatt trevlig dag


Hemlagad mat..

Idag ringde min svärmor och kollade om jag ville följa med och handla. De var riktigt bra att hon ringde. Jag hade verkligen TOMT i kylen. Fanns inte ens mjölk och bröd. 
Handlade en del så nu finns det mat för några dagar framåt.
När jag kom hem gjorde jag en STOR sats med köttbullar. Var på 1,6 kg köttfärs så nu har jag mat några dagar. Vid 5 tiden så blev de mat för mig och Liam. Han fick 2 köttbullar, 1 potatis och gräddsås som jag mosade ihop och han verkligen älskade de. Nu kan han äta de med mig på dagarna.
Sen gjorde jag även storkok av  korvstroganoff och ris till honom. Det blev 6 lådor så då har han lite mat att äta när vi är hemma. Burkmat blir det bara när vi åker iväg. Får se om matkostnaderna sjunker lite. Det skulle verkligen vara bra.

Fick hem ett utdrag från ica vad vi handlat för under 2 månader och jag fick en chock. Kan inte fatta att de är så många 1000 lappar. Den var uppe på 9000 kr på 2 månader. Det blir så när man springer och småhandlar hela tiden. Det är inte konstigt att man går back varje månad. Nu ska jag från och med denna månad skriva upp vad jag handlar för och se om de kan minska.

Liam fick bada nu på kvällen och de gillade han som vanligt. Han är HELVILD när han sitter i baljan. Det ska skvättas och klättras ur hela tiden. Jag är alltid dygnsur när jag har badat honom.

Nu ska jag ta och ge honom en flaska välling sen får han gå och sova. Han är så gnällig och skriker så de är nog dags att inta sängen.
När han sover ska jag ta hand om disken efter matlagningen och vänta på att hjärtat ska komma hem.

Imorgon är det besök hos barnmorskan. Får se vad hon säger då. Blir nog första gången dem mäter magen. Den växer så de knakar tycker jag.

Ha en fortsatt trevlig kväll :)


Vaknat flera gånger...

Inatt har det varit jobbigt. Jag har vaknat flera gånger och varit upp och kissat. Kommer inte ihåg från vilken vecka jag började springa upp flera gånger varje natt när jag väntade Liam. Sen vaknade han före ett och skrek. Jag gick upp och bytte blöja och sen tog jag av honom pyjamasen så somnade han om efter en stund.

Klockan 7 så vaknade han och då var det bara att gå upp så då kanske jag får lite gjort idag då. Nu sitter han och leker på golvet och jag kollar runt lite på nätet.
Jag hittade en sida där man kunde kolla kinesisk födelsekarta och den visade att jag skulle få en till kille. Vi får se vad de blir men jag har ju varit inne på att de är en tjej.

http://www.babyvarlden.se/Gravid/Pojke-eller-flicka/Kinesisk-fodelsekarta/

Nu ska jag ta och göra lite nytta

Ha en fortsatt trevlig dag :)


Trött kille

Vi fick besök av Catherin och henne äldsta dotter och yngsta son. Johannes och Liam är lika gamla. Dem satt och lekte på golvet medans vi satt och pratade lite. Liam var så mammig och skulle klättra på mig hela tiden. Han var trött också.
Före 7 fick han välling och sen la jag honom så efter 7 somnade han.

En trött kille äter välling


Nu ligger vi i soffan och slappar :)
Ha en fortsatt trevlig kväll

16 augusti 2011

Liam vaknade före halv 6 idag och skrek som bara den. Jag gick upp och gjorde en flaska välling till honom. Den åt han upp fort sen somnade han om och vaknade halv 8 så då var det bara att gå upp då. Det är rätt skönt att komma upp i tid men segt är de också. Det blev frukost för mig och sen lekte jag och lilleman lite. Han fick sedan sin gröt och blev lite smågnällig så efter 10 fick han lägga sig och vila. Han sov över 1 ½ timme så jag hann med att dammsuga, torka golven, tvätta en maskin, vattna blommor och sitta en del vid datorn. (sitter lite för mycket).

Jag har även bakat en kokoskaka och den blev inte alls som den skulle. Vet inte vad som blev fel men går kanske att äta den endå.

Magen idag v.26+5 (v.27)


V.26+ (v27)


Nu sitter Liam och leker på golvet så jag ska gå och göra honom sällskap en stund =)





Puss och Kram från oss :)


Minisemester i Gävle

I fredags gick jag upp tidigt för att packa ihop de sista. Vi skulle åka till Gävle och hälsa på mamma och pappa. Kl 8 skulle vi åka hemifrån svärmor och svärfar. Det var jag, Robban, Liam, Mia, Anders, Wilma och svärmor och svärfar. Vi tog 2 bilar upp. Gjorde första stoppet i Brändåsen och åt frukost, sen blev det 2 kisspauser innan vi stannade i Sandviken på mitt gamla jobb och åt lunch. Riktigt roligt att träffa alla gamla jobbarkompisar. Saknar verkligen dem.
När vi kom till Gävle så packade vi in våra saker hemma hos mamma och pappa. På kvällen blev det grillat och sen fika på de. Vi var så mätta. Blev tidig säng, klockan var inte mer än halv 11 när vi kom i säng. Riktigt skönt efter en lång bilresa.



Lördag fm så tog jag, Liam, Mia, Wilma och svärmor bussen ner till stan för att shoppa lit kläder till Liam. Hade nästan inget åt honom. Inte byxor för dem hade han växt ur. Jag hittade 2 par byxor, 2 bodys och sen köpte hans farmor en pyamas och en body till honom och hans faster köpte en dress med bamse. Riktigt fina var dem. Så nu har han lite kläder att ha på sig.
Jag köpte även en liten kylväska som jag kan ha med mig om jag ska iväg med Liam.

Träffade Maria på stan också. Blev en lunch med henne. Så roligt att träffa henne. Var ju några månader sedan sist. Mage hade hon också fått. Hon ska ju få en bebis några dagar innan våran kommer.
Vi tog bussen hem och Wilma älskade att åka buss. Hon satt och pratade med en tant påväg hem. Sen när vi klev av skulle hon åka mer.

Kusin Wilma på en av Gävlebockarna


Gorillan Gordon och Liam

 





På kvällen blev det tacos. Mums va gott de var. Fikade efteråt och det avslutade kvällen. Kom i säng tidigt. Klockan var halv 11 då också, men vi hade ju en lång resa hem på söndag förmiddag. 


Liam vaknade som vanligt vid 7 så han fick en flaska välling och sen gick vi upp och åt frukost. Jag och mamma blev de som åt. Dem andra kom inte förrän klockan var 9.
Packade ihop våra saker och sa hejdå till grannarna och mamma och pappa.

Resan hem gick bra. Vi fick stanna i Horndal och byta på Liam sen blev det ett lunchstopp i Fagersta och yttligare ett stopp i Örebro för en fika och kisspaus.




Riktigt skönt var det att komma hem. Trött som bara den efter resan. Blev att plocka upp lite och sen slappa i soffan. Jag somnade där när vi kollade på tv. Jag orkade inte hålla ögonen öppna. Var så trött.

Idag vaknade liam kvart över 6 så han fick han en flaska. Sen fick han somna om. Vi gick sedan upp efter 9. Har tvättat lite och sen har jag plockat lite. Men jag har inte orkat så mycket mer. Ska väl försöka göra lite mer nytta än att sitta här framför datorn hela dagen. Börja fundera på vad vi ska äta ikväll.

Vi skruvade ihop Liams Lära gå vagn och idag har han testat den. Några steg framåt gick han. :)


Nu ligger han och sover och jag ska ta och fixa till lite och sen börja med maten. Blir köttfärsås och spagetti eller makaroner idag.



 

 

 

 

 

 


 


 

 


 


V.27

Igår fick jag en del gjort. Det blev riktigt fint hör hemma. Damma, dammsög och torkade golvena fast Liam var vaken. Han skriker när jag tar fram dammsugaren.
Senare på eftermiddagen så lekte vi lite på golvet. Han blir så glad när man sitter med honom och pysslar med saker.

Senare på kvällen var vi bara så sega så vi satt och kollade på skilda världar sen somnade vi.


Idag så trodde jag att jag skulle få sova en stund, men de kunde jag ju glömma. Liam ville inte somna om halv 7 så de var väl bara att kliva upp. Han åt nästan ingen välling heller idag. Han brukar få i sig nästan en hel flaska.

Tvättmaskinen går nu för fullt. Jag ska ta hand om lite saker här hemma innan jag beger mig in till Lidköping och handlar lite presenter. Min bror fyller år idag så ska köpa ngt till honom och syrran har fyllt. 

Liam kan inte sitta still idag. Han ska klättra HELA TIDEN och sladdarna ska han vara på också. Jag tror jag blir galen idag.

Imorgon bitti åker vi upp till Gävle och hälsar på min familj och sen ska jag försöka hinna träffa Maria och Sofia. Saknar er tjejer <3

Nu är jag i v 27. Bara 13 veckor kvar. Kan inte fatta att tiden går så fort. H*n sparkar som bara den nu. Är verkligen full fart på kvällarna nu eller när jag sätter mig och slappar.

Idag letade jag efter ett presentkort och när jag kollade i en kasse så hittade jag min laddare till kameran. Den har varit borta jättelänge. Nu ska de fotas extra mycket =)

Om man ska ta och göra lite nytta så man kommer iväg idag :)

Ha en fortsatt trevlig torsdag

 


Städ

Igår kväll började jag städa i alla skåperna i köket och fortsatte idag så nu är det fint där och man hittar sakerna på en gång.
Det är så svårt att städa när man har en liten kille som bara ska klättra runt fötterna på mig.
Hann ju iaf få lite gjort när han sov.

Idag ringde jag även till barnmotttagning och kollade upp eftersom Liam har varit så rosslig i halsen och snorig i över 2 veckor nu men dem sa att jag skulle köra med koksalt och näsdroppar. Sen ska han dricka mycket också. Hoppas de släpper på honom snart. Om han skulle få feber skulle jag kontakta dem.

Nu ska jag göra lite lunch sen försöka fortsätta röjja lite.

Ha en fortsatt trevlig dag :)


Letat vagn

Idag har jag inte fått mycket gjort. Jag har tagit hand om lite tvätt och plockat lite i huset.
Har mest suttit vid datorn och letat efter en barnvagn till Liam och hans syster eller bror.
Jag hittade en massa men jag tror jag har fallit för den här. Det är en emmaljunga 06 som dem skulle ha 2500kr för och det är nog ett okej pris.
Hoppas Robban vill åka och kolla på den i veckan. Ser den bra ut så köper vi den.
Tjejen jag pratade med sa att de enda som var nött de var på ett utav stöden där barnen har armarna.




Åkpåse och lift får man med



Sen har jag badat lilleman och nu ska vi ut och kolla på nya barnsängen som Robban håller på och målar.

Ha en fortsatt trevlig kväll =)


Måndag 8/8-2011

Godmorgon

Igår vaknade barnen tidigt. Jag hade knappt sovit ngt för att jag och Robban satt uppe och väntade på att Robbans syster skulle ringa så han kunde hämta dem och skjutsa hem dem. Klockan var kvart  3 när han åkte iväg sen vaknade barnen halv 8 och då var inte jag så pigg. Klart att de var full fart på dem också.
Sen blev de så att vi la oss i soffan och kollade på film med Wilma. Pippi långstrump skulle hon kolla på. Börjar tröttna på pippi nu.

Blev sedan fuskmat när dem kom och hämtade Wilma.
På kvällen åkte vi och handlade och hyrde med oss 2 filmer och bara slappade i soffan. Då var det ju fullt fart på lilleman istället.
Lyckades få honom att somna kl kvart över 7. Han hade inte sovit något på eftermiddagen så de gick ganska bra att lägga honom.

Han vaknade 7 imorse och då ville han bara ha en halv vällingflaska. Han har blivit lie sämre på att äta välling men jag tror att de kan vara för att han är så slemmig i halsen och täppt och snorig :(

Jag har ringt BVC idag och väntar på att dem ska ringa mig. Han har ju gått i 2 veckor med förkylning nu så ngt måste de vara.

Nu började de regna också så de blir en dag inne och städa. Så less på regnet nu.

Nu är jag i graviditetsvecka 26 (25+4) Kommer att komma en bild snart =)

Ha en fortsatt trevlig dag.

Bara 4 dagar tills vi åker hem till Gävle. Ska bli så roligt =)


Grillfest, Äventyrslandet och barnvakt

Igår fredag så var vi hemma på dagen. Var och uträttade lite små ärenden innan vi begav oss in till Lidköping på grillfest. Vi skulle ha varit 7 par men vi blev bara 3. Vi hade så trevligt.

Liam var på kalle hela tiden när vi var på grillfest. Hunden låg kvar och brydde sig knappt när Liam klättrade på honom.


Vi åkte hem imorse för att vi skulle vara barnvakt.

Idag så har vi varit ute och åkt med Liams kusin som vi är barnvakt till. Vi var först på Mc Donalds och åt mat och sen åkte vi till Äventyrslandet och lekte. Liam fick leka i bollhavet och de var riktigt roligt. Han sjönk ner och hade nästan bollar över hela sig.







Kusin Wilma


Liam kör grävmaskin på Äventyrslandet


Kusinerna åker bil. Liam vill inte sitta kvar. Han kan inte sitta still.


Sen var vi iväg till affären och handlade lördagsmys och nu är det soffan och Madicken som gäller.
Blir att slappa innan vi ska fixa lite mat.

Ha en fortsatt trevlig lördagskväll


Göteborg och Liseberg

I lördags eftermiddag kom min mamma och pappa och hämtade mig och Liam. Vi skulle följa med dem till Göteborg i 2 dagar. När vi kom ner så checkade vi in på Gothia tower och det var ett riktigt fint hotell. Efter de vandrade vi in på Liseberg och åt mat och pappa och syster åkte karuseller. Jag fick bara åka parisehjulet eftersom jag är gravid. Nästa sommar ska jag åka för då tänkte jag inte vara gravid igen. Fick inte åka så mycket förra sommaren heller.
Liam var riktigt snäll och tyckte att de var roligt att kolla på folk. Han somnade i vagnen och vaknade när vi kom tillbaka till hotellet. Men han fick en flaska och somnade om.





På morgonen åt vi frukost och sen så skulle vi ta en promenad för att få lilleman att somna. När vi kom ner i lobbyn så kom det in en massa poliser. Det var tydligen så att dem skulle gripa en gäst. Han hade checkat in på morgonen och han var lite berusad och även påtänd av narkotika. Han hade tydligen satt sig ut i solen och sen kom han in till personalen i receptionen och sagt att han hade en bomb och vapen uppe på rummet så därför hade dem kallat på polis. Gripandet gick smärtfritt. Han bara följde med dem.

Sen var vi också på Liseberg och syrran och pappa åkte karuseller igen. Sen så spelade vi lite på chokladhjul och andra hjul. Pappa vann en stora apa. Han fick åka i Liams vagn för att de blev tungt att bära på honom.
Senare på kvällen så skulle vi ut och äta. Vi gick ut på stan och kollade men det var så dyrt. En köttbit kostade 200-270 kr så vi gick tillbaka till hotellet och åt. Jag tog en kalvfärsburgare och dem hade missat den men de gjorde inget för att jag matade Liam. När jag var klar med maten till honom så kom maten, men jag fick skicka tillbaka den för att den var bränd. När alla andra hade ätit klart så kom min mat in men den var riktigt god. Dem bjöd iaf på kaffe och te och bad om ursäkt.

Pappas apa Gordon


Roligt att åka bobby car på hotellet


Jag hittade ett par kaninöron i lekhörnan som Liam fick testa. Är han inte söt då ? :)


På måndag morgon vaknade Liam tidigt. Jag gick upp och vi åt frukost före 8. De var skönt innan alla barnfamiljer kom vid halv 9. Underbar frukost var de. Man äter ju verkligen en massa när man bor på hotell. Det är ju så god frukost.

Vi åkte hem senare på förmiddagen. Blev lite lunch hemma och senare på em/kvällen kom Liams faster med familj och grillade med oss.
Wilma och Liam tog sig ett bad. Det var full fart i poolen.



Igår tisdag åkte vi och badade i Böja. Underbart väder var det och vattnet var riktigt varmt. Tror nästan att de var 22 grader. Liam fick också bada och han älskade verkligen de. Han är helt galen i vatten. Man får knappt ta upp honom för då blir han ARG.




Mums va gott de är med smörgåsrån


Idag så började jag morgonen med att tvätta och hänga ut de i de varma vädret. Solen sken och det var jättevarmt så jag bestämde mig då för att ta en promenad upp till byn för att köpa alvedon och hostmedicin till Robban.
Gick förbi Ica för att handla lite också och när jag gick utanför dörren så började de regna. Jag gick ca 300 meter och då var jag riktigt blöt. Vagnen också. Jag fick stanna på second hand tills de slutade. Jag fortsatte gå hemåt när de duggade. När jag svängde in på våran väg och hade 1 km hem så började de ösregna igen. Jag sprang och gick om vart annat. Jag blev helt genomsur. Det var inte roligt alls. Allt var helt genomsurt. Fy fan va arg jag var när jag kom hem. Jobbigt när allt var så blött.

Sen var det bara att plocka ordning hemma och ge lilleman lite mat. Sen slappade vi i sängen och kollade på skilda världar och jag lyckades få honom att sova. Sen vaknade han inte förrän klockan 6 och fick gröt sen blev det bad i baljan. Han vägrar att sitta still. Helt galen är han.

Nu på kvällen så har vi slappat. Sitter nu ute i våran husvagn som robban köpte i lördags. Nu har vi blivit en riktig svensson. Har väl allt som man ska ha då. Hus, barn, bil, katt och husvagn.

Dags att snart vandra in till sängen.

Imorgon vet jag inte vad jag ska göra. Hoppas någon vill hitta på något med mig och Liam. Så tråkigt att inte ha ngn att göra på dagarna. Göra samma sak är inte så roligt.

Ha en fortsatt trevlig kväll.

Puss och kram

Lånar morfars godis



RSS 2.0