Liams första bad i Värnen

Idag så har vi varit hemma och städat på fm. Vid halv 1 ringde Catherine och kollade om vi ville följa med och bada i Lidköping. Vi åkte till en strand där det är långgrunt och barnfamiljer. Ett riktigt fint ställe. Liam fick bada för första gången. Jag satte han i vattnet och han skvätte som bara den. Han kan ju inte sitta still så han kröp iväg :) Det var riktigt varmt. Hörde att de var 21 grader i vattnet.

Mums va gott de är med smörgåsrån.


Liam och Johannes leker med en badboll


Wiii va det är roligt att gunga


När vi kom hem fick Liam gröt sen var det dags att stoppa ner honom i badbaljan och tvätta bort all sand som han hade på hela kroppen.

På kvällen nu så har han varit gnällig men det är nog för att han knappt sovit något. Han vaknade när jag lyfte ur honom ur bilen.

Men nu sover han och jag ska ta mig en macka innan jag lägger mig och kollar på några avsnitt av Skilda världar Volym 2 :)

Imorgon bitti ska vi in till SKövde på ett Ultraljud. Ska bli roligt att se bebien igen. Hon eller han har börjat böka en del.

Godnatt

Puss och kram



mamama

Igår sa Liam Mamama för första gången, och det var rätt många gånger på dagen. Förut har man varit osäker men nu tror jag att han säger de :) Han kan sitta och säga mamama när han äter, leker, går runt i gåstolen. Stora killen. Nu ska vi bara öva på att börja säga pappa också :)

Idag vaknade lilleman halv 7 och fick en flaska välling. Han somnade om och väckte sedan mig med att stå och snacka och skrika i sängen. Klockan var då kvart över 8. Blev frukost för mig då och sen fick han gröt halv 10.

Mötte upp Malin och vi tog en promenad till byn. Jag skulle till apoteket och affären och hon skulle träffa sin mamma en sväng och kolla på något. Vi möttes sen upp igen och gick hem. Lilleman somnade när vi gick hem men när vi kom in på gården var han vaken igen. Blev iaf en halvtimmes powernap för honom.

Blev att laga mat till honom och mig. Han fick korvstroganoff och jag potatisbullar, bacon, lingonsylt och morötter.

Nu på eftermiddagen har vi varit hemma. Har tvättat som vanligt och sen har Liam badat i badbaljan 2 gånger. Poolen var så smutsig så de skulle ta sån lång tid att göra ren den så han fick sitta i baljan och de gick nog lika bra. Han blir så glad när han får bada. Skvätter som bara den och skrattar hela tiden. Jag var nog lika blöt som honom efter hans stänkande. Haha :)


 


Mellan baden hade han en powernap igen. Den var också en halvtimme. Han har bara sovit en timme idag så jag hoppas han somnar gott ikväll :)

Dags att plocka undan lite saker och vänta på att ♥ ska komma hem så jag vet vad jag ska laga för mat. Kanske blir flingor och smörgås ikväll.

Ha en fortsatt trevlig onsdagkväll :)

Puss och kram

 

 

 

 



 


Lugn och ro

Nu är det lugnt i huset. Lilleman sover och robban är ute och klipper gräset.
I helgen var vi ute på en marina utanför Lidköping där Robban spelade med sitt band. Det var riktigt trevlig att träffa folk.

Idag har jag och Liam varit hemma. Tagit hand om tvätt och sen kom en kompis hit med sin son.
På eftermiddagen kom svärmor hit och hon berättade att hon hittat en spjälsäng på second hand så vi åkte och kollade. Jag var ju tveksam så vi åkte hem. Robban hade åkt och kollat på den nu på kvällen och köpt den. Kostade 150 kr så den. Vi skulle inte köpa en ny utan hade bestämt oss att köpa en begagnad. Den ska bara målas om. Vet inte om den blir vit eller om vi byter färg :) Vi får se vad vi hittar på fredag när vi ska köpa färg.

Idag gjorde jag storkok till Liam. Blev korvstroganoff och couscous och de gillade han. Lite för stora bitar blev de men jag mixade de extra mycket så de blir nog bra nästa gång han ska äta de =)

Nu ska jag ta och fortsätta göra lite nytta när de är lugnt i huset :)

Ha en fortsatt trevlig kväll =)

Fredag kväll

Idag på eftermiddagen har jag och lilleman inte gjort mycket. Legat en del i sängen och slappat. Jag har så ont i vänster höft så jag orkar inte göra så mycket.

Liam fick gröt vid 17 tiden och sen somnade han i stolen. Inte konstigt att han deckade. Blir ju så om man inte sover på eftermiddagen.


Nu är vi mätta och belåtna. Blev fläskfilé, klyftpotatis och bea sås.

Ska göra lite välling till Liam sen blir det att slappa i soffan ikväll.

Ha en fortsatt trevlig kväll :)

23+1


Idag är jag i vecka 23+1(v24)
Jag har verkligen blivit riktigt STOR!
Tror att det är en tjej.
Skulle ju vara roligt att få en av varje men de viktigaste är att hon eller han är frisk.




Barnvagn

Igår kväll satt jag och letade efter en ny barnvagn. Jag måste ju byta till en syskonvagn när den andra kommer. Jag ska inte ha en tvillingvagn eftersin dem är så breda. Jag har kollat på ett märke som heter Phil and Teds och dem är inte billiga. Över 8000 kr för dem delarna man måste ha. Men får jag bara ut de som jag vill för min vagn som jag har nu så behöver jag inte lägga så mycket på en ny.

Inatt vaknade jag vid 3 av att det åskade och regnade som bara den. Det skakade i hela huset ett tag. Det var bara att gå upp och dra ut alla sladdar till datorer och tv mm.

Nu sitter jag och lilleman och äter frukost.
Får se vad vi hittar på idag. Blir nog att stanna inne hela dagen.
Behöver ta fram dammsugaren och skurmoppen idag. Sen har man ju rentvätt som ska vikas och stoppas in i garderoberna.

Ha en fortsatt trevlig dag

Spark

Jag och lilleman tog oss en stödvila idag. Den blev nog på 1½ timme. Jag kollade på Skilda världar men somnade mitt i de så får kolla ikväll istället. När man har honom i sängen så ska han böka. Han klättrar upp på magen och de är inte så skönt jämt. Den lilla stackaren där inne blir väl mosad. Idag kände jag hårda sparkar. Såg till och med dem. Moderkakan ligger ifram så de är inte lika lätt att känna rörelserna.
Ska försöka lägga upp en bild på magen ngn dag. Jag börjar växa.

Nu är maten klar så väntar bara på att ♥ ska komma hem så vi kan äta.
Blir panerad fläskschnitzel med ugnstekt potatis, skysås och grönsaker.

Dags att springa efter lilleman som ska vara på alla kablar. Nu står han på golvet och håller sig i mitt ben så de är inte lätt att skriva.

Ha en trevlig kväll

Puss och kram






Tutbingo

Igår var vi in till Skövde med svärmor och svärfar. Lunchade med Liams faster, henes sambo och kusin. Vi följde med hem till dem sen för att jag och Mia skulle på tutbingo så liam stannade hemma hos farmor och farfar tills Robban slutade jobba.
Vi vann inget. Var så nära. De sista spelet var det 30.000 kr i potten och den gick ut till en ensam vinnare. Tänk om man vunnit den. Hade varit toppen.


Idag så har jag tvättat och bakat lite. Liam sov som tur när jag gjorde de.
Nu sitter han och jag här och bloggar. Han ska bara klättra och pilla på allt nu. Nyligen ställde han sig upp och ramlade och slog sig. Det händer ju några gånger varje dag. Men han är riktigt duktig på att ställa sig själv. Funderar på om jag och han ska lägga oss i sängen och kolla på lite film och ta hand om all rentvätt.

Ha en fortsatt trevlig dag :)

Puss och kram från oss

Här var han inte så gammal :)

 

 

 

 

 


 


Klåfingriga unge

Idag på morgonen har jag nästan bara sprungit efter Liam som krypit runt och dragit i allt som finns. Han ska ju klättra upp för mina ben men de fungerar inte varje gång så han ramlar. Sen ska de klättras på massa andra saker också. Det kommer inte bli lättare sen när han springer. Tror att jag ska bygga en LEKHAGE så han inte kommer ut.
Katten är också rolig. Hon lägger sig framför honom och han tar tag i henne hårt och sen lägger han sig på henne också.

Nu ska jag nog försöka ta och lägga honom en stund så jag kan fortsätta göra lite nytta.

Ha en fortsatt trevlig dag :)


19 juli

14juli-15juli

Fick besök av Robbans kompisar och deras barn. Dem var ute på husvagns semester och skulle stanna hos oss torsdag och fredag natt. Grillade och hade en mysig kväll.
Natten var rätt jobbig. Lilleman hade problem med ögonen så han sov dåligt.
Var tidig uppgång för att jag skulle besöka vårdcentralen för ett prov. Hade bara sovit 2 timmar efter hans krångel så jag var riktigt trött.
På dagen så var vi hemma och tog de lugnt med lilleman. Dem andra åkte till Stellas Lekland i Skövde. Hade Liam varit pigg hade vi åkt med dem.
Senare på kvällen blev det tacos och filmkväll.

16 juli

Vi var ute och åkte en sväng och på kvällen grillade vi med Robbans syster med familj och hans kusin med fru. Riktigt trevlig helg hade vi.

17 juli

På söndagen så åkte vi ut till Lidköping. Robban släpte av mig hemma hos Maria medans han var iväg och repade med sitt band.
På kvällen var vi bjudna hem till ett par kompisar på mat.

18 juli

Hjärtat hade ledig dag så vi åkte iväg och hälsade på hans kusin och fru.
Åkte sedan hem och lagade mat.

Idag 19 juli

Var på ett besök på Bvc med Liam eftersom han hade varit geggig i ögonen. Hon kollade och det har blivit mycket bättre. Ska fortsäta och badda ögonen med ljummet vatten tills det släpper helt. Vi vägde och kollade längden på honom. Han var 70cm och vägde 8560g. Han börjar bli riktigt stor.
Jag var även in till barnmorskan och tog prover och lyssnade på hjärtat. Allt såg bra ut och bebisen hade 152 i hjärtljud. Min barnmorska sa att idag var det en sådan med flätor :) Men jag vet ju inte vad de är. Tror att de är en tjej iaf.

Dags att ge Liam mat sen åker vi iväg och hittar på något.

Ha en fortsatt trevlig dag


Bakdag

Nu har jag bakat 1 kokos kaka och en kladdkaka. Skönt att hinna med att baka när lilleman sover. :)
Är ju skönt att ha ngn att bjuda på när det kommer folk.
Nu ska jag ta hand om tvätten och sen är det nog så att lilleman vaknar och vill ha lunch :)


Jobbig natt :(

Igår hände det inte så mycket. Tvättade lite på morgonen sen så tog jag en promenad med Anna och Astrid till Götene. Jag skulle handla lite saker. Hela vagnen var full med saker när jag gick hem.

Lite senare på eftermiddagen kom Linda förbi med sin lilla dotter som är 8 veckor och hennes andra dotter som är snart 3 år. Fikade och pratade lite.

På kvällen så blev de inte så mycket gjort. Erik kom förbi på en fika.

Lilleman har inte varit rolig inatt. Han vaknade flera gånger och skrek och jag lyckades få honom att somna om i hans säng, men efter 5 gånger så fick han ligga i våran säng. Han vaknade lika mycket då. Vet inte alls vad de var med honom. Fick gå upp vid 2 och göra en liten flaska med ersättning och han somnade om en stund. Sen fortsatte han krångla. Tror att de är tänderna som är på gång igen.
På morgonen när jag bytte på honom såg jag att han var lite geggig i ena ögat. Får badda de idag så får jag se om de blir bättre.

Idag ska jag inte göra så mycket. Blir nog att fortsätta tvätta och städa lite. Kanske tar en promenad om jag orkar.

Ha en fortsatt trevlig dag :)


Fikadag

Idag har jag och Liam varit upp till Götene och fikat med Malin och hennes Milian.
Riktigt trevlig och sen var dt varmt och skönt och fläktade :)

Milian & Liam


På vägen hem gick jag förbi och köpte jordgubbar eller rättare sagt jag fick 2 liter i kompensation eftersom att när vi köpte 4 liter på midsommar så fick vi slänga hälften av varje kartong. De var riktigt snällt av tjejen tycker jag :)

Vandrade sedan hem och åt lite lunch innan vi gick hem till Anna och Astrid. Barnen lekte på filten och vi fikade jordgubbar och glass. Mums va gott de var :)

Det var så varmt så barnen badade senare på kvällen, eller klockan var över 6.
Dem var helt galna båda två :)
Full fart var det i vattnet. Liam blir helt vilt. Han la sig ner och sen kröp och ålade han runt i vattnet som en fisk. Sen sätter han sig upp och plaskar och sen lägger han sig igen. Han kan inte sitta still alls. Astrid är betydligt lugnare när hon badar.





När vi gick hem slocknade Liam på en gång. Han var så trött


När vi kom hem blev de fuskmat, pizza.
Lilleman vaknade när vi ätit så han fick välling sen var det svårt att få honom att sova. Tog nog över en halvtimme men nu sover han. Hoppas han gör de för natten :)

Nu ligger vi i soffan. Blir att kolla på Johan Falk och äta jordgubbar med glass :)

Ha en fortsatt trevlig kväll




10 juli

Idag tog vi sovmorgon. Liam vaknade halv 8 och fick en flaska sen somnade han om och vaknade kl 10. Jag var uppe halv 10 så jag hann äta frukost i lugn och ro innan grabbarna kom upp.
Sen passade jag på att ligga ute en liten stund i solen när de äntligen var bra väder.

På em åkte vi iväg och träffade lite kompisar. Liam satt och lekte med sin kompis Johannes. Blev kvar hos dem till klockan var 8. Vi följde sedan med dem och kollade på traktorer. Är väl inte så roligt.

Nu blir det snart en dusch och sen krypa ner i sängen. Imorgon ska vi nog iväg och träffa en annan av Liams kompisar och hans mamma :)

Ha en fortsatt trevlig kväll

Första doppet 2011 + Liams 7 månadersdag

I fredags var vi in och uträttade några ärenden. Vi var in till babyproffsen för att titta på en ny bilbarnstol till Liam och  vi lyckades hitta en på kampanj. Den låg på nypris 3250kr men den var nedsatt till bara 1995kr så vi köpte den på en gång :)

På kvällen åkte vi ut till Lidköping. Vi hade blivit bjudna på middag hos ett par. Dem hade en hund hemma som ville pussa och leka med Liam hela tiden. Som tur var så gick de bra. Han blev inte rädd. Första pussen blev han skärrad men sen gick de bra. Det var en riktigt stor hund om man jämför med honom.

Lördag 9 juli blev Liam 7 månader. Tänk vad tiden går fort. Kan inte fatta att de gått så fort.
Vi var uppe tidigt. Jag städade inne och hjärtat ute så nu ser de bra ut.
Runt lunchtid åkte vi upp till svärmor och svärfar och åt lunch å solade lite.
Robbans syster och bror med familj var där.
På eftermiddagen bestämde vi oss för att åka till en sjö och bada. Det var första doppet för mig och jag var ju som vanligt först i. Robban är en badkruka men han badade också.
Dem enda som inte badade var svärmor, Anders och Frida.
Liams kusiner var helt vilda i vattnet.

Farfar och Liam kollar på kossorna






En trött liten kille efter en heldag med farmor och kusinerna.


När vi badat klart åkte vi hem och solade en stund till och fikade.
På kvällen så åkte vi och handlade och sen hem och lagade grillspett. Satt ute tills klockan var 12. Riktigt skönt att bara ta de lugn.

Idag vet jag inte vad vi ska göra. Hjärtat har sin sista semesterdag. Han har bara haft 2 veckor, men de blir att han tar i höst istället ;)

Tänkte bara berätta för er som läser bloggen att Liam ska få ett syskon i November. Den lilla är beräknad till den 16 november. Kanske att de blev lite tidigt. Det kommer att vara lite mer än 11 månader mellan dem. De blir nog tufft i början men jag tror att jag kommer klara av de =)

Vårat hjärta i v.16+1
Nu är jag i v.21+3 (v.22)


Nu sitter jag och äter frukost. Grabbarna tog sovmorgon men har precis kommit upp =) Så Liam ska få sin frukost nu iaf.

Ha en fortsatt trevlig dag :)

Dagsutflykt vid kanalerna

Imorse så satt vi och funderade på vart vi skulle göra idag. Robban sa att vi skulle åka till ett ställe som heter Torsö som ligger utanför Mariestad. Vi stannade och åt lunch på en brygga vid vattnet. Det var mulet ute men riktigt fint ställe att sitta på. Hade de varit sol hade de varit underbart. Vi sa att vi skulle åka dit någon kväll och äta mat.

Liam ville inte ha hatten på sig, men som tur är det band på den.




Efter att vi varit och ätit åkte vi till Sjötorp och kollade på kanalerna. Först tog vi en fika och sen gick vi runt och kollade på slussarna när dem slussade båtarna. I sjötorp har dem spelat in en del scener av Göta Kanal.







Efter att vi varit där så åkte vi hem och hjärtat gick ut och klippte gräset och jag lagade mat. Blev hemlagad picata med ris och tomatsås. De blev rätt gott för att vara första gången jag gjorde de.
Jag saknar den maträtten från mitt gamla jobb uppe i Gävle.

Nu sitter vi och kollar på film på altanen som vi typ gör varje kväll. Ute på åkern, bara 10 meter från tomtgränsen så går det en älgkalv runt. 
Det springer en massa älgar här. Har nu sett varje dag i 1 veckas tid.



Snart är det sängdags för oss. Imorgon ska vi in till Skövde. Vi ska på dans på kvällen. Bandet som hjärtat spelade i förr ska spela så då tänkte vi åka dit. Först blir det nog lite shopping. Jag funderar på att köpa en ny telefon men vet inte riktigt vilken jag ska ha.
Vi beställde även ett hotellrum i Skövde imorgon kväll.
Liten minisemester 4 mil hemifrån :)

Ha en fortsatt trevlig kväll

Puss och kram

Slappdag

Idag har det inte hänt mycket i de här huset. Vi har bara varit hemma och tagit de lugnt. Har iaf som vanligt tvättat men de gör man ju nästan varje dag i de här huset.
Nu på kvällen gjorde vi grillspett och svärmor och svärfar kom och åt med oss.

Nu sitter jag här framför datorn och äter en glass.

Imorgon funderar vi på om vi ska ut på en dagsutflykt, men svårt att bestämma vart bara.

Ha en fortsatt trevlig kväll


Dagsutflykt fredag den 1 juli

I fredags kom Liams farmor och farfar hem till oss och åt frukost vid 9 sen satte vi oss i bilen och åkte ner mot falköping-Ullricehamn. Vårat första stopp var utanför Falköping på ett ställe som heter Basta kvarn. Riktigt mysigt ställe. Vi tog en fika vid vattnet.







Efter att vi fikat fortsatte vi neråt och vi stannade och kollade på ett ställe där Änglagård spelades in. Vi hittade bara affären. Stora gården visste inte Robban vart den låg.



Vi åkte sedan vidare tillbaka till Falköping där vi lunchade.

På kvällen kom en kompis och hälsade på. Hon var och hälsade på sin sambos familj i Falköping och ingen av dem var hemma under kvällen så hon kom förbi och åt mat med oss.

Lördag:

Vaknade som vanligt tidigt. Liam ville inte sova så länge. Gick upp och åt frukost sen började jag tvätta lite. Innan lunch åkte vi upp till Ica och handlade mat. Robbans chef och fru skulle komma till oss på kvällen.

När jag kom hem blev det lite lunch sen så gjorde jag en cheescake. Robban och Liam somnade så jag hann med att städa en massa. Dammsuga, moppa och sen så gick jag upp på övervåningen och började röjja lite. Vi ska flytta upp vårat sovrum och sen Liams rum så då är det bara att börja städa där. Plocka ordning alla kartonger och sortera ut en massa skräp.

Vid 18 kom dem hem till oss. Blev en liten fördrink sen så blev det:

Förrätt:
Skagentoast


Varmrätt:
Grillat med färskpotatis, potatissallad, grönsaker och dressing

Dessert:
Kaffe & cheescake med jordgubbar

Det var en riktigt trevlig kväll.
Jag kunde inte sova ngt inatt. Jag var så trött men sov 10 min och sen vaknade jag. Sov nog bara totalt 3 timmar under natten så jag var lite sliten när jag gick upp kvart över 8. Men jag gav lilleman mat och sen åt jag själv. Sen var det bara att ta hand om sista disken som var kvar från igår.
Vid 12 tiden kom Liams faster med familj och hälsade på. Vi åkte senare och åt lunch inne i Lidköping. Lite senare på em åkte vi ut till spiken och där gick vi runt och kollade lite bland fiskbodarna och sen köpte vi oss en varsin mjukglass :) Riktigt mumsigt var de.

Nu sitter jag och hjärtat på altanen och bara slappar.

Ha en fortsatt trevlig kväll :)

Puss och kram



RSS 2.0