Lugnt..

Här är det riktigt lugnt fortfarande. Händer inte så mycket. Trycker på och bökar men inget mer. Lite lätta värkar men inget tecken på att de skulle starta. Sammandragningarna är riktigt kraftiga hela tiden och har en mage som är stenhård, men det har den ju varit länge..
Idag har jag inte gjort mycket. Åkte med en granne och hämtade hennes dotter på dagis sen så handlade vi på ICA. Jag köpte GODIS. Har varit så sugen hela dagen så de blev en stor påse, men den ska packas ner i BB väskan ifall att det blir någon bebis dem närmaste dagarna.





Nu har jag börjat med maten. Idag blir det Potatis och fiskbullar. Kanske inte är den bästa maten, men jag orkar inte laga ngt annat idag.

Ha en fortsatt trevlig kväll :)

Puss och kram

40+4

Idag har jag gått 40+4 och nu börjar det verkligen trycka på ordentligt och jag tycker magen sjunker hela tiden.
Nu tycker jag att magen börjar tappa den runda fina formen den haft eller kanske bara ser så ut på bilden. Jag vet inte.





Jag är så sugen på att gå ut för att det är så underbart väder men det är -14 grader så de lockar inte direkt. Får se om jag kanske tar mig ut lite senare idag. Kanske blir en fika nere hos Anna och lilla Astrid på em om de inte blir för sent. Ska bli mysigt att se en 2 veckors liten tjej =)

Nu ska jag slöa en stund innan det är dags att äta lunch.

Ha en fortsatt trevlig dag allihopa =)

Puss och Kram

Gokväll...

Gokväll!

Här har det varit så lugnt idag. Har inte gjort mycket alls, men man ska ju vila så mycket som det går ifall att man får åka inatt eller någon annan dag i veckan. Bebisen har sparkat och tryckt en massa när jag har legat på sängen idag och det gör den fortfarande.

Känns som att jag bara har ätit idag. En massa clementiner har jag tryckt i mig, men dem är så goda så jag kan inte sluta äta dem.

Nu väntar jag på att hjätat ska komma hem så jag kan börja med maten :)
Blir kycklingfilé med klyftpotatis och sallad. Mumma! Börjar bli hungrig nu igen.


Kom ut NU! Mamma och Pappa längtar efter dig ♥


4 dagar över..

4 dagar över har jag gått nu.
Igår var vi ner på julskyltning i Götene men det var inget att se alls. Några lotteristånd och några som sjöng. Sen var det så kallt och det snöade så det var inte skönt att gå ute. Jag och hjärtat tog en fika sen åkte vi hm och jag gjode mig klar för att igår kväll var det dans till Jannez på parken i Götene. Jag dansade lite men det blev så jobbigt och gjorde ont. Idag har jag inte gjort så mycket. Mest tagit det lugnt och tvättat lite. Har ont när jag går idag också så jag vet inte om det är något på G. Hoppas verkligen att den kommer snart....

Ha en fortsatt trevlig dag

Puss och Kram

1 advent

Idag är det första advent och fortfarande ingen bebis. Hade kraftiga värkar igår men dem avtog till lätta som vanligt. Nu har jag lite ont och hoppas dem drar igång och blir kraftiga så den lilla kommer idag. Sitter nu och äter frukost med tända ljus och kollar ut genom fönstret där det snöar. =) Så mysigt. Ska nog ta och klä på mig och ta en promenad nu och sen blir det nog JULSKYLTNING tror jag.

Ha en fortsatt trevlig dag =)

Puss och Kram

Lussebulle

Idag har jag ätit min första LUSSEBULLE =) Gott var de, men inget slår mammas bullar =)
Sen har vi varit till apoteket där det var riktigt lång kö. Snart ska vi gå över till hyresvärdarna på lite kalas, sen vet jag inte vad som händer resten av kvällen..Vi får se..



Kan ju hoppas på ett besök på förlossningen;)

Puss och Kram

Lördag

Idag är det lördag igen. Tänk vad tiden går fort. Nu har jag gått över 2 dagar. Kom nyss in efter att ha varit ute och gått i 50 minuter. Var underbart att få luft =) Fick ont när jag var påväg hem idag, men de släppte lite iaf. Nu har jag bara tryck neråt igen.
Dags att ta hand om tvätten sen ska vi iväg och köpa en blomma. Ska in och fira hyresvärden som fyller år imorgon.

Ha en fortsatt trevlig helg.
Puss och Kram


Snart 2 dagar...

Snart har jag gått 2 dagar över tiden. Har haft känningar idag igen av att det trycker neråt och mensvärk. Nu har jag ont i ryggen också och är väldigt trött så de kan ju vara på G. Får se om det händer något mer imorgon. Ska nog ta mig en alvedon innan jag somnar. Har ju sammandragningar och det trycker så mycket upp i rev benen så de gör ont.

Godnatt

Puss och Kram

Promenad i kylan..

Det blev en promenad i kylan. Över -8 är det nog nu. Var ute en halvtimme. Skönt att röra på sig lite. Känns bra att det trycker på neråt NU =)

Nu ska jag vila en stund sen får jag se vad jag hittar på. Vill göra något roligt och inte bara vara hemma och uggla.

Ha en fortsatt trevlig dag.

Puss och kram

1 dag över..

Nu har jag gått över 1 dag. Igår var jag beräknad men bebisen vill stanna kvar i värmen nu när det är -8 grader. Idag har jag varit hos Barnmorskan på morgonen och värdena såg bara bra ut. Hade ökat 1 kg till nu så jag ligger på samma vikt som mamma slutade på när hon fick mig.
Livmodern ligger en bit över rev benen så när jag har sammandragningar så gör det riktigt ONT! Ofta har jag riktigt ont när jag ska sova så jag kan inte ligga på någon sida och rygg kan jag inte heller ligga på, men nu ska jag ta alvedon på kvällarna om jag har ont.
Idag vet jag inte vad vi ska göra. Kan ju hoppas på ett besök på förlossningen men får räkna med att gå över tiden ett tag. Hoppas den kommer i november iaf :)

Ha en fortsatt trevlig fredag.

Puss och kram

V.40

Graviditetsvecka 40

Fostrets hud är nu rosa. Hos pojkfoster har testiklarna kommit ner i pungen. Huvudskålen är hård, bortsett från ett litet mjukt parti högst upp på huvudet - fontanellen.

Du är nu säkert redo att föda, eller så har du kanske redan fött. Den långa resan i graviditeten är nu snart över. Tänk på att några går två veckor över tiden. Det är vanligare att gå över tiden än att föda för tidigt. Förstagångsföderskor föder i genomsnitt 4 dagar efter datum för beräknad förlossning.

Vid vecka 42 ska du på övertidskontroll hos förlossningsläkare på sjukhuset. Läs om undersökningarna som görs. Mot bakgrund av denna undersökning avgörs det om din förlossning ska sättas igång, eller om du måste ha tålamod lite till.

Medan du går på "övertid" kommer din barnmorska eller läkare att noggrant övervaka att du och fostret mår bra. Täta kontroller. Läs mer om övertid på våra temasidor om övertid.
Du har nu kommit till sista veckan där du har läst om hur fostret utvecklas.

Fostrets längd: ca. 50 cm
Fostrets vikt: ca. 3600 g

Såhär ser jag ut idag när jag är i vecka 40 och beräknad.





Har nyligen vattnat blommor och plockat upp saker. Har även bäddat barnsängen igen eftersom att jag var ju tvungen att tvätta efter att en av katterna kissade i sängen. Så nu är det rent och fint där igen. Så nu vill man bara att den lilla kommer så den kan ligga i sängen ;)

Ligger i sängen nu och kollar på One Tree Hill som alla andra dagarna.

Man orkar inte göra så mycket nu. Börjar ju bli tungt. Funderar på om jag ska ta mig ut en sväng senare eller om det blir att tillbringa dagen inne.


Molly är helt galen idag. Nyss så kröp hon under en hög med reklam. Något fel är det på den katten, men söt är hon iaf :)


Ha en fortsatt trevlig dag allihopa :)

Puss och Kram

0 dagar kvar..

Idag är det den 25 november och den dagen jag är beräknad till, men den lilla verkar vilja vara kvar inne i värmen :) Förstår att den inte vill komma ut i snöstormen, men jag vill =)
Igår kväll fick jag ordentliga tryck neråt igen och det ska ju vara ett tecken på att den vill ut eller den förbereder sig för förlossningen. Sen hade jag mensvärk igår också och det sitter även i idag. Så man vet ju inte om det kan vara på G :)

Nu har jag nyligen ätit frukost. Gröt & skinkmacka & juice. Mums va gott det var.
Så nu ska jag ta och klä på mig och sen börja städa lite. Kanske att man skulle ta sig en promenad idag. Men får gå sakta så jag inte får ont. Har ju en del sammandragningar.

Ha en fortsatt trevlig dag =)

Puss och kram


1 dag kvar..

Kan inte fatta att det bara är en dag kvar till beräknad förlossning :) Igår kväll hade jag så svårt att sova. Magen var STENHÅRD och bebisen sparkade i revbenen så jag kunde inte sova. Idag är de bättre. Känns som lätt mensvärk men de är ju vanligt. Kanske vill H*n komma ut idag eller imorgon.

Nu sitter jag och äter frukost och kollar ut på all snö. Ser hästarna som går i hagen utanför. Ser jobbigt ut när dem försöker springa för att det kommit så mycket snö dem senaste dagarna.

Idag ska jag nog ta de rätt lugnt. Fixa till lite här hemma sen blir det nog bara softa. Kanske att jag orkar mig ut. Får se....

Ha en fortsatt trevlig dag :)

Puss och kram


Skottat..

Idag har jag varit ute och skottat 2 gånger. Det har snöat igen så det är väl dags att snart göra de igen. Vet inte om det är jättebra. Har fått lite ont i axlarna och rumpan men ska ta mig en låång varm dusch om en stund så blir det nog bra.

Ha en trevlig kväll allihopa :)

Puss och Kram


Promenad

Ja då var det dags att klä på mig och ta en promenad ut i snön :) Är så mysigt att kolla ut genom fönstret när det är helt vitt på marken. Blir nog jobbigt att gå för att vägarna är inte plogade här ute.
Behöver ju röra på mig. Sen när jag kommer hem ska jag ta tag i lite städning. Orkade inte igår. Blir att ta fram dammsugaren och ta hand om disk. Fixa lite lunch borde jag också göra då :)

Ha en fortsatt trevlig tisdag :)



Snöstorm

Godmorgon :)

Igår kväll när vi skulle sova så var våran stora katt upp i barnsängen och kissade. Jag kan inte fatta varför hon gjorde de. Så det var bara att riva ut alla sängkläder. Hade sån tur att jag hade kisskyddet så att det inte gick igenom till madrassen. Så jag tvättade sängkläder inatt och fick gå upp och hänga de. Katterna fick sova ute inatt sen så är dem HELT portade från sovrummet när vi inte är här och på nätterna får dem INTE vara här längre.

Vaknade halv 6 idag när Robban skulle åka till jobbet. Inte trött alls men tror det är för att jag bara behöver gå upp på toa 2-4 gånger / natt. Rätt skönt är det så man får ju sova några flera timmar i sträck då :)

Nu ska jag ligga här och slappa lite och fortsätta kolla på One Tree Hill innan jag ka äta frukost om en timme tänkte jag. Senare idag ska jag även ta mig en promenad ut i snöstormen. Har kommit en del snö inatt igen.

2 dagar kvar nu.

Idag skulle farfar fyllt år. Tänk om bebisen ville komma ut på hans födelsedag :)

Puss och Kram

Malte

Inatt har jag sovit riktigt bra om man jämför med dem senaste nätterna då jag varit upp runt 7 gånger. Jag har nog sovit 4 timmar i sträck utan att gå upp. Sov t.o.m till kl 10 och det var också länge sen jag gjorde. Idag har jag inte gjort så mycket. Har plockat lite, varit ut med soporna och gått en promenad i snön. Men jag orkade bara halva vägen idag.

Jag var så orolig för våran katt uppe i Gävle. Han har bara legat i 3 dagar och knappt rört sig. Mamma och pappa har fått ge honom vatten med en spruta så att han fått i sig ngt. Idag åkte pappa till veterinären med honom och jag har varit så orolig. Våran lilla Malte ligger kvar med dropp nu. Dem tror att han har en hårboll eller en fågel i magen. Han hade även 40 graders feber och var lite uttorkad, men pigg ändå. Dem tror att han skulle få komma hem i eftermiddag med antibiotika. Han vägde 7,1kg. En stor kisse är de =) Han såg även jättefin ut för att vara gammal.
Sen kollade dem bakbenen för att han har gått så konstigt och det var ngt som heter Benbrygga. Det var tydligen vanligt bland äldre katter.

Malte :)


Nu ska jag nog ta och laga lite mat sen dammsuga. Blir nog sängen sen och en film. Har inte så mycket ork idag.

Ha en fortsatt trevlig dag :)

Puss och kram

Glögg, pepparkakor och mandariner

Nu ligger vi i soffan och bara har det bra :) Druckit glögg och ätit pepparkakor & mandariner. Mörkt ute, i rummet och bara en massa tända ljus. Kan man ha en bättre söndag ? Ne de kan man nog inte ha. Så det blir nog en slappkväll om inget skulle inträffa.

Puss och Kram


Värkar

Igår var vi över till hyresvärdarna på Brunch. Riktigt mysigt. Var där i 4 timmar och pratade om allt möjligt. När jag satt där började bebisen böka rätt mycket och jag fick värkar. Det var ibland starka och ibland svaga.

Efter att vi varit där åkte vi hem till Robbans syster och hennes sambo och kollade när dem höll på fixa i lägenheten som dem ska hyra och då fick jag jätteont. Det tröck neråt. Då var klockan efter 3. Vi åkte sedan in till Götene och handlade och köpte med oss pizza och då var det värre. När vi kom var klockan runt halv 5 och då hade jag kraftiga värkar. Kunde nästan inte gå. Gick nästan i fosterställning och fick stanna efter några steg. Jag trodde verkligen att det var dags för att åka in till förlossningen. Tog mig en varm dusch och en alvedon så det började släppa men under 3 timmar hade jag så ONT. Så det blev då ingen förlossning igår. Ringde inte ens in eftersom dem avtog och blev lätta mensvärkar bara.

Idag har jag pysslat lite här hemma. Har gjort julfint. Nu är nästan allt klar. Så skönt att det är fixat eftersom man inte vet när den lilla tänker komma ut :) Den kan ju komma vilken dag som helst. Nu trycker den på igen och rör sig :P

Har även varit ute och gått 2 km och det var riktigt skönt. Skulle vilja gå ut igen men nu börjar det mörkna på så då vill jag inte gå ut själv.

Vi har varit och handlat mat och 2 fina julstjärnor så nu är det mysigt hemma :)
















Fuskade även så vi åt mat ute. Blev filé oscar och klyftpotatis.

Fixade även E-legitimation så jag kan fixa med försäkringskassan på nätet istället för att skicka en massa papper fram och tillbaka :)

Nu ska jag ta fram dammsugaren och sen ska vi koka glögg och bara ta det lugnt. Blir bingolotto senare ikväll.

4 dagar kvar nu :)

Ha en fortsatt trevlig söndag

Puss och Kram

5 dagar kvar...

Inatt har jag varit uppe nästan varje timme. Är så jobbigt att somna om sen när man har en som snarkar som bara den bredvid mig..:( Men jag har iaf sovit rätt många timmar. Jag har nyss ätit lite flingor och fil. Ska till hyresvärdarna på Brunch halv 11 så det är ju ingen idé att äta en stor frukost.

En dusch nu och fixa till mig kanske.

Ha en fortsatt trevlig lördag :)

Puss och Kram

6 dagar kvar

Idag har jag varit hos barnmorskan. Allt såg bra ut idag också. Det är skönt när proverna ser bra ut. Idag var bebisen HELT fixerad :) Så skönt att höra. Nu väntar jag bara på att den ska komma ut. Åkte hem efter att jag varit där och fixade mat sen så kollade jag på några fler avsnitt av One Tree Hill och slappade i sängen tillsammans med katterna.

Sen promenerade jag ner till några som bor längre ner på gatan. Var nog där i över 3 timmar och pratade och fikade. Riktigt trevligt var de.

Nu på kvällen så har jag och hjärtat gjort hemlagade hamburgare och sen kollade vi på Wallander.
Nu blir det sängen och imorgon fm ska vi över till hyresvärdarna på brunch =)

Bebisen sparkar å bökar å trycker i magen så jag hoppas den kommer imorgon :) Skulle vara skönt.
Imorgon ska jag försöka få upp en bild på magen :)

Nu snöar det igen :) Får se om det är vitt på marken när vi vaknar imorgon :)

Godnatt

Puss och Kram

One Tree Hill

Idag har det varit en seg dag. Jag har inte gjort mycket alls. Mest legat och kollat på One Tree Hill. Nu är det sista avsnittet på säsong 1 :) Har även dammsugit som man får göra här varje dag och tagit hand om disken.

När jag har legat i sängen idag har det varit rätt lugnt i magen, men nu senaste 3 timmarna har den lilla tryckt och sparkat :) Hoppas den vill ut. Imorgon ska jag till barnmorskan. Jag har ingen som kan skjutsa mig så jag ska gå fram och tillbaka. Det är väl ca: 7-8 km t.o.r. Hoppas bara att vattnet inte går när jag är påväg dit eller hem.

Lite info om v. 39


Barnets tarmar är nu fyllda av mekonium, den första avföringen. Ögonen är mycket öppna. Sclera, det vita på ögat är nu nästan helt vitt och iris (regnbågshinnan) är hos alla blå. Alla bebisar föds alltså med blå ögon, men från några minuter till ett halvt år efter att barnet är fött kommer ögonfärgen att kunna förändras.

Barnet är nu helt redo att leva utanför livmodern.

Din kropp har genomgått stora förändringar under graviditeten. Som nyförlöst kvinna kommer din kropp att genomgå stora förändringar på nytt.

Fostrets längd: ca. 49 cm
Fostrets vikt: ca. 3400 g


Imorgon kommer det en bild på min mage =) Den sjunker bara mer och mer tycker jag :)

Nu är det dags att börja med maten innan hjätat kommer hem :)

Ha en fortsatt trevlig kväll :)

Puss och kram


ONT...

Igår kväll fick jag värkar och trodde det var dags att åka in, men dem avtog när jag la mig i sängen. Sen fick jag även lätta när jag vaknade inatt, men det var inte heller något. Har så ont i min nacke, hals rygg och är snorig. Är nog allt man kan vara i förkylningsväg nu :( Känner att jag bara klagar nu :(
Idag går jag in i vecka 39. Bra 7 dagar kvar till beräknad förlossningsdag :) Nu hoppas jag verkligen att bebisen kommer ut snart :)

Nu ska jag äta klart min frukost sen ska jag tillbringa stor del av dagen i sängen med vila och kolla på ONE TREE HILL. Har börjat om från början igen. Väntar på att säsong 7 ska släppas och det gör den om en vecka :) Ska boka den idag.

Ha en fortsatt trevlig dag :)

Kramkram

Frost...

Idag är det frost och -4 grader. Det var -8 när jag vaknade idag. Burrr..Jag har legat i sängen och kollat på STEP UP 2 sen efter den tänkte jag gå upp och äta frukost men jag somnade om och vaknade kvart över 9. Det var skönt efter att redan varit vaken i 2 timmar och inte kunnat somna. Nu äter jag min frukost sen så ska jag ta och starta en tvättmaskin. Tror de blir så att jag går tillbaka till sängen sen eller soffan. Är ju inge lockande att gå ut när det är så kallt.

Gammal bild men det är ännu vitare idag :)
Mysigt att sitta med tända ljus och kolla ut :)


Ha de bra allihopa :)

Puss och Kram

8 dagar kvar

Godmorgon :)

Ja då är det bara 8 dagar kvar innan beräknad dag :) Nu räknar jag bara ner för varje dag. Tror varje kväll att det ska sätta igång. Har lätta värkar och massa sammandragningar, men inte händer de ngt mer :( Idag vaknade jag efter 12 och kunde inte somna om för att hjärtat snarkade så jag gick och la mig och sov i baren där vi som tur hade en madrass där så jag kunde sova lite. Nu när han har åkt till jobbet kan jag lägga mig i sängen igen. Är så förkyld. Riktigt snorig och nyser hela tiden :( Jobbigt är de nu.

Idag vet jag inte vad jag ska göra. Ska iaf ta hand om tvätten men sen så blir det inte mycket mer gjort. Kanske att jag orkar med att ta fram dammsugaren och sen torka golvet.


Ha en fortsatt trevlig morgon :)

Puss och kram

Julgardiner...

Nu har jag fått upp julgardiner i 3 rum och 2 ljusstakar. Skönt att få upp gardinerna för att när det börjar närma sig jul hinner jag inte stryka. Då kommer jag ha fullt upp med lilla bebisen.  Men tomtar å andra saker får vänta tills slutet av månaden. Känns tidigt att sätta upp tomtar i mitten av november :P

Ska ta och dammsuga lite om en stund tror jag. Om jag orkar de. Har en del sammandragningar och sen sparkar den lilla hårt idag igen.

Nu är filmen slut så jag slår nog på en till tror jag...

Puss och Kram

9 dagar kvar :)

Nu är det bara 9 dagar kvar..Igår kväll trodde jag att det skulle sätta igång. Hade värkar, men dem avtog sedan när jag somnat. Igår fick en tjej som går i min föräldrargrupp. Hon var planerad igår och den lilla tjejen kom då :) Så roligt :) En liten Astrid blev de. Grattis Anna och Karl-Johan.

Idag vet jag inte vad jag ska göra. Ska iaf stryka ett par gardiner och sätta upp dem sen blir det nog lugnt. Kanske tar mig en kort promenad fast blir nog mer på eftermiddagen. Nu är det frost och kallt.

Dags att äta klart frukosten nu och klä på mig.
Ha en fortsatt trevlig dag allihopa :)

Puss och kram

10 dagar kvar!

Bygdegårdsfesten var bra i lördags, men jag var helt slut när jag kom hem efter att ha hjälpt till från halv 6-halv 3. Maten började kl: 19 så då skulle de ut. Var kallskuret och potatisgratäng och sallad. När dem kom med maten sa jag att de kommer inte att räcka med gratäng och sallad. Det var 6 gratänger i små formar som tydligen skulle vara 1 form för 15 pers, men dem måste ju tänka att bönder äter en del så den tog ju slut. Vet inte om alla fick, men de tror jag inte. Sen var det 2 ½ skål med sallad och det är inte heller mycket. Som dem räknade var det nästan 90 pers+ att vi var väl 6 i köket, men vi fick ingen mat. Det var slut. Några skivor med rostbiff åt vi.
Sen blev det lite dans med hjärtat. Skönt att röra på sig lite. Men de var väl 5 foxlåtar. Vid städningen blev det jobbigt. Jag fick värkar, men dem kom och gick. Önskade ju att det skulle starta i helgen men de gjorde de ju inte. Var sammandragningar när vi städade. Blev ju en massa disk och burkar, flaskor och annat skräp så de tog ett tag att städa.
När jag kom hem och tog av mig kläderna så såg jag att mina fötter och vader hade svällt. Jag har fått vatten i kroppen nu. Sen har jag även fått tagit av mig ringarna, men bäst att göra så man inte får klippa av dem.



Igår var jag trött. Jag gick inte upp förrän 10. Sen åkte vi till svärmor och svärfar och firade fars dag. Blev lunch där.
Sen på kvällen var det dags för dans till Wahlströms. Skönt att röra på sig lite. Blev 8 fox och 2 bugg. Buggen var hemskt. Sista minuten av låten hade jag så ont i benen å bebisen tryckte neråt :P


Idag har jag tvättat å fixat lite så nu ska jag snart ta och dammsuga sen lägga mig i sängen och kolla på en film. Har ju så ONT i ryggen :(
Ajj bebisen sparkar å har sig. Trycker neråt idag också men de är ju ett gott tecken :)

Magen idag v. 38+4 :)
Nu har den verkligen sjunkit :)




Nu är jag verkligen stor å de börjar bli riktigt tungt. Endast 10 dagar kvar till beräknad dag, men jag hoppas ju den kommer tidigare, men men får väl vänta å vänta som dem flesta förstföderskorna.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Puss och Kram

Bygdegårdsfest!

Ja idag är det lördag den 13 november. Bara 12 dagar kvar innan bebben är beräknad :) Vill bara att du kommer nu. Mår så dåligt när jag inte har några kläder som jag kommer i. Nu när vi ska på bygdegårdsfest så är de inte roligt att trycka på sig kläder men så är de.

Hoppas på en rolig kväll. Skulle vara roligt om bebisen ville komma idag. Eller imorgon när det är FARS DAG :)

Ha en fortsatt trevlig kväll och helg :)

Puss och kram


Fredag

Idag har vi fått en massa saker gjorda. Jag var till barnmorskan idag och det såg bra ut. Hjärtljuden låg på 148 som förra gången. Vågen var väl inte lika rolig men men jag följde kurvan exakt så de var skönt att höra :) Efter besöket gick jag över till Café Elvira och tog en kopp te medans jag väntade på att han skulle träna klart. Han tog en kopp kaffe och sedan dök svärmor upp så då blev vi kvar en sväng. Åkte sedan hem och åt och efter de blev det lite vila i sängen och kolla på Wallander.

Sen var vi in till Lidköping och handlade lite. Fick med oss en del saker. Jag var ute efter röda dynor till stolarna i köket för att jag satt upp julgardiner(inga tomtar på dem). Men hittade inga så jag får leta vidare. Men vi köpte lite mossa till ljusstakarna, julgrans glitter,  tandborstar, schampo+balsam, rakhyvlar å en massa saker. Sen hittade vi även en julklapp så nu har vi köpt 2 iaf. Har ju ett X antal kvar.

Åkte sedan hem till Terese och Jonas och där blev det tacos och sen paj till efterrätt. Mums va gott de var. Vi har haft en riktigt trevlig dag och kväll.

Nu har jag nyligen duschat så jag ska snart lägga mig i sängen och slå på en film.

Kommer bara lite info om graviditet vecka 38. Nu har jag gått 38 fulla så de går in på 39 :) Känns skönt! Nu är det endast 12 dagar kvar :) Skulle vara skönt om den lilla bebisen kommer i tid :)


Info om v. 38


Huvudet mäter 9 cm i diameter. Fjunet på barnets kropp är snart borta. Huden börjar bli slät och fin. Ännu kan han/hon röra sig runt i livmodern, men det blir allt mindre plats.

Fosterrörelserna kommer därför efterhand att förändra sig lite. Kanske du nu känner det mer som glidande rörelser.

Moderkakan är 20-25 cm i diameter, 3 cm tjock och väger drygt ett halvkilo. Livmodern har nu passerat ditt bröstben. Vissa upplever att fingrarna svullnar eller blir kraftlösa. Detta är obehagligt och beror på nerver som kommer i kläm över handlederna. Detta är inte farligt. Lite sträckning av lederna hjälper ofta.

Din blåsa trycks ihop av livmodern och du måste ofta gå på toaletten.

Du går väl och väntar på förlossning? En del får en förvarning om att förlossningen är på gång en eller två dagar i förväg.

Ett tecken på att förlossningen är alldeles om hörnet kan vara att det kommer mycket tjockt slem från slidan. Detta slem kallas populärt slemproppen, och har en viktig funktion i graviditeten.

Fostrets längd: ca. 47,5 cm
Fostrets vikt: ca. 3200 g

 

Det stämmer på mig. Jag tycker inte jag gör ngt annat än går på toaletten å de är värst på nätterna.
Rörelserna i min mage är riktigt stora. Den lilla saken sparkar å har sig hela tiden :) Mysigt men ibland gör de ont. Den tar ju i rätt hårt.

Ska knäppa en bild på magen imorgon så får ni se att den växt lite sedan förra veckan, men nu ska jag vandra till sängen. Blir nog en lååång dag imorgon. Är bygdegårdsfest här så blir nog sent. Får se om jag orkar vara med på hela.

Godnatt allihopa

Puss och Kram

Godnatt

Då var det snart dags att krypa ner i sängen. Har inte gjort så mycket på kvällen. Åkte och handlade och sen så åkte vi hem och lagade mat. Blev kebabkött å sallad. Var faktiskt gott. Jag hade aldrig testat de förr.

Sen har jag bara kollat på tv å slappat.
Imorgon så ska jag till Barnmorskan och kolla så att allt ser bra ut.
Den lilla har levt om lite i magen idag, men sover nog en stund nu men de blir väl fart när jag lägger mig i sängen.

Godnatt


Byxor..

Såklart var mina jeans som jag brukar ha blöta nu när jag skulle ha så jag fick leta efter ett par andra, men tror ni att jag kunde ha dem? NEJ!
Jag har 2 baggy jeans som har varit superstora, men dem satt tight på ben & rumpa :( Så nu vet jag vart kilona har satt sig. På magen, rumpa och lår. Har nog börjat svälla en del om fingrarna och fötterna tror jag så kanske att de är en del vatten i kroppen.
Jag tog iaf på mig ett par av dem jeansen, men kunde inte knäppa dem så jag fick ha en längre t-shirt instoppad i dem sen en längre över för att det inte skulle synas, sen har jag en lång jacka över. Den går nu precis att knäppa så magen får inte bli större. Jag vill inte köpa mig en jacka bara för ngn enstaka vecka.
Det var skönt att vara ute och ta en promenad. Blev 2 km idag igen och bebisen tröck på lite som vanligt. Nu är det skönt att vara inne. Ska väl fixa och dona lite och fundera på vad jag ska äta för lunch....Alltid lika svårt de...

Dem mammabyxorna var blöta :(


Dags för en promenad...

Ja då var det dags att ta en promenad. Passa på när det är så fint väder. Solen lyser men det är rätt kallt ute. Robban skulle ner och träna så då får väl jag också röra på mig lite :)
Har legat och sovit efter frukosten för att jag mådde illa men nu är jag lite piggare iaf så de blir nog skönt att komma ut en stund :)

Sen får vi se vad som händer resten av dagen. Något vill jag göra. Skulle vara skönt att komma iväg och köpa julklappar nu så de är gjort men de tror jag inte att de blir.

Ha en fortsatt trevlig dag :)

Puss och Kram


Lasagne

Nu ligger jag i soffan och kollar på tv. Jag funderar om bebisen har hicka för jag känner ngt konstigt som jag inte känt så ofta. Sen har jag sammandragningar så jag tror att det kan vara så att den snart är på gång. Hoppas den kommer imorgon eller i helgen :) Men jag får nog gå och vänta å vänta längre.

Snart blir det nog så att jag lägger mig i sängen och kollar på en film. Hjärtat kommer nog inte hem förrän om 1-2 timmar kan jag gissa på.
Jag har hunnit med och lagat lasagne. Blev rätt okej för att vara första gången. Ska krydda den mer nästa gång.



Imorgon vet jag inte vad vi ska göra. Robban är ledig torsdag till söndag så vi kanske hinner med att göra lite saker då.

Imorgon är det bara 14 dagar kvar :)

Godnatt
Puss och Kram

Halsbränna

Fy vad jag är trött på halsbränna. Var längesedan som jag hade de nu men idag fick jag de igen innan jag skulle ut och gå. Var ut och gick 2 km i de friska vädret, men nu är det nog plusgrader ute för all snö börjar smälta. Kan den inte få ligga kvar nu när den äntligen har kommit. Fick även sammandragningar när jag gick. Ajj vad det gjorde ont, men jag fick gå riktigt sakta för att det skulle lugna ner sig.

Idag ska jag ta och försöka få lite gjort. Jag var uppe halv 6 idag å var inte trött så jag satt en stund vid datorn och åt lite gröt sen la jag mig i sängen och kollade på film men halvsov under den.

Nu ska jag börja med lite mat tänkte jag. Ska göra lasagne för första gången. Får se hur de går. Hoppas den blir bra :) Är hungrig nu =)

Ha en fortsatt tre


Snökaos!!

Är verkligen snökaos. Har verkligen snöat hela dagen och fortsätter under natten. Hoppas de avtar snart. Det har tagit över 2 timmar för robban att komma hem eller mer för att han är inte hemma än. Vanligtvis tar det en halvtimme, men det var en trafikolycka som stoppade allt. Det har varit massa avåkningar här nere och sen har det varit inställda bussar å tåg. Jag undrar hur mycket snö de har kommit men det är säkert 1-2 dm.

Nu ska jag lägga mig i soffan och fortsätta kolla på tv. Har en bebis i magen som sparkar. Skulle inte bli förvånad om den väljer att titta ut när det är sånt skitväder ute. Sen har jag sammandragningar också så man vet ju aldrig...Hoppas den håller sig tills torsdag iaf när robban är ledig.

Ha en fortsatt trevlig kväll :)

Puss och kram


Jag ser det snöar..


Jag ser det snöar, jag ser de snöar de var väl roligt hurra :)
Vaknade halv 10 idag och det var helt vitt på marken. Måste ha snöat några timmar. Det snöar fortfarande jättemycket :) Underbart men hoppas de ligger ett tag nu då så de inte blir slask imorgon.






Här bor vi :)


Idag blev det tomtegröt och skinkmacka till frukost :) Mums va gott de var. Kändes som en julmorgon när man sitter och äter och kollar ut genom fönstret. Sen ett tänt ljus på bordet. Nu längtar jag verkligen till första advent :)



Nu blir det lunch och sen plocka lite här hemma. En tvättmaskin kommer väl gå och sen så kryper jag ner i sängen och kollar på en film. Har fortfarande lika ont i ryggen idag. Nu får du komma ut så jag slipper värken :(

Ha en fortsatt trevlig dag :)

Puss och kram

Varför kan jag inte sova..

Varför har jag så svårt att sova? Önskar att jag hade de lika lätt som Robban att om jag bara la mig i sängen så skulle jag somna på en gång. Nu har jag satt mig här för att kanske bli trött. Kanske att det fungerar. Funderar på om jag ska plocka fram en chokladkaka..Kanske inte så bra att äta nu men är ju sugen så vad gör man inte då ;)

Ja den var faktiskt rätt god ;)



Nu på kvällen har jag kollat på Dansbandsbrudar å en del folk känner man igen.
Sen har jag inte gjort så mycket mer.

Imorgon får jag se vad jag hittar på. Kanske tar mig ut en sväng om det inte är för kallt. Idag har det varit minusgrader hela dagen.

Godnatt
Puss och Kram


8 november

går så var det en rätt lugn dag. Jag började fm med en promenad. Det var så underbart väder, men jag orkade nog inte gå mer än 2-3 km. Efter halva vägen fick jag sådan sammandragning så de gick knappt att gå. Men hem kom jag till slut. En av våra katter gjorde mig sällskap halva vägen men sen satte hon sig på en sten och väntade på att jag skulle komma tillbaka.
Lite senare blev de en fika hos Erik sen så blev det fuskmat och bingolotto. Men jag åt sallad så de var ju rätt bra mat :) Ingen vinst blev de för oss heller :(







Idag har jag gjort en del saker iaf. Tvättat, städat, diskat, gjort en helgskinka och kokat gröt :) Så de blir nog gröt & skinkmacka senare idag.
Nu blir det att vila en stund på sängen. Får bara mer ont i ryggen varje dag, sen så trycker och sparkar den lilla runt i hela magen.

Ha en fortsatt trevlig dag :)

Puss och kram

Jobbigare och jobbigare..

Det blir bara jobbigare och jobbigare för varje dag som går. Vill bara att du ska komma ut NU!
Idag har vi inte gjort så mycket. Varit och hälsat på några kompisar som ska ha inflyttningsfest. Ska upp dit en stund snart men jag vet inte om jag pallar att vara där så länge.
Vi har varit ute och krattat löv så jag fick ont i magen och nu kommer ryggontet också.
Jävla skit.

Hoppas de drar igång inatt..Skulle vara skönt :) Men de gör de väl inte..

Ha en fortsatt trevlig kväll

Puss och Kram


V.37

Nu är det verkligen inte långt kvar :) Idag har jag varit hos barnmorskan och de såg bra ut. Tog prov för att jag är negativ så dem skickades iväg till Skövde. Sen vägde jag mig och jag hade bara gått upp 1 kg :) Underbart så jag står på 80 nu. Hoppas jag håller mig så jag inte går upp så mycket mer men räknar med att jag kommer att när graviditeten är slut gått upp som mest 18 kg. Är uppe i 15 kg nu.
Sen mätte vi magen och den har börjat sjunka och bebisen var fixerad. Bara några mm tills den ligger exakt som den ska så nu får jag väl ut och springa så den fixar till sig..Ne den kommer när den kommer. Sen låg hjärtljuden på 148 igen.

Lite info om v. 37

Mellan graviditetsvecka 37 och 40 kommer huvudet (eller stjärten vid sätesbjudning) att fixera sig i ditt bäcken. Du kommer att känna att fostrets position förändras något, och uppleva en slags tyngdkänsla ner mot underlivet.

Graviditetsledigheten börjar denna vecka. Det är viktigt att du nu använder tiden till att vila och förbereda dig inför förlossningen.

Har ni inte köpt in det ni behöver av babyutrustning är det hög tid nu. Tänk på att den minsta storleken med babykläder ofta inte blir så mycket använd, därför att babyn växer så snabbt. Om du föder en stor baby (4 kilo +), blir den minsta storleken kanske för liten.

Magen är i vägen och händerna når inte fram! Känner du dig klumpig? Du är garanterat inte den första, och inte heller den sista! Din livmoder väger nu ca 1 kg i motsats till ca 60 g, som den skulle vägt om du inte var gravid. En tröst är att vikten ofta stabiliserar sig nu mot slutet. Nattsömnen störs säkert av en aktiv krabat, täta urineringar och svårigheter med att hitta en bra sovställning.

Det stämmer på mig nu!

Fostrets längd: ca. 46 cm
Fostrets vikt: ca. 3050 g

 

Såhär ser jag ut idag




Efter att vi varit till barnmorskan åkte vi och köpte nya lampor. Det var tre stycken i huset som hade gått. En av dem var på toaletten. Åkte sedan vidare till Ica och handlade mat. Blir ju tomt i kylen rätt snabbt tycker jag. Sen fyllde jag på frysen med lite färdigmat ifall att jag inte orkar laga lunch ngn dag. Dem kommer nog till användning när bebisen kommit så det är bara att ta fram,, men inte de nyttigaste men får gå ibland. Var och fikade efter de. Robban blev sugen så han tog kaffe och bakelse och jag festis och ngt wienerbröd med choklad.

Nu ligger jag i sängen och slöar. Snart blir det lunch och sen vet jag inte vad vi ska göra idag. Kanske att jag tar mig ut en sväng för att det är så underbart väder idag också :)

Puss och kram

Hemsk natt...

Inatt har det varit riktigt jobbigt. Har knappt sovit ngt alls. Jag somnade sen var jag ju som vanligt tvungen att gå upp på toa och sen somna om när ngn snarkar som bara den och det inte går att vända på honom gör inte saken bättre. Så nu sitter jag här och ögonen hänger. Ska fixa lite frukost. Jag har nog aldrig varit uppe före 6 när jag inte behövt. Nu har jag ju tid på mig att göra mig klar. Ska till barnmorskan om 1h & 45 minuter.

Ha en fortsatt trevlig dag så hörs vi senare :)

Puss och kram


Ensamt..

Det är så tråkigt att vara hemma själv på kvällarna. Eller jag har ju katterna, men vill att hjärtat ska vara hemma nu. Han skulle iväg på affärsmöte med middag som dem kallar de så han kommer väl inte hem förrän jag somnat ikväll.
På eftermiddagen har jag inte gjort så mycket. Har kollat på film, suttit vid datorn som vanligt och lagat pannkakor.
Nyligen kollat på 16 and pregnant, så nu väntar postkodsmiljonären sen vet jag inte vad jag ska kolla på.

Imorgon bitti kvar i 8 ska jag till barnmorskan. Den tiden kommer inte jag vara pigg..Måste gå upp halv 7 så jag får i mig frukost.

Godnatt puss och kram

♥Kan du inte komma ut till mamma och pappa snart!♥


Riktigt underbart..

Det var riktigt underbart att ta sig ut i solen. Gick fram till stora vägen och vände så de blev 2 km. Blir rätt jobbigt att gå för att jag får ont när jag går för långt, men det var skönt att röra på sig. Ska försöka ta mig ut varje dag nu så blir man piggare också :)
Nu har jag tagit hand om tvätten och börjat med lunchen. Idag blir det också Lax, men inte potatis utan bara grönsaker och sås :)


Ha en fortsatt trevlig dag :)


4 November 2010

Godmorgon!

Det har varit en riktigt jobbig natt. Jag har sovit mellan 1-max 1½ timme innnan jag måste gå på toa. Kan inte fatta de. Var upp mer än 7 gånger inatt:(
När hjärtat åkte till jobbet vid 6 så var jag pigg men bestämde mig för att sova till mellan 7 & 8 men klockan blev 9 innan jag gick upp ;) Så nu har jag ätit fil, banan och russin och 2 mackor. Borde hålla mig en stund. Fram till lunch.
Idag blir det att ta hand om disken som står, sen plocka in all ren tvätt i garderoben. Blir nog en promenad ute i solen :)

Idag är det den 4 november. Farmor skulle fyllt 81 år Jag hade ju verkligen hoppats på att bebisen skulle komma på hennes födelsedag, men den vill inte ut än. Den bara bråkar runt i magen.
Idag är det V.36+6 så imorgon ska jag till barnmorskan och ta prover eftersom jag är negativ i min blodgrupp. Då har man extra koll, sen så ska vi skriva en förlossningsjornal lr nått sånt tror jag. Resten av helgen kommer att vara lugn, om inte den lilla tittar ut :)

Ha en fortsatt bra dag. Nu ska jag skynda mig så jag kommer ut när solen äntligen är framme :)

Puss och Kram


God eftermiddag...

God eftermiddag :)

Har inte gjort så mycket idag. Suttit mesta delen här men jag har tagit hand om disken och allt i köket. Lagat lunch i normal tid. Blev Lax med tomat och basilika sås och potatis :) Mums.
Sen har jag nyligen dammsugit och moppat. Ska städa toaletten när det har torkat i huset.
Bebisen har bökat massa nu på dagen, men tror att den har en liten sovstund nu =)

Imorgon skulle farmor fyllt 71 år. Tänk om bebisen skulle kunna komma på hennes födelsedag :) Det hade varit jätteroligt, men den väntar nog några dagar eller kanske veckor...

Nu väntar jag bara på att hjärtat ska komma hem :)


Saknar gullgrisen Malte hemma i Gävle :)


Blåsväder...

Godmorgon!

Sitter och äter frukost nu och kollar ut genom fönstret. Idag är det en dag som det blåser & regnar en massa. :( Jag tänker inte gå ut idag. Jo bara om jag ska hämta posten och slänga soporna men inget mer ;)
Blir nog att ligga i sängen och kolla på film idag med kissarna. Dem vill nog inte heller vara ute.¨
Sen ska jag nog kolla upp försäkringskassan också. Kolla hur man gör med E-leg eller om jag ska skicka in papper. Ska kolla upp de idag.

Längtar efter bebisen nu. Igår fick en kompis. Dem skulle ha 27/11 men den var tidig :) 46 cm och vägde 2590g. En liten plutt :)

Puss och kram


J*vla förkylning :(

Har ju åkt på en förkylning :( Täppt i näsan och det rinner ibland :(
Igår så blev det tvätt och städdag. Blir nog lite så idag också. Ta hand om all rentvätt från igår och sen dammsuga igen och torka golven.
Blir nog att ta de mest lugnt nu dem sista veckorna och ladda upp batteriet inför bebisens ankomst :)
Idag måste ja se till att jag packar klart bb väskan ifall att en skulle vilja komma ut dem närmaste dagarna. Finns ju ingen chans & ork att ställa sig och packa den om man har värkar..

Ha en forsatt trevlig dag :)

Puss och Kram


Danskväll igår :)

Igår var det ju dans till Blender. Före de blev det fika hos christer. Vi var ett gäng som var där. Sen satt jag en del på dansen eller rättare sagt hela kvällen. Jag foxade 4 låtar med hjärtat och buggade 2 med erik. Var verkligen tungt att bugga, men det är ju inte konstigt att röra sig med 15 kg extra på kroppen som man verkligen inte är van med :P Snart är dem BORTA hoppas jag :)

Idag är det TVÄTT och STÄD som står på schemat. Men ska ta de lugnt mellan så jag inte sätter igång ngt nu när Robban är så långt bort. :P

Ha en fortsatt trevlig dag :)

Puss och Kram


RSS 2.0