Solen

Solen lyser in genom fönstret och det är lite blå himmel med en massa moln, men skönt att det är första morgonen på länge som solen lyser. Har ju bara varit grått och trist och regn när man vaknar. Vaknade av av telefonen ringde idag. Då var de från tidningen vi föräldrar. Har ju börjat prenumerera på någon sådan nu. Kanske står något som är intressant, vem vet.
Sen var det bara att pallra sig upp och äta frukost. Har sovit lite dåligt inatt igen. Ont i halsen sen måste jag ju springa upp för bebis trycker ju hela tiden. Magen har verkligen växt på mig så nu gå det FORT. Är i v. 24+4 idag :)

Om bebisen i v.24+25

Fostret är nu 30 cm långt och väger mellan 650-750 g. Det har fördubblat sin vikt på 4 veckor. Lungorna är inte tillräckligt utvecklade, men fostret kan överleva om det föds nu, även om det ofta är förbundet med ganska många komplikationer och risken för att det inte kommer att kunna klara sig är stor.

V. 25

Fostrets skelett börjar bli hårdare. Den viktigaste utvecklingen nu består i att fostret ska lägga på sig och få mer underhudsfett. Det är mycket aktivt i detta skede och du märker troligen skillnad på en spark från en liten fot och en puff från en hand.

Nu känner man att fostret rör sig varje dag. Detta är din garanti för att allt står bra till med det lilla livet i magen.

Det är så häftigt att se när den sparkar. Rolig när man ligger i soffan eller i sängen och slapplar av då börjar den sparka med foten och det är mycket. Magen guppar upp och ner :) Är en häftig känsla.

Längtar som bara den nu. Önskar att slippa hösten och gå direkt på vintern :)

Fostrets längd: ca. 31 cm
Fostrets vikt: ca. 850 g 

Ha en bra dag.
Puss och kram

V. 24+4






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0