Gävle

Hej!

I fredags var vi in till skövde och fixade lite saker sen åkte vi till Tibro och hälsade på Robbans gamla lärare han hade när han tog buss och lastbilskort. Liam fick sitta vid ratten och köra i en buss =)
På kvällen kom Maria, Andreas och Thilde hem till oss och grillade. Dem blev kvar till runt halv 11 sen var de ju dags att sova eftersom vi skulle upp rätt tidigt.

Lördag morgon var jag uppe före 7. Gav Liam mat sen packade jag mina väskor eftersom jag skulle åka till Gävle en vecka. Jag åkte buss mellan Mariestad och Töreboda. Gick hur bra som helst men sen skulle jag ta ett regionaltåg SJ från TÖreboda till Örebro och de var väl inte så bra. Jag rinde och bokade plats och sa att jag hade en barnvagn. Hon jag pratade med sa att det fanns 2 barnvagnsplatser och jag skulle få en av dem, men enligt konduktören fanns de inga sådanna. Jag hade iaf sån tur att jag fick stå på rullstolsplatsen. Men hon lurade mig så jag tänker inte åka med SJ när jag har barnvagn. Ska ringa och prata med dem idag.
Sen bytte jag i Örebro till Tågibergslagen och dem är mycket bättre för barnvagnar och personalen är mycket trevligare tycker jag.
När jag kom hem till Gävle så hämtade Susanne mig på stationen så jag slapp släpa allt på bussen. Hade varit rätt jobbigt. På kvällen var det Eurovision song contest. Jag såg inte alla bidragen. Somnade på soffan men vaknade när det var omröstningen.

Söndag träffade jag Elin och Emelie. Vi gjorde tacos och pratade lite. Den dagen fick vi inte mycket gjort.

Måndag morgon så var vi uppe rätt tidigt. Lilleman ville ju som vanligt inte sova så de var bara att gå upp de. Åt frukost och gjorde oss klar sen så hämtade Maria oss för att vi skulle gå på stan. Det regnade så mycket nästan hela dagen. Vi gick och åt lunch och fikade. Jag var även och letade efter en klänning till bröllopet vi ska gå på om 3 veckor, men jag hittade som vanligt ingen. Eller en men de var tydligen inte bästa kvaliten på den affären.
På kvällen var vi hemma och bara tog de lugnt och var över till grannarna en sväng på fika. Liam somnade där men vaknade när jag skulle gå hem. Sen var han vaken nästan fram till 10.

Idag så vet jag inte vad jag ska göra. Tror jag ska gå upp snart och äta frukost och sen städa för att mamma och pappa kommer ju hem imorgon så de ska se okej ut då :)
Hoppas att min syster kan hjälpa till men de tror jag inte. Hon är så lat och gör ingenting.

Ha en fortsatt trevlig dag :)

Puss och Kram

5 månaders kontroll + vaccination

Idag var vi vaken tidigt. Liam vaknade som vanligt kl: 6 och då får han ersättning. Sen brukar vi somna om men inte idag. Jag gjorde tidig frukost och sen satte vi oss i soffan och mös. Kollade på big brother. Reprisen från igår.
Vid halv 9 fick han gröt. De älskar han som all annan mat.
Kl 10 var vi på bvc. Mätte och vägde honom. Stora killen vägde nu 7500g och var 67cm. Jag trodde han var längre och tyngre. Han följer kurvan så fint.
På vägen hem stannade vi på ica och handlade lite.

Nu har vi varit hemma en stund och han har fått i sig mat och sover nu. Hoppas på en timme så jag kan göra lite nytta :)

Ha en fortsatt trevlig dag :)

Puss och kram


Onsdag

Idag kom Anna och Astrid förbi och hjälpte mig att få på tyget på sittdelen på Liams vagn. Jag höll på över en timme igår men lyckades inte få till de. Riktigt krångligt. Så de var lättare när man var 2 :)
Sen kom Lisa förbi och hade med sig en present till Liam. Han fick 2 t-shirts :) En med alfons och en annan med ngt fint motiv :)
Kl 12 gick jag upp till Götene för att äta lunch med Malin och Milian. Blev ett besök på Kinarestaurangen i byn. Dem hade mest skaldjur och jordnötssås och de äter inte jag. Men det fanns lite annat på buffen som gick att äta. Liam vaknade när vi skulle äta men han satt i vagnen och kollade och lekte med sina leksaker.
Efter lunchen gick vi till mammagruppen. Snackade en massa och fikade :) Liam snackade som vanligt mest av alla. Han kommer att bli en riktig pratkvarn tror jag.
Påväg hem så stannade jag på affären och handlade. Blev burkmat och gröt till Liam.
Usch vilken värme de var när vi gick hem. Jag var helt slut när jag kom hem.

När vi kom hem så har vi inte gjort så mycket. Tvättat lite och tagit hand om disk och som vanligt städat upp efter katterna som bara skvätter ut sand.

Nu ligger jag och liam i soffan och myser. Blir tv:n resten av kvällen tror jag.

Liam vill dricka vatten själv


Kossorna följde efter oss när vi var påväg hem. :)




Tisdag och barnvagnspromenad

Igår var det tisdag och då var det barnvagnspromenad med lite mammor från babycafét. Vi gick i skogen en stund sen blev det fika i en park i de underbara vädret :)

När vi gick hem blev det en sväng in på affären flr att köpa lite mat till Liam. Han fick testa spagetti och köttfärssås för första gången och de gick i. Första tuggan var väl sådär men sen öppnade han munnen och åt upp allt som han fick i skålen :)

Är jag inte söt med all mat runt munnen :) ?


Senare på em så fick han bada ute i baljan. Han var´helt galen. Han verkligen ÄLSKADE DE. Skvätte och skrattade. Ska köpa en pool till honom :)



Han fick gröt när han var klarbadad sen var han så trött så han somnade och vilade i 20 minuter.




Majskrokar är gott men KLADDAR som bara den.


Idag ska jag städa och tvätta lite sen så kommer Lisa förbi en stund. FÅr se om jag går till mammagruppen idag. Beror på vädret.
Det skulle kunna bli regn men vet inte om de skulle bli förrän vid 4 tiden. Då ska jag ha hunnit hem från mammagruppen.

Ha en fortsatt trevlig dag :)


Axvalla Marknad

Imorse runt 9 kom svärmor hem till oss. Hon skulle ta med mig och Liam till Axvall på marknad, men jag var inte klar på långa vägar. Jag blev lite sen, men vi kom iväg efter 10 tiden. På marknaden var det mycket folk och trångt. Jag hade med Liams sylky och den var inte så lätt att köra i en massa grus och gräs. Nästa gång ska jag ha med hans riktiga vagn. Jag köpte 3 par strumpor och en t-shirt med Bamse till honom och sen fick han en lika tröja fast en annan färg av farmor. Vi gick en stund sen tog vi oss en hamburgare och drick som lunch. Svärmor träffade på en massa av sina väninnor. Jag mötte inte EN enda jag kände. Jag fick även med mig 2 liter jordgubbar hem :) Belgiska och dem var faktiskt goda. När vi gick runt så ropade dem i högtalarna om 2 bilar som hade hundar instängda i värmen. Dem satt där och flåsade. När dem ropade 3:e gången var dem så förbannade på hundägarna och svor i mikrofonen. Fattar inte hur man kan plåga en hund att sitta i en bil när det är +20 grader ute.

Sen åkte vi hem och åt jordgubbar och grädde. Var smarrigt de. Robban åkte sedan till falköping för att spela på en kompis bröllop så jag hade kvällen för mig själv. Bakade en broccolipaj och den blev riktigt smarrig. Jag blev inte själv hela kvällen utan nerbjuden till en som gick i min mammagrupp. Fick grillad lax, pressad potatis, rom sås och sallad. Smarrigt.
Satt sen och kollade på tv och snackade lite. Liam var snäll och glad. Låg och skrattade och snackade på golvet tills klockan var efter 8 då han var så trött. Han sov sedan 30 minuter innan han vaknade igen. Jag gav honom en flaska sen har han sovit sen dess.





Jag hade med mig en kartong jordgubbar så nu har jag ätit de 2 gånger. Nu är jag så mätt.

Dags att sova nu. Börjar bli trött. Hoppas verkligen att lilleman sover hela natten fram till 7 iaf så kan han få mat då och sen somna om en stund i sängen med mig :)

Godnatt puss och kram

Soffläge

Nu ligger lilleman och sover på min mage. Bara han och jag som är hemma ikväll. Hjärtat är och roddar upp instrumenterna på bröllopet dem ska spela på imorgon så får se när han kommer hem till oss. Idag har vi varit upp till Götene och ätit med Liams farmor. Resten av dagen har jag inte gjort många handtag. Nu är det så ska de låta och sen 2 avsnitt av big brother.

Ha en trevlig kväll

Bloggar från sängen...

Bloggar från sängen denna underbara fredagsmorgon. Ligger och lyssnar på fåglarna som kvittrar :) Solen var framme när jag vaknade vid 6 men nu är det molnigt igen men lät som det skulle bli en fin helg :) Hoppas verkligen på de nu när jag piggnat till så jag kan gå ut.

Igår var jag bara inne och tog de lugnt. Hann med att tvätta två maskiner och ta hand om lite disk och mysa med lilleman en massa :)

Idag vet jag inte vad jag ska göra. Robban är ledig idag men han var tvungen att åka iväg till verkstaden med lastbilen idag och sen ikväll ska han iväg och sätta upp instrumenten på ett bröllop dem ska spela på imorgon.

Ne om man ska ta och vandra upp ur sängen och göra lite nytta och äta frukost.
Ha en trevlig dag :)
Kramkram

Spysjukan

Ja då har jag fått spysjukan. Igår kväll före 8 kände jag mig inge pigg. Mådde illa och frös. La mig i sängen och vid 9 så kräktes jag första gången. Så jag har sprungit upp 7 gånger inatt :( Sov knappt något :( Kl 5 vaknade Liam och jag var verkligen inge pigg. Han fick en flaska sen fick han ligga i våran säng. Han sov en liten stund. Vi har tillbringat mesta delen av dagen i sängen och de ska vi fortsättta göra när jag fått i lilleman mat. Jag var så dålig imorse så jag knappt kunde bära Liam. Då är man inte pigg alls :(

Nu ska jag äta upp sen återvända till sängen. Hoppas jag blir piggare.

Ha en fortsatt trevlig dag :)

Valborg

I fredags var det Robbans födelsedag :) Han jobbade på dan, men när han kom hem så blev det lite kalas. Hans mamma, pappa, syster, hennes sambo och dotter kom och firade Robban. Blev tacos och sen kladdkaka till efterrätt :)
Dagen efter så blev RObbans syster och hennes sambo dåliga. Dem åkte på kräksjukan. Deras dotter hade haft de 2 dagar innan. Jag var klantig och lät dem komma hit, men peppar peppar så är vi fortfarande friska :)
Dem åkte hem och Wilma stannade kvar hos oss några timmar. Senare på eftermiddagen blev hon hämtad. På kvällen så var det bygdegårdsfest. Liams farmor var hemma hos oss och passade honom.

Det var en trevlig kväll i bygdegården och mycket folk. Jag var hemma vid 2 och Robban kom efter halv 3. Jag somnade runt 3 sen vaknade Liam kl: 7 och åt mat sen låg han i våran säng. Han bara skrek och sparkade mig i ryggen så jag kunde inte sova. Var bara att gå upp klockan 8.
Vi åkte och käkade lunch på kinarestaurangen i Götene. Blev 3 små rätter med fritterad banan.
Mums va gott de var :)

Sen åkte vi hem och slappade en stund innan vi skulle tillbaka till bygdegården. Det var första maj firande där. En som vårtalade sen fika och sen uppträdde Maria Svensson som är med i talang 2011 :) Riktigt duktig på att sjunga.
Sen var det slappa i soffan. Jag var så trött så jag la mig i sängen kl 9. Sen fick jag sova till kvart över 6 då Liam åt mat sen somnade han om igen och vi gick upp halv 9. Underbart att få sova ut.

Idag har vi inte gjort mycket. Har fortfarande en förkylning som sitter i så jag har bara tvättat och plockat lite. Känns bäst att vila eftersom att jag ska iväg till Götene imorgon. 
Nu ligger jag med lilleman på magen. Han sover så gott.

Ha en fortsatt trevlig dag :)

RSS 2.0