Stort paket i brevlådan...

Idag när jag kom hem så låg det ett paket i brevlådan. Det var en kakburk med nalle puh. Full med kakor. Gulligt av Maria att skicka den :) Fast jag behöver inte äta sånt. :P Har redan ätit några.





Svärmor kom förbi och fikade med mig idag. De var trevligt.
Sen har jag ätit lax ikväll. Mums de var gott. Mätt blev jag också så nu ligger jag och Molly i fotöljen och bara slappar framför IDOL.

V.32

Alla barnets 5 sinnen fungerar. Det saknas ett isolerande fettlager på kroppen för att kunna hålla värmen utanför livmodern. Om ditt barn föds nu, behöver det därför läggas i kuvös.

Du har antagligen lagt på dig mellan 9 och 12 kg hittills. Drick mycket vatten för att förhindra förstoppning. Ät många små måltider för att undvika halsbränna och dålig matsmältning.

Fostrets vikt: ca. 1950 g
Fostrets längd: ca. 40 cm

Tänk att bebisen väger 2 kg nu och är 40 cm. Förstår att det börjar bli trångt för den lilla nu. Den har väl 10 cm kvar och 1-1½ kg kvar innan den ska komma ut :)

Magen är spänd nu också. Sammandragningar är det nog. Nu ska jag ta och fixa något fika och lägga mig i fotöljen igen :)

Molly ligger och myser i knät på mig :)



PUSS OCH KRAM

30 september

Mådde som vanligt inge bra imorse. Vet inte vad de är som jag drabbats av. Efter frukosten mår jag illa :( Ska man väl inte göra så här långt in i graviditeten tycker jag men men så är de. Så jag tog mig en alvedon och kröp ner i sängen med katterna och kollade på en film. Rätt skönt att lägga sig. Blev lite piggare så jag kunde ta cykeln upp till Götene och posta brevet och handla lite mat. När jag kom hem för en timme sedan så var hyresvärden inne och fixade en ny kran så nu kan jag diska å sånt igen i köket. Man blir ju handikappad av att inte ha vatten. Har fått i mig lite lasagne och nu ska jag smälta maten innan jag ska ta hand om disken och städning av köket. Blev ju skräpigt när han var inne med skor. Hela mattan är full med gräs :( Jag som redan städade av imorse :(

Magen har varit så spänd men det är nog sammandragningar. Nu har bebisen roligt. Den sparkar och bökar runt. Lite plats finns det nog kvar nu. Men de är trång där inne. Idag är jag i v.32 :) Nu är det inte många veckor kvar :P

Ha en fortsatt trevlig dag.

Puss och kram

Dags för sängen...

Blev ingen föräldrargrupp ida för att jag mådde inge bra så jag la mig och vilade. Somnade i 2 timmar. Idag har jag inte gjort mycket alls. Känns som jag tillbringat hela dagen framför datorn. Eller nästan iaf. Fick sällskap vid datorn av lilla molly som skulle ligga bredvid mig hela tiden, eller rättare sagt på musmattan.



Var även skönt att sova på skrivaren :)



Blev hasselbakspotatis och kycklingfilé, avocado och morötter till middag. Kanske inte ser så roligt ut, men det var iaf gott :)



Nu ska jag försöka sova. Har ont i magen. Den är uppblåst som en stor ballong.
Vet inte om jag har ätit för mycket.

Imorgon går jag in i vecka 32 :)

Puss och kram och godnatt

FROST!

Kikade ut genom fönstret nyss när jag vaknade och såg att det var frost på gräsmattan. Är bara +1 idag. Burra vad kallt och jag som ska ut och cykla idag, men de borde ju ha blivit lite varmare tills kvart i 1. Nu sitter jag och äter frukost och kollar ut över åkrarna. Riktigt fint när solen lyser och det är vitt på marken.

Ska på Unga föräldrarträff idag. Hoppas de blir roligt. Vi sitter bara och pratar. Är väl inte de roligaste man kan göra,men är man ensam hemma så kan man ju åka dit och vara social :)

Nu ska jag få lite ordning här hemma :)

Puss och Kram



Snart dags för kvällsmat..

Snart är det dags för kvällsmat, eller blir väl när hjärtat ringer och säger att han är påväg från jobbet. Då är det bara att ställa sig och börja laga köttfärssås och spagetti. Börjar kurra i magen.
Bebise har sparkat eller puffats lite nu iaf. Skönt då vet jag iaf att den lever. Man blir ju orolig när man inte känner fosterrörelser.
Jag la mig idag på em i sängen och kollade på film, sen somnade jag och vaknade när klockan var halv 5. Har iaf dammsugit rummen där katterna skitar ner så får jag ta dem andra imorgon.

Ska försöka sätta mig med min sambo ikväll och kolla över listan inför Ullared också..

Ha en fortsatt trevlig kväll

Puss och Kram


Magen v.31+4

Idag är jag i vecka 31+4. Bebisen har verkligen börjat lugna ner sig. Idag har jag knappt känt att den rört sig, men i helgen var det full fart när det var musik. Den sparkade nästan hela tiden. Konstigt att känna att den inte rör sig så mycket. 2 par i mammagruppen hade varit in på förlossningen i torsdags och fredags. En hade inte känt så mycket rörelser och den andra hade täta värkar. Men ingen bebis som ville komma ut då.

Så här stor har jag blivit nu!


En rund och go mage :)


Har idag suttit och skrivit på min ULLAREDSLISTA! Har blivit en del saker. Hoppas jag kan hitta allt som jag skrivit upp.

Nu är det lunch sen blir det att ta fram dammsugaren. Kanske att jag tar mig ut en sväng nu när solen skiner. :)

2 år har gått...

2 år har gått sedan min morbror gick bort efter att ha blivit påkörd. Känns som igår. Kan inte förstå de. Saknar honom så mycket. Han var så nära mamma och övrig familj. Hade så gärna velat vara i Gävle nu och besökt graven, men får göra de nästa gång jag är hemma.


Uffe blev bara 38 år!

Mamma planterar blommor på hans grav förra sommaren.


Idag ska jag ta de lugnt och pyssla lite hemma. Har tvättat en maskin nyss som ska hängas sen så blir det att dammsuga. Måste göras varje dag när man har katter som drar runt med kattsand i hela huset. Ska även gå upp till hyresvärden och prata med honom för att kranen i köket gick sönder i söndags. Kan inte förstå hur den kan gå av när man torkar den. Måste vara rost eller ngt inne i den eftersom den har spruckit :S Hoppas han kan fixa den idag. Man blir ju handikappad när man inte har vatten i köket och det blir skitigt när man lagar mat. Behöva springa in till badrummet och hämta vatten varje gång går ju inte.

Nu ska jag fixa lite. Ha en bra dag så hörs vi ikväll
Puss och Kram



Söndag 26/9-2010

Go kväll!

Resan hem gick väldigt segt hem. Vi var trötta så vi fick ju stanna ett X antal gånger. Åkte från Malung kl: 02.15 och var hemma 08.20. Vi stannade och sov en massa kvartar/halvtimmar. Sov till halv 2 idag sen har vi varit ute. Robban klippte gräset och jag har krattat och plockat upp äpplen. Blev 2 fulla skottkärror. Sen har vi handlat och ätit lite. På kvällen har jag legat och kollat på tv och Robban har varit och repat lite med ett band.






Nu blir det Wallander :) Afrikanen. Jag tror inte jag har sett den.

Puss och kram

Ingen dans idag...

Ne jag har inte tagit ett enda danssteg idag här i Malung. Inte direkt ngn jag vill dansa med sen så har magen varit spänd en massa gånger. Sammandragningar eller nått sånt tror jag att det är. Det får tydligen inte vara för mycket för då ska man kontakta barnmorskan. Ska nog ringa och kolla lite för säkerhets skull på måndag.

Blev lite mat här idag och sen tror jag att det var någon som hade gjort egen vaniljglass. Den var supergod ;) Mumma!

Jag har inte gjort så mycket nu på kvällen. Suttit och lyssnat och pratat med en som jag känner, men nu så sitter jag i logen och bara kikar runt lite på nätet. Jag orkar inte vara uppe bland folk. Tror inte att det är mer än 400 personer här idag. Helt kasst är de.

Hoppas att det kommer att gå fort för dem att rodda ner allt sen så vi kommer hem idag ;) Vill hem till katterna som har varit ensam. OCH till SÄNGEN!

Imorgon ska jag inte göra mycket. Blir slödag med film för mig.

Katterna har lärt sig att dricka tillsammans men dem kommer inte överens riktigt.


Ha en fortsatt trevlig kväll!

Puss och Kram

Regn och Kylan har slagit till

Sitter i malung nu och kollar lite på Fb å lite annat medans Robban och CO packar upp alla sina saker. Regnet bara öser ner. Det har de gjort sedan igår natt. Igår var vi ut och åt på en pizzeria innan dem skulle spela. Har nog aldrig varit på ett sådant kasst ställe förut. Dem hade ingen koll och kunde inte svenska, eller väldigt dåligt. Först fattade dem inte vad vi skulle ha. Sandra sa att hon ville ha hälften med ost. Alltså lite ost, men dem hade lagt på extra mycket på halva pizzan. Sen försökte dem lura mig på pengar men de gick jag inte på. Såklart hade dem inte en kortterminal som fungerade så de var väl bara att gå ut och hämta pengar på en bankomat inne på stan. Tänker aldrig äta där mer när jag är i Ludvika.

Sen började dem spela och det var lite folk. Jag var faktiskt uppe och dansade 6 låtar under kvällen, men jag var helt slut. Kunde knappt andas..Får ta de lugnt så jag inte sätter  igång förlossningen med dans. Vore inte så bra.

Har sovit dåligt inatt. Sängarna var sköna, men jag som vaknar 3 gånger per natt och måste gå upp förstör hela nattsömnen så jag har nog sovit 2 timmar bara.  Just nu så håller jag nästan på att somna. Ögonen faller snart ihop. Är så synd att dem inte har ngn buss. De hade ju varit kanon om dem haft de nu så man kunde lägga sig och sova en stund.

Bilder från Fredag kväll :)

Den blåa Dalahästen


Hjärtat & Sandra




Min och Robbans frukost!


Puss & Kram

Ludvika & Malung

Sitter i Ludvika nu och Robban och Nova har börjat soundchecka. Själv sitter jag bara här och inte gör ngt alls. I morse eller idag på fm åkte vi. Skulle stanna i Örebro och äta, men först började vi med IKEA. Låg typ längst in och det var millång kö där inne så vi skulle äta på Max, men de blev inte de heller för att dem började ändra om kösystemet när vi nästan var framme och då ville inte Robban äta där. Lyckades sedan hitta ett ställe på ett köpcentrum med dagens så jag åt Rödspätta med potatis och remouladsås. Mums de var gott. Jag vet inte om jag får äta spätta, men en gång ska inte vara så farligt tycker jag.

Ikväll blir de nog äta ute igen. Blir en helg med en massa fuskmat, men så får det bli ordentligt i veckan :)

Nu ska jag lyssna lite sen ska vi nog bege oss till hotellet :)

Ha en bra dag så höres vi nog senare ikväll.

Idag hejjar vi på Chris Andersen att han går vidare i IDOL :)

Puss och Kram

V.31 idag :)

Idag har jag gått in i vecka 31 :)

Lite info om barnet den här veckan:

Barnet producerar hela tiden fett under sin hud. Detta är barnets energilager. Även om många foster har fått ganska mycket hår nu, varierar detta. Vissa är ganska "flintskalliga". Detta varierar ju också vid födseln. Vissa bebisar har mycket hår, och andra lite. Detta har ofta jämnat ut sig först i 2-3-årsåldern.

Det blir mindre och mindre plats i din livmoder. Det kan vara svårt att hitta en bra sovställning på grund av den stora magen.

Bebisen kommer att gå upp 1 kg den här månaden. Nu ökar den i snabb takt :)

Nu är det dags att packa förlossningsväskan. Det ska jag göra nästa vecka. Går vattnet på natten så är det bra om väskan står färdig.

Fostrets längd: ca. 39 cm

 

Fostrets vikt: ca. 1750 g

 



Höstdag

Idag är det en riktig höstdag. Lövena är gulbruna och börjar falla av trädena nu. Blåser lite och solen vill titta fram. Idag låg jag länge i sängen igen. Men har ju varit upp minst 5 gånger inatt :( Jobbigt att behöva gå upp. Önskar att jag kan få sova en hel natt någon gång.
Just nu ligger jag i sängen och kollar på Stefan & Christer. Snålvatten och jäkelskap :)
Senare idag ska jag ta hand om tvätten och packa min väska. I helgen ska jag följa med robban till Ludvika och Malung. Han ska vicka med Nova. Blir ju roligt att följa med.
Ska försöka ta mig ut på en promenad senare idag men beror på hur jag mår. Just nu har jag ingen ork till de.

Ha en fortsatt trevlig dag :)

Puss och Kram

Latdag

Idag har det inte hänt mycket här hemma..Jag har tagit hand om tvätten och sen rensat lite papper. Har haft ont i ryggen idag. Beror nog på att jag lyfte en del igår. Så idag blir det vila och göra småsaker. Har även kollat på vinden vad de fanns för saker till bebisen. Hittade robbans systers saker. Kan låna en bärsele och sen fanns det lite andra småsaker. Rätt skönt, men är en del saker kvar som jag måste köpa innan h*n dyker upp :)

Nu när jag ligger i sängen är det full fart. Bebben sparkar och rör sig. Så underbar känsla.

Ha en fortsatt trevlig dag.
Puss och Kram


Godnatt

Kvällen har varit lugn och skön. Min gamla danspartner var på genomresa så han stannade på en fika. Sen har även christer och ida varit här på fika. Snart är äppelkakan slut så de är dags att baka en ny. Kanske imorgon eller om de blir på torsdag. Har ont i ryggen nu så jag ska ta och gå och lägga mig. Tror att de är efter att jag lyft en massa å så idag.

Godnatt puss och kram


Sängen :)

Idag har jag städat sovrummet och badrummet och dammsugit lite, men katten skvätter ut sand ur lådan och drar med sig de runt i hela huset. Kommer att få städa varje dag.
Jag har även fått ihop barnsängen :) Så imponerad över att jag fixat de själv :)
Här kommer lite bilder på den.


Molly ville också vara med och hjälpa till :)

Uppackade delar


Ihopskruvad


Bäddad och klar




Sängkläderna ska tvättas innan bebisen kan sova där och det saknas även lakan i den. Det ska inhandlas om 2 veckor i Ullared.

Nu ska jag ta och vila lite framför tv:n med Molly sen laga mat när jag vet att hjärtat är påväg hem.

Puss och Kram

Blåsväder!

Idag är det inget höjdarväder ute. Blåser och regnar :( Men bra dag att fixa och dona hemma :)

Igår förmiddag tog jag med Molly till brevlådan. Brukar släppa ner henne så hon går med mig tillbaka men igår gick hon in i buskarna och kom inte tillbaka. Jag ropade men inget ljud från henne. När hjärtat kom hem kl: 7 så ropade vi igen och såg henne i buskarna. Helt genomblöt. Hon vågade inte gå därifrån så Robban fick gå och hämta henne. Jag fick torka henne och jag torka av henne med en handduk. Hon var så rädd och skakade. Stackars liten.

Igår var jag upp till Götene och anmälde mig som arbetslös. Jag gick in i ett rum där jag fick prata med en tjej genom en bildskärm och sen skrev hon in mig som arbetslös. Nu ska jag sitta och kolla på dagarna om jag kan hitta ett jobb som kan passa mig och söka, men ingen anställer en som bara har 9 veckor kvar till förlossningen. Men måste väl söka för att kunna få a-kassa pengar.
Sen var jag så tidigt till mammagruppen så jag fick gå och göra proverna som jag skulle göra hos barnmorskan vid halv 5. Skönt att jag fick göra de tidigare. Hon stack mig i fingret och de blödde som bara den. Har aldrig varit med om att de blött så mycket ngn gång. Vägde mig och jag hade gått upp 3 kg till. Ökar ungefär ett kg/vecka nu och de är bra. När jag kom till barnmorskan så mätte hon mig och jag hade verkligen växt på 3 veckor. Bebisens hjärtljud var bra. Låg på 140 igår tror jag. Sen så pratade vi lite om allt möjligt. Bebisen hade vänt sig så den ligger nu med huvudet neråt och ryggen är åt höger. Den har legat rakt över magen sist jag var på kontroll. De är som den ska ligga vid förlossningen :)

Var även på föräldrargruppen och de var bra. Dem visade barnstolen som man kan hyra i 9 månader för 400 kr. Jag tror att vi ska göra de. Sen tog hon en snabb repetition från förra veckan och sen berättade hon om olika smärtlindringar. Jag har ingen aning om vad jag vill ha, men får ju se hur ont man har då. Innan vi slutade fick vi kolla på en förlossningsfilm.

Åkte sedan hem och lagade mat. Blev korvgryta med kålrot, potatis, morötter och falukorv. Mums vad de blev gott men mätt blev jag. Till fika senare på kvällen blev det glass och äppelkaka.
Nu är det dags för städdag. Först blir det att ta hand om tvätten och disken sen dammsuga, vattna blommorna och ev att jag torkar golvet. Får se vad kroppen säger. Man ska ju inte anstränga sig för mycket heller..Inte bra.

Magen idag V.30+5

Ha en bra dag.
Puss & Kram

Arbetslös!

Ja då var jag arbetslös nu då. Jobbade sista dagen i lördags och nu ska jag vara hemma tills bebisen kommer i November, dvs om den passar tiden ;)

I Lördags jobbade jag som sagt sista dagen men först var vi på kalas hos Robbans brorsdotter som hade fyllt 1 år.

I går söndag har vi gjort en massa saker. Var och röstade först och sen åkte vi ut till Robbans jobb för att lasta lastbilen så han skulle slippa göra de idag på morgonen. Tog en timme och sen skulle vi ta en KORT fika hemma hos hans chef, men kort fika blev hela 2 TIMMAR. Dem är så trevliga så de är roligt att sitta där :)

Var och handlade mat sen och åkte sedan vidare hem och lagade mat och spelade bingolotto. Känns som vi blivit pensionärer på söndagkvällar.

Nu ligger jag och slappar. Är inte så pigg i kroppen idag. Känns som de saknas något :S
Måste få i mig mat nu sen åka upp till Götene och anmäla mig som arbetslös, gå på föräldrargrupp och sedan blir det besök hos barnmorskan med lite prover och kolla så bebisen mår bra :)

Ha en bra dag så hörs vi lite senare :)

Puss och kram så länge.

Stor & fet!

Är nästan klar för att åka och dansa, me jag känner mig som en stor fet padda idag för att jag kan snart inte ha några kläder längre. :( Sen är jag mätt så de gör att jag ser större ut :( + att magen lr om de är livmodern som drar ihop sig så att magen blir spänd. Hoppas jag kan dansa några fox, annars får jag sitta och lyssna bara.

Idag har vi varit och hämtat våran eller Robbans nya bil. Äntligen en Saab combi så nu får vi in barnvagn å unge :)
Sen har vi varit och gjort en massa ärenden och sen blev de en fika hos svärmor.

Robban är på företagsfest idag men tror han kommer vara hemma före mig ändå.

Ne nu är det dags att göra de sista innan dem kommer och hämtar mig.

Imorgon är det sista jobbdagen sen slutar jag jobba. Bara lite mer än 2 månader kvar innan bebben kommer så nu ska jag vara hemma och njuta den sista tiden. Mycket att göra dem sista veckona.

Ha en trevlig kväll allihopa.

Puss & Kram


Riktig bakdag :)

Idag har jag städat och tvättat de sista som var kvar i tvättkorgen, men den fylls ju på så fort robban kommer hem med sina jobbkläder.
Cyklade upp till Götene idag, fast jag fick gå halva vägen för att jag fick ont i magen. Magen är ju ända upp till revbenen nu så de blir jobbigt att sitta lite lutat framåt. Köpt äntligen hem bakpulver så jag kunde baka äppelkaka :)

Den blev riktigt fin :)

Före gräddning


Färdig kaka :)



Kvällsmaten idag bestod av tacopaj :)
Trodde aldrig att jag skulle få ihop den men den blev riktigt god.
Som tur blev de en halv kvar så då har vi till lunch imorgon också. Slipper jag ställa mig och laga.





Så nu är jag mätt och ligger i soffan och bara tar det lugnt :) Skönt de med. Blir äppelpaj till fika lite senare idag om det finns plats i magen ;) Men liten plats borde de finnas där tycker jag.

Försöker få lilla Molly att ligga still men full fart på henne och hon hoppar upp på högtalarna. Hon har varit så lugn på dagen, men lite bus också men nu är hon hemsk.
Önskar att hon låg som hon gjorde på dan :)









V.30
Nu går jag in i den sista fjärde delen av graviditeten. Om ca 8-12 veckor kommer jag sitta med min lilla älskling i famnen :)

Fostret fortsätter att öva på att andas genom att röra bröstkorgen in och ut. Det kan kissa och dricka ca 1/2 liter fostervatten om dygnet. Fjunhåret på kroppen reduceras. Benmärgen producerar nu de röda blodkropparna.

Har du förvärkar? Din livmoder förbereder sig på förlossningen på detta sätt.

Graviditetshormoner gör dina ledband mer elastiska och mjuka. På grund av detta kan du uppleva ryggsmärtor. Försök räta upp ryggen när du sitter och står, även om du nu har olika vikt fram och bak på kroppen. Bli medveten om din hållning!

Fostrets längd: ca. 37,5 cm
Fostrets vikt: ca. 1550 g

Nu ska jag ta och fixa fram lite fika och kolla på idol.

Imorgon ska jag ut och dansa för första gången på 3 månader. Blir väl några fox men de kan vara skönt att komma bort. Tråkigt att sitta ensam hemma för att Robban ska ut med sina arbetskamrater.

Ha en fortsatt trevlig kväll

♥Puss och kram♥



29+6

Blev en fin paj igår och riktigt smarrig. Den gick åt, inte vi som åt bara utan vi hade tur som fick besök av Andreas och Maria =) Kollade på idol igår och bara tog de lugnt.
Idag har jag tvättat 2 maskiner, städat köket och pysslat med lite annat. Tog även ut Molly men hon är så rädd när det blåser. Satte mig på brunnen och släpte ner henne. Hon gick bakom min rygg och när det blåste kröp hon upp i knät och i famnen på mig. Så go är hon.

Imorgon går jag in i v. 30. Kan inte fatta att det bara är 10 veckor och 1 dag kvar tills förlossningen. Om den inte vill titta ut tidigare eller senare. Hoppas verkligen den kan komma i tid :)
Imorgon ska jag lägga upp en bild tänkte jag. Inte för att magen är så mycket större men roligt att se ändå =)

Nu ska jag ta och hitta på något. Skulle på UNG FÖRÄLDRARGRUPP idag men kände inte för de. Är ju inget man lär sig. Vi pratar bara och man får lära känna andra människor, men jag går om 2 veckor istället. Är bara varannan vecka och föräldrargrupperna är varje vecka.

Ha de bra puss och kram




Föräldrargruppen har börjat!

Igår började jag på föräldrargruppen. Vi är 4 förstföderskor i november. Det var 3 par där eller 2 par och sen jag. Robban kan inte följa med så jag får gå själv, men får ta hem lite papper och filmer så han får läsa. Vi fick träna på att knipa igår och de gick väl inte så bra. Hon  sa att vi skulle göra de när vi besöker toa och även kan vi testa när vi ligger i sängen. Fick även lyssna på en avslappningsskiva. Tror att jag somnade till några minuter. Var riktigt skönt. Tror att jag ska köpa mig en sån och göra de någon gång i veckan. Sen visade hon hela processen från värkar fram tills bebisen har kommit ut. Hon hade en docka och ett beckene som hon berättade om och visade. Intressant var de, men lite läskigt också. Nästa gång blir de smärtlindring och kolla på en förlossningsfilm. Den ska jag låna hem så robban kan kolla på.

Var in på Ica och handlade sen cyklade jag hem och fixade mat. Blev pastasallad med lite blandade saker i. Mums va gott de var.

Inatt har jag sovit skapligt, men vaknat av att Molly hoppat runt och sen bet hon mig i tån en gång men de får man väl räkna med. Nu springer hon runt och bara hoppar på allt. Rolig liten katt de.

Nu ska jag fixa lite lunch och tvätta. Sen blir det nog att baka en äppelpaj tills ikväll :)

Ha en bra dag

Puss och Kram


Hemma i Götene igen.

Nu har jag verkligen varit kass på att uppdatera bloggen. I fredags morse tog jag tåget hem till Götene igen. Skulle hem och jobba. Var rätt lugnt men trevliga gäster så de blev lite driks iaf :)
Jobbade lördag och då var det säsongs avslutning och fullbokat i restaurangen. Vi hade att göra men det är ju roligt när det händer något. Men campinggästerna är ju snåla.

Igår söndag så tog vi sovmorgon och sen åkte vi och delade ut några reklamblad. Svängde förbi svärmor och svärfar med lappen så vi hade sån tur att vi fick lite lunch och efterätt. Nybakad äppelpaj :) Mums vad de var gott!

Sen åkte vi in till Lidköping och handlade mat och sedan var vi ut till Robbans jobb och hämtade lastbilen som han har när han jobbar. Fick även fika där. Åkte sedan hem och lagade mat för att svärmor och svärfar kom över på middag och bingolotto.
Hämtade även hem en liten kattunge igår. Hon heter Molly :)

Idag träffades hon och den stora katten vi har och de var slagsmål och sen fräste dem åt varandra. Molly kissade på sig också. Stackars liten. Men storkatten var nog lika rädd. Hoppas verkligen att de kommer fungera mellan dem, men jag tror de efter några träffar :)

MOLLY sover i mitt knä



Hon är 14 veckor. :) Myspys:)

Nu ska jag äta lite lunch innan jag ska cykla upp på första besöket på föräldrargruppen. Det skulle handla om förlossning idag.
Hoppas jag kommer att kunna umgås med någon av dem 3 som ska ha barn i November men de tror jag :)

Ha en bra dag.

Puss och Kram

Barnens Hus

Har suttit hemma och Susanne kom över på en fika. Har även varit upp till barnens hus och kollat. Mycket man vill köpa men de är inte billigt alls. Känns nog bättre att vänta tills vi kommer ner till ULLARED och handla då. Men fick med mig 2 haklappar. Lika dana som jag köpt förr men bara 2 andra färger och sen blev de lite lösgodis också. Måste verkligen ta och sluta med de snart...Får nog ta och göra de from nästa vecka ;)

Nu sitter jag på Dansklubben som jag var med i när jag bodde i Gävle. Sitter och väntar på pappa. Han är här på styrelsemöte så jag räknar med att vi inte kommer härifrån förrän kl halv 8 lr ngt sånt. Sen ska jag hem och boka mina tågbiljetter eftersom mitt tåg går kl 8 imorgon bitti.
Blir även grillat lamm. Mums de är gott de.

Bebben rör sig. Är nog musiken som gör att de är lite fart i magen :)

Ha de bra så hörs vi:)

Puss och Kram

8-9 september

Igår var jag till Valbo och köpte 2 tröjor. En lång kofta och en t-shirt lr vad man ska säga. Skönt att köpa ngt nytt iaf. Sen blev det lunch på Ikea. Åtta Köttbullar, potatis, lingonsylt och brunsås sen en tallrik sallad för endast 21 kr. Blev en billig lunch för mig. Sen åkte vi hem och städade och handlade mat och städade innan mamma och pappa skulle komma hem efter att ha varit på Rhodos i en vecka. Tände ljus och gjorde det så mysigt :) Köpte även med mig en fin bukett rosor.






Våran söta Malte :)


Idag har jag inte gjort mycket. Varit ner till gymnasieskolan som jag gick på och hämtat mina betyg. Träffade även min gamla lärare som vi hade i dem flesta ämnena. Var roligt att se henne. Hon har inte förändrats. Kollade lite om dem andra lärarna och en hade gått i pension, en annan fått barn och den andra flyttat till en annan byggnad på skolområdet.

Var sen ner till stan och köpte en kofta till mamma. Hon ville ha lika som mig :)
Har sen inte gjort så mycket. Ätit lite lunch och nu ligger jag i soffan och slöar. Blev mätt efter maten. Väntar också på att pappa ska komma hem så vi kanske kan åka till barnens hus och kolla lite. Vill även till dollar store.

Ikväll ska vi grilla lamm och bara ta de lugnt. Jag åker ju hem imorgon bitti så ska umgås med familjen :)

Ha en fortsatt trevlig dag.

Puss och kram

Nyklippt

Skönt att klippt av allt slitet hår och även fått ögonbrynen fixade. Var riktigt skönt att göra de nu. Sen har jag varit ut till Johanna och Thea. Snackat, fikat och varit ute och promenerat. Haft en bra dag där ute. Sen var jag hem en sväng och åt vid halv 5 och sen drog jag mig ner till stan igen och träffade Kim och kollade lite på stan men hittade inget jag ville ha så jag och syrran åker ut till Valbo. Jag ska kolla efter ett par skor eller 2 sen så åker vi hem och städar och gör fint tills mamma och pappa kommer hem. Ska även laga mat åt dem :) Fast imorgon bitti kl: 07.40 ska jag till tandläkaren. Blää så tidigt men bara att passa på att ta när det fanns tid.

Nu ska jag och syrran nog kolla på film innan jag ska sova.

Ha en bra kväll
Puss och Kram

I Gävle

God morgon eller nästan förmiddag.
Vaknade redan halv 6 när katten kom och väckte mig och skulle ha mat. Gick upp halv 8 idag för att jag var tvungen att boka en tid hos tandläkaren för att det släppt en liten bit på en tand. Känns vass och bäst att göra de när man nu är hemma i Gävle.

Det är så skönt att vara hemma igen. Träffa alla underbara vänner.

Söndag 5/9
Tog tåget från Skövde vid 09.47 och var uppe i Gävle 13.54 så de gick rätt fort. Resan gick bra men under en halvtimme mellan Skövde och Sthlm mådde jag så illa. Trodde jag skulle spy. Gillar inte att åka bakåt och de var så hela resan. Rätt jobbigt men jag klarade mig iaf. När jag kom hem till Gävle blev det nybakad äppelpaj inne hos grannarna och sen så åkte jag ner på stan för att träffa Maria, Emelie s, Hanna & Sofia. Vi åt mat på Östens Pärla och efter de hämtade vi upp Elin och det blev en fika på Wayens coffe. Resten av kvällen blev bara hemma i soffan. Skönt de också.

Måndag6/9
Igår morse var jag uppe med tuppen. Vaknade 20 i 8. Kan inte förstå att jag vaknar så tidigt här. Men kan ju vara så att jag får sova nästan hela nätter utan att bli väckt av ngn. Tog bussen till Sandviken och hälsade på gamla jobbet och åt lunch med Sandra, Oskar & Per sen åkte jag och Sandra till Valbo. Blev lite shopping där. Fick äntligen tag på ett par mammabyxor (jeans) som såg bra ut :) (Kommer upp bild på dem sen) spjälskydd till bebissängen, ljus, tallrik+mugg från ikea och sen även en svart lite längre t-shirt :) Ska se om jag tar mig en sväng på stan idag också och försöker hitta mig en till tröja. Behöver få tag på en till.
Sen tog jag bussen in till stan där jag mötte Maria. Vi tog en fika sen så kollade vi runt lite. Efter 7 hämtade Emelie upp mig på stan och vi åkte och käkade max. Tog med de hem och kollade på Ullared. Såg inte hela för att Kim kom förbi så vi snackade lite grann.

Tisdag 7/9
Ligger för tillfället i sängen. Har ju ätit frukost å så men var skönt att krypa ner en stund. Ska klippa mig om en och en halv timme sen åker jag och träffar Johanna och lilla Thea :) Ska bli mysigt de. Sen ikväll är jag inte säker på hur de ser ut.
Väntar även på att rektorn på min gamla skola ska ringa upp mig. Behöver ha mina betyg utskrivna för att dem har nog försvunnit i flytten. Dem är spårlöst försvunna.

Ha en bra dag allihopa så hörs vi.
Ojj nu är de fart på den lilla :)

Puss och Kram

Emelie & Tuva myser i soffan :)


Tuva äter frukost med mig :)

Mina NYA mammabyxor :)


Nya tröjan



Grod kopp & skål



Pannkakor :)

Igår lagade jag pannkakor för första gången på jag vet inte hur länge sen de var. Jag var verkligen sugen på de. Ingen favoritmat men de var gott. Tog och gjorde efter Per Mobergs recept och de var bra. Här kommer lite bilder från matlagningen :)







Blev pannkakor med äppelmos och grädde :) MUMS!

Igår jobbade jag även kväll.Blev 4 timmar men nått iaf.
Idag blir det nog några timmar mer iaf.

Tänk att idag är det v.28 som jag går in i. Kan inte fatta att det bara är 12 veckor kvar.
V. 28


Fostrets hjärta slår snabbare när den hör mammans röst. Nu kan centrala nervsystemet reglera barns kroppstemperatur och kroppen börjar få ett fettlager.
Barnet är så stort att det fyller ut livmodern helt, det finns därför inte längre plats för många armrörelser som tidigare. Många upplever nu mindre och annorlunda fosteraktiviteter än tidigare.
Om barnet skulle födas nu har den stor chans att överleva.
Bebisens längd är ca 35 cm lång
Vikten är ca 1,2 kg
Min bebis ligger inte som på bilden. Den ligger rakt över magen. Igår kände jag huvudet på höger sida och benen på vänster men den roterar nog lite nu.




Ha en trevlig fredag =)

Bara 2 dagar kvar innan jag kommer hem till Gävle nu :)
LÄNGTAR!!

Puss och kram



3 dagar kvar....

Bara 3 dagar kvar innan jag sätter mig på tåget och åker hem till Gävle :)
Längtar efter er så mycket :)

Idag ska jag jobba men först ska jag nog ta och packa min väska så den är kla tills jag ska åka på söndag :)
 
Är i vecka 27+6 idag så imorgon är jag i 28. Bara 12 veckor kvar nu :) Imorgon kommer det nog en bild på magen. Får se om de syns ngn skillnad :P
Ha en bra dag allihopa.

Puss och kram





Sovdags

Japp då var det dags för sängen nu då. Imorgon är det jobb och sen helgen också.
Kvällen har väl varit rätt okej, men som vanligt så ses vi ju knappt. Åt iaf mat tillsammans men sen var han tvungen att göra en massa kontorsjobb å jag satt ensam och kollade på tv. Halv 11 blev det tårta som jag bakat. Sent men men.

MATEN



Lövbiff med potatisklyftor, sallad, morötter & dressing.


Puss och Kram

1 år idag =)

Nu har jag kommit hem från Unga föräldrar träffen. Den gick väl bra. Bara jag som inte hade barn med mig. Det var 2 små, en på 2 & en på 4 månader där sen var det en 16 & 18 månaders också. Dem var det verkligen full fart på. Vi satt där och pratade om allt möjligt och fikade. Var rätt trevligt. Kommer att vara varannan vecka. Får se om man kan gå på alla.

Innan jag cyklade hem svängde jag in på ica och handlade lite. Köpte lövbiff så de blir de ikväll och jag köpte även med mig tårtbotten, grädde, ananas, mandariner och glasyr för att skriva på tårtan =) Idag firar vi att vi varit tillsammans i ett år och igår hade vi varit förlovade i 7 månader. Tänk vad tiden går fort. Bara 12 veckor tills våran älskling kommer till världen :)






Färdig tårta :) Fast det saknas lite riven
choklad på kanterna på den här bilden.


Nu ska jag kolla på teen mom och sen laga mat.
Sen blir det final av Fångarna på fortet och bara en lugn kväll hemma med hjärtat. ¨
Får väl se när han dyker upp ikväll. Hoppas han är hemma om en timme men de tror jag inte.

Ha en trevlig kväll så kanske de blir lite uppdatering ikväll :)

Puss och kram




Föräldrarträff :)

I natt har jag sovit dåligt. Hade värk på höger sida så de gick ner i ryggen men nu är de bättre. Vet inte alls vad de kan ha varit.
 Om några timmar ska jag på föräldrarträff. Det var för ensamstående mammor, nyinflyttade & tjejer som ska ha/fått barn. Kommer att bli roligt att få träffa nya människor. Hoppas verkligen att jag hittar någon som jag kan börja umgås med på fritiden. Har ju inte direkt någon här som jag umgås med nu :(

Sen ska jag ta hand om lite hemma. Blommorna behöver få i sig lite vatten och jag behöver packa mina väskor. Ska ju hem på söndag så ska packa den idag så att den är klar. Kanske även börjar packa BB väskan också :)

Ha en bra dag allihopa :)

Puss och Kram


RSS 2.0